Jeg leser omtrent bare på kindle. Det har jeg gjort siden leseinteressen min ble vekket på ny i voksen alder, for omtrent fem år siden. Jeg liker å lese, og eie, det meste av skjønnlitteraturen jeg leser, på Kindleen min.

Jeg har et inntrykk av at vi er i enormt mindretall blant bokelskere. Finnes det flere enn meg?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Vel, da har jeg investert i en Kindle. Fikk den i dag og har allerede lagt "Jomsviking" og "Stoner" klar.

Jeg har vel egentlig inntrykk av at det er ganske mange som bruker Kindle/lesebrett. Mange av mine kollegaer leser svært mye, og de fleste av dem har faktisk Kindle eller Pocketbook.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så spennende! Hvilken Kindle gikk du for? Du får gi oss en oppdatering om hva du syns.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kjøpte en Paperwhite 8GB av den nye typen. Er meget fornøyd. Holder på med "Jomsviking" av Bjørn Andreas Bull-Hansen.

Jeg tror dette vil funke veldig bra.

En av grunnene til at jeg faktisk kjøpte lesebrett, er at jeg vil lese "Verden av i går" av Stefan Zweig. Den får jeg kun tak i på e-bok, så da ble det sånn :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper du blir fornøyd. Jeg har en eldre versjon, fra før Paperwhite kom, men kjøpte Paperwhite til min mor. God å lese på! Kindle har uten tvil blitt min favoritt-dubeditt. Jeg er veldig glad i ordbokfunksjonen (når jeg leser på engelsk), og så er den en sikker vinner på ferie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen er vi da! Kjøpte min første Kindle for ca 5 år siden, da jeg rett og slett ikke hadde plass til flere bøker i hyllene. I motsetning til flere andre i tråden, leser jeg nok ikke mer enn før, men synes det er genialt med lesebrett. Det er jo fantastisk å kunne ha med seg en masse bøker til en hver tid, ikke minst på ferie!
Det hender jeg låner bøker på eBokBib, men synes det er mer slitsomt å lese på blank skjerm.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt enig. Fantastisk å kunne bære med seg alle bøkene man vil. Jeg som har vokst opp med Harry Potter føler meg som en ekte Hermione, når jeg farter rundt med et hundretalls bøker i veska! Og det med skjermen er omtrent det beste: Å lese på tlf/ nettbrett er langt fra det samme.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har lest på iPad og Kindle i flere år nå, og er fornøyd med begge deler. Kjekt om jeg er på reise og slipper opp for lesestoff, kan jo bare kjøpe en bok og laste den ned til Kindelen min, eller låne en bok på eBokBib ( eBokBib kan kun lastes ned om jeg er i Norge).
Ryddet i bokhylla når jeg flyttet for et par år siden, ga bort alt nesten alt. To meter med fysiske bøker er alt jeg har igjen,, mindre støv og bedre plass

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Apropos rydding i bokhylle: Det er kanskje det eneste jeg savner med å lese nesten utelukkende på Kindle. Jeg skulle gjerne hatt bøkene jeg liker i bokhylla mi i stua. Er noe med det å vise litt hvem man er gjennom bøkene man elsker. På den andre siden: Kanskje det ikke er så dumt å ha litteraturen for meg selv? Og støvargumentet er jo definitivt et pluss...

En annen ting jeg har tenkt på: Det sies at antall bøker i hjemmet korrelerer sterkt med barns leseinteresse. Jeg velger å tro at dette har mer med foreldres lesevaner å gjøre, enn den fysiske boksamlingen. Barnebøker, derimot, kommer jeg nok til å samle i fysiske eksemplarer. - Når den tid kommer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her hos oss har jeg tatt vare på barnebøker, men nå går de også ut. De unge i vår familie leser og/hører bøker på nett. I tillegg så leses de for av foreldrene, men da i nyere bøker. I vår familie så er nok bokhyllene "ute", men jeg er fornøyd jeg, så lenge den oppvoksende slekt fortsatt leser :) .

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var en av de som var skeptisk til elektroniske bøker. Selv leser jeg mye, men kjøper nesten aldri bøkene jeg leser. Jeg har brukt biblioteket aktivt siden jeg begynte å lese som barn og har fortsatt med det. Nå som jeg leser såpass mye, og gjerne vil ha tilgang til de nyeste bøkene blir det fort kostbart. Ulempen er jo at man kanskje må vente litt for å få tilgang til de nyeste, men da hender det jeg kjøper. Mitt tyngste argument for at jeg nesten kun låner bøker at jeg ikke orker å eie så mange ting. Jeg leser stort sett bøker én gang. Liker jeg de spesielt godt kan det hende jeg kjøper dem, men dette er sjeldent.

