Å, det er mange historiske romaner, og jeg vil gjerne trekke fram en norsk forfatter, Atle Næss. Han har skrevet sakprosa så vel som romaner. Men i denne tråden altså de av de historiske romanene hans jeg har lest:
Kraften som beveger, som handler om Dante i renessansetidens Italia.

Din nestes eiendom, en historisk roman der handlingen er lagt til Hvitsten ved Oslofjorden til tiden omkring 1600, men som også omhandler de første krydderferdene til Det fjerne Østen.

I himmelens tjeneste, om Tycho Brahe (1546-1601), som regnes som grunnleggeren av moderne astronomi.

Den tvilende Thomas – om den italienske maleren Caravaggio (1571 til 1610), som var viktig for utviklingen av barokken i malerkunsten. Det han er mest kjent for, er vel imidlertid bruken av chiaroscuro – altså den sterke kontrasten mellom lys og mørke – i maleriene sine.

Liker alle de fire romanene. Næss skriver godt og medrivende, og det er alltid noe å lære i bøkene hans. Men den definitive favoritten er Den tvilende Thomas – fordi Caravaggio er en maler jeg setter utrolig høyt, men også fordi han var en enfant terrible, og sånt blir det spennende bøker av.

Jeg lenker til forlagets nettside om Atle Næss der det står litt om forfatteren og alle bøkene hans er listet opp.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Også har vi "Evolusjonens voktere" av Steinar Høiback.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den kjente jeg ikke til. Og vi har Jeg, Claudius og Claudius og Messalina av Robert Graves, som vi har vært inne på før, i et innlegg i denne lenken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Steinar Høiback har også gitt ut "Gutenbergs hemmelighet" og "Osebergskipets forbannelse". Mulig de er en trilogi.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og så har vi Der lyset slipper inn av den norske forfatteren Gabriel Michael Vosgraff Moro, med handlingen lagt til Venezia på 1500-tallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Også har vi "Goddag, herr Einstein" av Jean-Claude Carriere og boka jeg etterlyste lenger nede på siden. Begge blir sammenlignet med "Sofies verden". Dessuten "Dinosaurens fjær".

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

McHempettStig TIngunn SLailaVioleta JakobsenHarald KKirsten LundAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit Høvde