Som vanlig sliter jeg en del med å skjønne dine lange innlegg. Men jeg leser både dette og det det andre som du linker til slik at du er skeptisk/negativ til Johannes Anyuru?

Hva dette går på får jeg altså ikke helt tak i. Har lest intervju i Jønkøpingsposten uten å finne noe kontroversielt (?) og den (tross alt) positive anmeldelsen i timbro.se. Anmelder er kritisk til det framtidssamfunnet Anyuru skildrer (mener det er usannsynlig og lite relevant for å diskutere nåtida), men ellers positiv? Jeg må innrømme at jeg ikke har hørt det lange intervjuet. Andre lenker du har lagt inn ser ikke ut til å omhandle Anyuru eller denne boken (men det gjør kanskje ikke innlegget ditt heller?).

Men altså, hva er det som er så ille med Anyuru at det må skrives flere lange innlegg om han? Om du kan opplyse meg, så takk!

(Har du forresten lest denne boka, eller noe annet av Anyuru?)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Libraritas er nok bare å gi opp - mest opptatt av å vise fram sin sin egen "briljanse" med disse uforståelige tolkningene og diktene. Lite konstruktiv å diskutere med eller i det hele tatt lese kommentarene til. Umulig å få et klart svar, da må det være bevisst og da er eneste forklaring at vedkommende tror det gjør hen smartere.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når det gjelder diskusjoner om bøker tror jeg jeg må gi deg rett, det ser ikke ut til at det er Libraritas sin agenda her inne. Men en sjelden gang kan han slå til med noen fornøyelige betraktninger. Da helst når han er litt kortere og har mindre på hjertet. Disse lange innleggene sliter jeg med å forstå, men det er ikke sikkert det er meningen at vi skal skjønne de heller?

Men han har nå produsert flere lange innlegg på denne felleslesinga og et langt på tråden om boka, så på et eller annet vis må han være opptatt av boka og/eller forfatteren Johannes Anyuru. Min tanke er at det trolig skyldes det faktum at Johannes Anyuru har konvertert til islam.Ut fra tidligere innlegg tolker jeg det slik at Libraritas er svært kritisk til islam, han er vel blant de som mer eller mindre setter likhetstegn mellom muslim og islamist. Innleggene her er blant annet om organisasjonen Ex-Muslims of Norway og ser ikke ut til å ha relevans til boka i det hele tatt. Så til tross for flere lange innlegg tolker jeg det slik at Libraritas IKKE har lest boka. Han har kanskje ikke lest noe annet av Anyuru heller, muligens den tidligere diktsamlinga han ikke liker tittelen på?

Når det gjelder boka gjorde det faktum at Anyuru har konvertert til islam meg (som sekulær agnostiker) skeptisk før lesinga. Men jeg syntes boka var bra. Og slik jeg leser den er den kritisk til terrorisme generelt og IS spesielt (noe annet skulle vel også bare mangle!). Det er IS-krigerne som vil drukne i sine mødres tårer. Det Anyuru kanskje prøver å få fram er at den vestlige verdens behandling av terrorisme med stadig mer udemokratiske metoder skaper nye terrorister? Og til tross for at den er en dystopi har boka en optimistisk slutt? Andre som har synspunkt på innholdet etter lesing av boka?

Nå er det visst på tide å gi seg, jeg blir snart mer langdryg enn Libraritas!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg så også boken som en advarsel til islamister. At terrorisme ikke vil åpne, men heller lukke Europa for dem. Og det er vel faktisk det som er i ferd med å skje også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

BoktimmyIda CharlotteellinoronilleNina J.B.Frisk NordvestMari Nordø LommelunMonica StubkjærKarin BergReadninggirl20Nils PharoDolly DuckOle Jacob OddenesFrøken HildreBjørg L.AnjaTnKnutsenTanteMamieJeanetteJulie StensethBjørn  BakkenJohn LarsenMartinenEivind  VaksvikMarianne MAud- HelenGVGunillaLibraritas vGjermund  HaugeMereteErikMariarBertyVigdis VoldHeidiIngeborg GHedvigIngrid Urdal StøleElin SkjerengEmiliesk