Tilbake til poenget:jeg hadde for ett år siden ingen erfaring verken med elektroniske bøker eller lesebrett. Googlet i vei, men fant egentlig ut at en Kindle ikke passet for meg da jeg ikke kjøper bøkene mine og stort sett leser norske bøker. Jeg ville ha et lesebrett hvor jeg kunne låne bøker fra biblioteket gjennom appen bibliofil. Da jeg først begynte å lese elektroniske bøker leste jeg faktisk på telefonen. Dette var ikke helt optimalt, så jeg har endt opp med å gå til anskaffelse av en ipad mini. Det fine med bibliofil er at man kan justere farge på skjermen og størrelse på bokstavene. Jeg synes også størrelsen på ipaden gjør den praktisk å både holde i og lese på. Skjermen er på størrelse med en vanlig bok. I tillegg kan jeg bruke ipaden til andre ting.

Likevel forstår jeg de som er skeptiske til elektroniske bøker-jeg har selv vært der. Men etter at jeg stort sett har gått over til bruken av dette, har jeg økt lesemengden min betraktelig. Det er noe med det å bare kunne sitte hjemme i stua, søke opp en bok og vipps så har du den tilgjengelig. I tillegg er det oftere kortere ventetid enn på de fysiske bøkene. I tillegg til bibliofil bruker jeg ark e-bok når jeg en sjelden gang kjøper.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser også mye mer nå enn da jeg leste papirbøker. Å låne e-bøker på biblioteket er helt genialt, og noe av det jeg liker aller minst med kindle. Skulle så gjerne ønske at man kunne sende lånebøker til lesebrett, men jeg ser problemet. I teorien kan man jo låne X antall bøker, for så å sette lesebrettet sitt i offline-modus og ha bøkene liggende til eget bruk i årevis. Men det er kanskje lov å håpe på en løsning etterhvert. Jeg gjør det!

Lur løsning med iPad mini. For min del er skjermen på kindle et stort pluss, det blir som å lese på vanlig papir. Godt for øynene mine.

Jeg opplever at flere har samme erfaring som deg (og meg): At de har begynt å lese mer etter de gikk over til e-bøker. Alt som kan bidra til leseglede må være bra, tenker jeg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant :-) Blir nok å holde på iPaden til Kindle eventuelt kommer en slik løsning. Jeg kunne absolutt tenkt meg et brett som kun var til lesing. Merker at jeg kan bli litt distrahert og trykke meg inn på andre ting(les:det store Internettet) når jeg bruker iPaden. Ellers har jeg utelukkende positive erfaringer med e-bøker og har ikke angret et sekund!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det finnes nok mange av dere :) Min søster var helt anti Kindle, helt til hun prøvde selv da jeg kjøpte henne en i julegave. Nå er hun helt frelst, og hun leser MYE!
Jeg selv er derimot ikke helt overbevist, og jeg kjøper enda bøkene mine i fysisk form. Det er liksom noe ved å ... Ja, du skjønner. Det er blitt en klisjé.

Men kanskje jeg blir en del av "dere" etter hvert ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg forstår godt greia med bok i papirform. Fysisk bla til neste side, lukten, tyngden, coveret, kunne se dem i bokhylla - alt sammen. Mye nostalgi i det, og man skal ikke kimse av klisjéer! Du er nå velkommen i klubben, om du skulle ta steget etterhvert, hehe. :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for det :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den første Kindleen min kjøpte jeg i USA for ca ti år siden. Siden har det blitt flere Kindleer - og jeg husker fortsatt hvor utrolig bra opplevelse det var da den første med «blekkskrift» kom på markedet. Omtrent all litteratur jeg leser, leses på Kindleen - og det trives jeg utmerket med.:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samme her! Fantastisk å lese på de. Jeg har en av de gamle, altså en av versjonenene før paperwhite kom. Jeg er veldig fornøyd med den, men den begynner å tulle litt. Det har hendt et par ganger at den "fryser" fast på en side og ikke vil respondere, men den kommer seg etter en stund.

Jeg leker litt med tanken på å prøve Kindle Oasis, men den er jo nokså dyr.. Holder meg til min gamle en liten stund til. Hvilken har du?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser på første generasjon Kindle Paperwhite - den blir jevnlig oppdatert - og utrolig nok så virker den like godt i dag - som den gjorde da den var ny i desember 2012. Som deg - så lukter jeg litt på Kindle Oasis - får sette den opp på ønskelisten til neste jul eller bursdag. :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Samme her... Jeg tenkte å ønske meg til 30-årsdagen min..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Gladleseranita grindeLillian WhitingMads RageTor GeirPirelliEngelinGVErlend Haugen  VikhagenMcHempettTove Obrestad WøienHilde VrangsagenMartinenLinda RastenKarina HillestadBoktimmyAstrid Terese Bjorland Skjeggeruderlend kongsvollMy Criminal MindFarfalleHeidiEli HagelundJohn LarsenGro-Anette SlettebøAnne Berit GrønbechRune U. FurbergReadninggirl20NorahFrode TangenBerit RMaikenHallgrim BarlaupAnjaSissel Karlsen FjeldetEivind  VaksvikSusan StensrudTorill Elisabeth RevheimGrete AmundsenEmilieskIngvild S