Jeg har alltid masse halvleste bøker rundt meg - og så iblant får jeg kloa i en som blir slukt med hud og hår i ett jafs. Så går jeg litt rundt grøten ved å begynne på et par nye som jeg liksom tror jeg skal lese fra perm til perm i et strekk - det er jo som regel bøker jeg liker og har lyst til å lese, dette dreier seg om - før jeg finner neste bok som er så fengende at jeg knapt kan legge den fra meg. Så ja og ja: jeg leser flere bøker på en gang, OG jeg nøyer meg med en om gangen når flaksen sender meg inn mellom permene på slike vidundere som (nesten) ikke kan legges ned før siste punktum er nådd.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Å ja, det er så kjekt når ein finner ei slik bok ein berre kan synke inn i. Det går som regel lenge mellom kvar gong, men no i forgårs hadde eg ein slik "forelskelse". Eg las nemleg Boktyven av Zusak og den klarte eg ikkje å legge i frå meg, før den var ferdiglesen, ei fantastisk bok og truleg sommarens høgdepunkt =)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Boktyven er bare helt fantastisk! Helt enig med deg i at det går lang tid mellom de som sitter så godt. Jeg har noen bøker som varer i flere uker, andre i måneder og et par-tre som har vart i flere år. Noen, avhengig av sjanger eller hvor godt de fenger, varer jo bare en - eller noen få dager, for det er selvsagt hvor lang tid det tar å lese bøkene jeg snakker om. Liker å ha bøker fra flere sjangere gående samtidig, slik at jeg kan ta lesingen litt etter situasjon og form. Har vel 5-10 bøker gående til en hver tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Då er vi enige om at Boktyven er bra saker!

Eg laug faktisk litt i forrige melding, då eg skreiv at Boktyven var sommarens høgdepunkt, for sjølv om den står høgt oppe, var det eit "litterært verk" som verkeleg trollband meg, og det var den grafiske romanserien Preacher!

Hehe, kan eg få lov å spørre kva for nokre bøker du har lese over fleire år? I mitt tilfelle gjelder dette stort sett diktsamlingar, sjølv om eg sleit kraftig, og i long tid, første gongen eg las "Divina Commedia" og "Don Quijote".

Enig, ulike sjangerar er essensielt når ein leser fleire bøker samstundes. =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Preacher er så gull som noe får blitt!

Jeg brukte i hvertfall over et år første gang jeg leste Don Quijote og Dekameronen, men det var jo mer fordi de egner seg i små doser enn at de var vanskelige da. Ulysses av Joyce har jeg derimot slitt med i flere år og er langt fra å være i mål enda.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja - jeg føler meg veldig heldig, for i det siste har jeg hatt en hel liten rad med slike perler. Det blir som forelskelser, helt enig med deg - og av og til blir det sågar evig kjærlighet ut av slike "forhold"! (Fikk brått ånden over meg til å vri på Wildenveys O sykkelstyre! O kjærlighet - men heldigvis for dere andre kan jeg ikke resten av diktet, for "O smussomslag! O kjærlighet!" høres ikke like sjarmerende ut...)

Boktyven har jeg ikke lest - men ble nylig ferdig med A tree grows in Brooklyn av Betty Smith; tenk at jeg hadde den stående i hyllen i hele fire år før jeg fikk lest den, den er bare HELT fantastisk! Så *den er en av mine ferskeste forelskelser...

Men ellers har nå du avslørt lenger nede i tråden en bra kapasitet for simultanlesning, den bøyer jeg meg nesegrus i støvet for - (bokstavelig talt - bøker er gedigne støvmagneter, som alle bokelskere vet). Det er de tre lydbøkene på toppen av det hele som gjorde mest inntrykk her i gården - jeg tror ikke jeg ville klart å blande tre ulike skuespiller-stemmer inn i fortellerkoret uten at det hadde gått fullstendig i ball for meg...!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er kjekt når ein klarer å plukke ut dei riktige bøkene =) og når ein er medlem av bokelskere får ein vel stort sett perlene servert på sølvfatt! Er så utrulig mange bøker som freistar etter litt snusing i andre sine boksamlingar =)

Evig kjærleik (til bøker) har også eg stor tru på, men eg er alt for ung til å kunne klare å skilje mellom ei hyppig romanse og livslong elskov. =)

Boktyven kan eg verkeleg anbefale, sjølv om eg ser at det er litt blanda meiningar om denne boka her inne. Betty Smith har eg ikkje lese noko av, men eg trur eg såg ein gamal film som var basert på den boka du nemner, A tree grows in Brooklyn.

Simultanlesing er ein dyd =) og eg er også svært glad i lukta av nedstøva bøker!

3 lydbøker går greit. Eg veljer som regel bøker frå ulike sjangrar, og høyrer ofte bøker på engelsk, og tidvis svensk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Tonesen81Christoffer SmedaasMarianne  SkageIngunnJDemeterMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn ChristinSynnøve H HoelIngvild SStine AskeKirsten LundEli HagelundGrete AastorpTheaKristofferDaffy EnglundlittymseGro-Anita RoenTine SundalAlex NietoMalinn HjortlandAnne-Stine Ruud HusevågAkima MontgomeryBjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTone SundlandStine SevilhaugMonaBL