Kategori:
Nyere verdenslitteratur
(unntatt Norden, utgitt etter 1975).

Hver deltaker kan foreslå én - 1 - bok.

Bare de som er registrert (jfr. hovedtråden) kan foreslå bok og velge (ny tråd etter forslagsfristens utløp: Valg av Nv10) bok, men alle kan delta i diskusjonen under og etter felleslesingen.

Begrunn gjerne forslaget, helst med (klikkbar) lenke til boka.

Forslagsfrist:
Søndag 19. april, kl. 18.00

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 28 svar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Forslagsrunde avsluttet.

Ni bøker nominert.

Valgtråd kommer snart.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt forslag er Alle dagers ende av den tyske forfatteren og dramatikeren Jenny Erpenbeck.

Boken har fått gode omtaler hos oss og i Aftenposten. Jeg ble spesielt fascinert av anmeldelsens overskrift «Kunsten å fange et århundre». Også de originale grepene forfatteren har tatt i bruk for å fortelle sin historie vekker min interesse.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har ei bok i hylla som jeg mange ganger har tenkt å lese på nytt, og nå har jeg henta den fram. Flere av dere har lest den, men jeg tenker at det kan være mange år siden sist. Jeg tar en råsjanse nå: Vil jeg bli like fascinert ved gjenlesing som jeg var da boka var ny? Kanskje noen av dere andre også tar sjansen på å repetere/revurdere en gammel leseopplevelse?

Mitt forslag denne gangen er Åndenes hus av Isabel Allende, utgitt i 1982.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Åndenes Hus var en av mine favorittbøker på 80-tallet. Den står fortsatt godt plassert i bokhylla. Det er ikke utenkelig at jeg blir med på en felleslesing av denne :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et sjansespill – ja det har du rett i!
Skal «Åndenes hus» få hvile i fred som et eventyr av en bok? Eller skal jeg/vi ta sjansen og risikere at hele eventyret fordufter, hadde nær sagt, som en ånd i en fillehaug?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den står (som en av mange) ulest i bokhylla mi.
Kjøpte den på bruktbutikk for mange år siden, og har ofte tenkt å lese den.
Kanskje det blir en god anledning til det snart.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste den på 80-tallet, så det er jo en stund siden. Blir nok et gledelig gjensom om det blir den som går av med seieren. Husker den som en av de virkelig gode leseropplevelsene jeg har hatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt forslag til Nv 10 er Alias Grace av Margaret Atwood ( en forfatter som år etter år har vært nær ved å få nobelprisen.) Hittil har jeg bare lest én bok av Atwood (Tjenerinnens beretning) Den falt ikke helt i smak siden jeg ikke har helt sans for science fiction-sjangeren. Handlinga i boka jeg foreslår skal være mer realistisk, skal faktisk bygge på en sann historie. Så vidt jeg skjønner har denne boka noe felles med Kjærstads Berge. Også her dreier det seg omen rettssak og spørsmålet er hva som er en sann historie.
Jeg kan tilføye at boka foreligger både som paperback og som lydbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mitt forslag blir Karthago av Joyce Carol Oates.

Eg har ikkje lese så mykje av denne forfattaren, men såg ein omtale om boka her inne, og tenkte at det kan vere noko som kan vere verdt å bruke tid på.
Innhold både spenning og seinverknader etter krigshandlingar...etter det eg kan lese meg til.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En venninne av meg nevnte Joyce Carol Oates som en favorittforfatter, så det er vel på tide å lese noe av henne, for det har jeg ikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foreslår Oostende 1936 av Volker Weidermann. Roman om flere forfattere (Stefan Zweig, Joseph Roth) sitt opphold i Oostende sommeren 1936. Sterkt anbefalt av et par lesere her inne!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Den havner rett på Skal lese-lista mi og! Holder på med "Verden av i går" nå, så dette blir bra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag! Jeg leste om denne boken her inne for et par måneder siden, og den havnet rett på Want to Read-lista mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil foreslå en novellesamling av en av mine favorittforfattere, Haruki Murakami; Elefanten som forsvant. Boka er utgitt i 2010, men novellene skrevet i perioden 1980-1991. De skal være inspirasjonskilde til senere store romaner.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er novellesamlingen oversatt til norsk?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja. Også som paperback og lydbok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foreslår at vi leser
Underkastelse av Michel Houellebecq.

Jeg leste Serotonin ifjor, og det ga mersmak.
Houellebecq skriver godt, og om aktuelle og diskutable temaer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Underkastelse er en veldig bra bok. Alle Houellebecq sine bøker har et visst slektskap, men jeg synes Underkastelse er den beste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mitt forslag til denne runden er en moderne klassiker skrevet på fransk av en ungarsk forfatter, skrevet på 80-tallet, men nyoversatt til norsk i fjor:

Agota Kristof Tvillingenes dagbok

Romanen handler om et brødrepar som sendes fra storbyen til bestemoren på landsbygda for å komme unna krigen. Den beskrives som god og ond, og har fått strålende kritikker.

De siste par gangene er det blitt valgt bøker jeg (og flere) har lest tidligere, så denne gangen håper jeg at vi velger en god bok som mange vil lese. Dette tror jeg kan være gode sjanser for at ikke er lest av så mange, samtidig som den gir gode muligheter for å diskutere en bok som «gir innsikt i mennesker og lærdom om krig».

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Denne boka finnes i pocketutgave, så den blir ikke så altfor dyr. Viktig å vite nå som bibliotekene er stengt. Dessuten foreligger den også som lydbok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste den for noen måneder siden. God bok.
Tror det er første del av en (slags) trilogi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er første bok i en trilogi. Jeg har lest hele trilogien, og den anbefales absolutt, ja. Jeg er usikker på om alle bøkene er oversatt til norsk. Jeg leste den første ("Tvillingenes dagbok") på norsk, men de to neste ("The proof" og "The third lie") leste jeg på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den andre er oversatt til norsk, utgitt i år. Jeg går ut fra at tredje bok er under oversettelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fint å høre det var en god bok, for jeg vil lese den uavhengig av valg av bok for lesesirkelen. Dumt at du akkurat har lest den, det vil være fint å ha god oppslutning om neste runde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg foreslår en bok av Tommy Orange: Pow Wow

På originalspråket heter den There There (2018). Kom på norsk nå i 2020.

"Powwow" er en stor sammenkomst for den amerikanske urbefolkningen, og forfatteren
Tommy Orange debuterer med en sterk og tankeutvidende roman om urbane cheyenne-indianere i Oakland. Han er selv en av de.» sier Marta Norheim, NRK.

«En forbløffende debut», sier Margaret Atwood om Tommy Oranges debutroman som ble nominert til Pulitzerprisen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Anniken BjørnesHegeIngunn SMarianne  SkageToveNina M. Haugan FinnsonToneSolveig StrandLilleviLabbelineGrete AmundsenRonnyTove Obrestad WøienPiippokattaMarteEllen E. MartolFride LindsethKirsten LundAkima MontgomeryReidun VærnesNabodamaLene AndresenAmanda APirelliRandiAFrode TangenTonjeEivind  VaksvikAvaIngunnJWenche BrohaugVibekeReadninggirl30John LarsenKarin BergTine SundalrubbelAnneWangTatiana WesserlingBente Nogva