Klart det blir rabalder når en vitenskapsmann og jøde som Shlomo Sand lever materiale som forteller at jødene som folkeslag er oppfunnet. Prof. Sand er en sann "myth buster".

Selv er jeg ingen vitenskapsmann, kun glad i bøker. Leser masse jødisk litteratur, Singer og Zweig er blant favorittene. Dylan og Cohens tekster like så. Oz skriver godt, men det skjer liksom ingen ting ... liten fremdrift.

PS: Linken din motbeviser ikke Sands argumenter, den bare gjentar påstandene vi alle kjenner så altfor godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Linken min referer til en undersøkelse som viser en klar genetisk felles avstamning for all jødisk befolkning. Den tilbakeviser påstanden om at "de fleste jøder ikke er jøder, men et folkeslag fra Kazaria". For situasjonen i Israel i dag er dette dog rimelig uintressant. Jeg vil også bli med på å anbefale "Hellig grunn" av Morten Strøksnes som skriver glimrende bøker, og "Hellig grunn" er intet unntak! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

IngunnHarald KAmanda AMarianne MStig TTherese HolmDaffy EnglundVidar RingstrømritaolineAnne-Stine Ruud HusevågRufsetufsaWenchePiippokattaMorten MüllerMads Leonard HolvikAndreas BurøsomniferumHanne Kvernmo RyeDagfinn JakobsenSynnøve H HoelTor-Arne JensenTheaKirsten LundCarine OlsrødEli HagelundBjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineInger-LisealpakkaBookiac