Neste kategori:
Nyere verdenslitteratur (Nv) utgitt etter 1975

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå og velge bok
(kommer en ny valgtråd etter forslagsfristens utløp) men alle kan delta i diskusjonen under felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, og helst med lenke til boka.

Forslagsfrist:
Mandag 16. august 2021

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Jeg har en bok liggende på bordet, klar til å leses, og vil foreslå den.
Den er litt i tema som den foreslåtte boken av Ian McEwan og av en forfatter som vi har lest tidligere; Klara og solen av Kazuo Ishiguro.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mitt forslag denne gangen er Nobelprisvinner i 2012 Mo Yan sin roman Store bryster og brede hofter. På vaskeseddelen beskrives det som «en brennende satirisk roman, en visjon av Kina i det tjuende århundret. Den er en grotesk og og breddfull av svart humor, og den er ekstremt tydelig i skildring av sex, vold, politikk og død. Romanen bekrefter Mo Yans status som en av de virkelig store nålevende kinesiske forfatterne.»

Det skal sies at jeg også har lest at Mo Yans romaner ikke er for pyser. Det er mursteiner, og min pocketutgave teller 573 sider. Jeg må også legge kortene på bordet: jeg har begynt og avbrutt tidligere. Det er dystert. Men jeg tror det er verdt det, men vil finne inspirasjon gjennom en samlesing. Det er spennende å møte nye forfattere (for de fleste av oss?) og kulturer. Så med denne advarselen, håper jeg at dere er klar for svart humor, sex og politikk fra Kina..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ian McEwan er en britisk forfatter som jeg har hatt stor glede av å lese gjennom mange år. Han har skrevet flere romaner med barn som hovedpersoner, til og med det ufødte, men også politisk satire. Det er fristende å foreslå hans beste bok Atonement / Om forlatelse, men jeg velger likevel å foreslå en annen, nyere bok: Maskiner som meg. Boka ble utgitt 2019 og oversatt til norsk samme år.

Som det heter i forlagsomtalen: «Det er alltid et høydepunkt når Ian McEwan utgir en ny roman, og i denne boken undersøker han hva som kan skje når vi befatter oss med ting som kan bevege seg utenfor menneskelig kontroll.»

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg vil foreslå Om skjønnhet, av Zadie Smith.

Boka er på leselisten min denne høsten.
Den er også en av '1001 bøker du må lese før du dør'.

Om boka sies det blant annet:
'Dette er strålende komedie, full av ironisk morskap over hvor vanskelig det kan være å spille en annen rolle i livet enn den du egentlig var tiltenkt.'

Her er et par anmeldelser av boka:
https://www.nrk.no/kultur/om-skjonnhet-1.1273322

https://www.dagsavisen.no/kultur/boker/2006/05/31/kampen-om-skjonnhet/

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den står faktisk på min leseliste også 👍

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt forslag er:

Elskede Sputnik av Haruki Murakami

Murakami er en av mine favorittforfattere. I en liten bok om kjærlighet og ensomhet viser Haruki Murakami sin magiske penn, er det blitt sagt. Elskede Sputnik står oppført på listen av 1001 bøker du bør lese før du dør. Romanen blir omtalt som en velkomponert roman (Nrk)
"Jeg skulle ønske meg et par hundre sider til av Elskede Sputnik" skriver Knut Hoem, som virker svært begeistret for boka.

Sjanger: moderne realisme med en tvist av surrealisme

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Murakami er ein forfattar som har skrive mykje bra, ein eg likar svært godt!
Eg har fundert på kva eg skal foreslå, og nokre av dei nye bøkene mine kunne godt ha eigna seg til ein diskusjon, ma «Årene» av Annie Ernaux og «Olive igjen» av Elizabeth Strout.

Så oppdaga eg plutselig at Purpurfargen av Alice Walker har kome i ny utgåve i år. Den boka gjorde sterkt inntrykk på meg den gongen eg las den- den er også filmatisert!
Trur den tåler å bli lest igjen!
Så- den blir mitt forslag!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNina