Jeg var en av de som var skeptisk til elektroniske bøker. Selv leser jeg mye, men kjøper nesten aldri bøkene jeg leser. Jeg har brukt biblioteket aktivt siden jeg begynte å lese som barn og har fortsatt med det. Nå som jeg leser såpass mye, og gjerne vil ha tilgang til de nyeste bøkene blir det fort kostbart. Ulempen er jo at man kanskje må vente litt for å få tilgang til de nyeste, men da hender det jeg kjøper. Mitt tyngste argument for at jeg nesten kun låner bøker at jeg ikke orker å eie så mange ting. Jeg leser stort sett bøker én gang. Liker jeg de spesielt godt kan det hende jeg kjøper dem, men dette er sjeldent.

Tilbake til poenget:jeg hadde for ett år siden ingen erfaring verken med elektroniske bøker eller lesebrett. Googlet i vei, men fant egentlig ut at en Kindle ikke passet for meg da jeg ikke kjøper bøkene mine og stort sett leser norske bøker. Jeg ville ha et lesebrett hvor jeg kunne låne bøker fra biblioteket gjennom appen bibliofil. Da jeg først begynte å lese elektroniske bøker leste jeg faktisk på telefonen. Dette var ikke helt optimalt, så jeg har endt opp med å gå til anskaffelse av en ipad mini. Det fine med bibliofil er at man kan justere farge på skjermen og størrelse på bokstavene. Jeg synes også størrelsen på ipaden gjør den praktisk å både holde i og lese på. Skjermen er på størrelse med en vanlig bok. I tillegg kan jeg bruke ipaden til andre ting.

Likevel forstår jeg de som er skeptiske til elektroniske bøker-jeg har selv vært der. Men etter at jeg stort sett har gått over til bruken av dette, har jeg økt lesemengden min betraktelig. Det er noe med det å bare kunne sitte hjemme i stua, søke opp en bok og vipps så har du den tilgjengelig. I tillegg er det oftere kortere ventetid enn på de fysiske bøkene. I tillegg til bibliofil bruker jeg ark e-bok når jeg en sjelden gang kjøper.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Jeg leser også mye mer nå enn da jeg leste papirbøker. Å låne e-bøker på biblioteket er helt genialt, og noe av det jeg liker aller minst med kindle. Skulle så gjerne ønske at man kunne sende lånebøker til lesebrett, men jeg ser problemet. I teorien kan man jo låne X antall bøker, for så å sette lesebrettet sitt i offline-modus og ha bøkene liggende til eget bruk i årevis. Men det er kanskje lov å håpe på en løsning etterhvert. Jeg gjør det!

Lur løsning med iPad mini. For min del er skjermen på kindle et stort pluss, det blir som å lese på vanlig papir. Godt for øynene mine.

Jeg opplever at flere har samme erfaring som deg (og meg): At de har begynt å lese mer etter de gikk over til e-bøker. Alt som kan bidra til leseglede må være bra, tenker jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant :-) Blir nok å holde på iPaden til Kindle eventuelt kommer en slik løsning. Jeg kunne absolutt tenkt meg et brett som kun var til lesing. Merker at jeg kan bli litt distrahert og trykke meg inn på andre ting(les:det store Internettet) når jeg bruker iPaden. Ellers har jeg utelukkende positive erfaringer med e-bøker og har ikke angret et sekund!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.