Siden jeg allerede er klar for å se på sport med PC'en på for å følge med på resultatene, tenkte jeg at jeg starter posten denne helgen, siden når jeg slår på PC'en sjekker jeg alltid bokelskere for å se om den er der. I.o.m. at jeg er uføretrygdet er jeg nesten alltid hjemme på morgenen, hvis jeg ikke en sjelden gang jobber (og butikken der jeg jobber er stengt på fredager) Gjør jeg den en sjelden gang.

Her i Sarpsborg kom snøen igår, med unntak av en dag eller to i julehelgen er det først nå vi har skikkelig vinter men bare med et par kuldegrader, og det er meldt plussgrader neste uke.

Akkurat nå ser jeg på kombinert utfor på svt1, Hadde ikke tittet gjennom hele På Tv og hadde ikke fått med meg at det var alpint idag før 10 min før sendningsstart, hadde ellers tenk å se på NM på ski, men liker alpint bedre enn langrenn, også er det skiskyting 14.30.

Har kun valgt meg først bok for helgen så langt, Det tabte land i vest - Sagn og beretninger om kystboernes kamp mod hav og stormflod. La den til 'leser nå' mens jeg leste 'Farlige bølger' og 'Full storm'. Har tenkt å lese et par tegneseriebøker denne helgen/neste uke siden de forfaller på Strömstad bibliotek neste uke når trygda kommer og de er handletur igjen, Theos ockulta kuriositeter 1 - Mumiens blod. Så denne første boka i serien gjennom vinduet når jeg gikk til Str bib sist jeg var der. Gikk gjennom hyllene med tegneserier for voksne og fant 4 til i serien og reserverte B2 som var på en av filialene.

Imorgen skal jeg jobbe, men har PC på jobb så jeg kan følge med på sporten innimellom kundene, så som utebok tar jeg enten med meg The Good, The Bad, And The Mad - (Some Weird People In American History), neste bok (8) på leseutfordringen for punktet 'A book about mental health' eller Ingrid Bergman siden jeg for det meste har brukt disse bøkene som utebøker, og jeg har en kjøper til den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 12 svar.

leste ut Farlig godt på tre dager om ei som var narkis og som klarte å komme seg ut av det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg blei nettopp ferdig med lydboka After Anna av Alex Lake. Heilt ok underhaldning men ikkje noko leir enn det, litt nedtur i grunn då eg ikkje synes det verka særleg truverdig, litt for hysteriske karakterar. Skal finne meg ny lydbok til søndagsturen min i dag, og trur det vlir noko lett og lystig chicklitgreier. Guilty pleasure, gitt ... gæ

I papirbok-format har eg starta på Murakamis Kafka on the Shore. Denne høyrte eg på lydbok for to år sida ig hugser lite av handlinga. Har lese alt av Murakami og no ville eg lese denne ein gong til, i bokformat denne gong. Tjukk bok med lita skrift, så rekner med det vil ta meg ei veke eller to p komme gjennom denne.

Effektivt leseår så langt - er på bok nummer elleve - og tilsvarande like lite effektivt på andre områder då helsa ikkje er på mi side om dagen. Gjer det beste ut av situasjonen, og forsøker å se det positive, nenlig st eg kan lese, mykje, kvar dag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er det vintervær, så i morgen blir det skitur. Ettersom vi er godt inne i helga kan jeg allerede slå fast at litt lesing har det blitt tid til. Først fikk jeg avsluttet Anita Brookners Hotel du Lac, en fin, liten sak jeg plukket med meg fra Heathrow da jeg var i London før jul. Britisk kammerspill fra Sveits. Så har jeg lest - i en jafs - Cecilie Løveids diktsamling Vandreutstillinger. Jeg kan ikke huske sist jeg leste en diktsamling, men denne tok meg virkelig med storm. Diktene tar utgangspunkt i malerier, fotografier, bibelpasasjer og dikt, så dette ble en stor kunstopplevelse, for jeg googlet referansene og så på bildene sammen med diktene. Jeg er fremdeles varm om hjertet. Nå har jeg funnet frem en ny bok på eBib-appen som jeg ikke kjenner, og som jeg nok gir meg i kast med nå i kveld: Mer av Hakan Günday.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her i indre Hardanger det både snø og is og forkjølelser og influensa. Så snabla greit å ha noe håndgripelig rundt seg da, f.eks ei god bok! Brukte de de 3 første dagene i denne uka til å lese ferdig Himmelbjørnens Skog av Britt Karin Larsen, som jeg forstår skal være bok nr. 2 i en serie om samfunnene på de såkalte finntorpene øst for Oslo mot Sverige på 1800-tallet. Presterte vel å skrive sist at dette var oppe på Finnskogen, hvor det er tydelige spor etter finnenes vandring vestover dengang da. Men BKL beskriver altså dem som stansa lenger sør, det vil si øst i Akershus.
Hun har en flott måte å skrive på og en trekkes fra ei side til neste.

Nå har jeg lest et stykke på vei i Lene Wold si bok Ære Være Mine Døtre, ei dokumentarbok om æresdrap i Jordan. Ei viktig bok som forteller hvorfor det er sånn at egen slekt; fedre, brødre eller nevøer, henretter på bestialsk vis jentene i slekta når de f.eks blir voldtatt - det er visstnok tilstrekkelig at ei jente har mottatt et tlf.nr fra en fremmed mann for at hun i verste fall må dø :-(

Må få unna denne kraftige forkjølelsen sånn at det er godt å gå ut igjen. Ha ei flott leseuke hvorhen og i hvilken helgepositur dere enn befinner dere i nå!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Fint vær her på romsdalskysten, men pga.fortsatt krykkebruk og akillesortose bli det ikke mye uteliv,dessverre. Men desto mere lesing. Har avsluttet boka om Veierland som jeg syntes var veldig bra og ei bok av Stefan Zweig som var ok. Nå har jeg begynt på ei bok som heter Kolbes reise av Åge Rønning. Han skriver litt merkelig, men grei å lese.
De neste bøkene som står for tur nå,er Juyøy-bøkene av Karin Bang.(hun er fra Veierland).
Ønsker dere alle en god lesehelg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg vil gjerne slå et slag for Karin Bangs forfatterskap. Av hennes store produksjon vil jeg spesielt trekke frem:

Da Karin døde i sommer var det et stort tap for Veierlandsamfunnet – en meget kunnskapsrik, reflektert, skarp og humoristisk kvinne.

Veldig hyggelig å høre at du likte boken min om Veierland.
God bedring og god lesing!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk,det går framover. Og takk for fine boktips med Karin Bang. Har begynt på Havet ble blod nå og det er absolutt etter min smak så langt.Skal prøve å få tak i noen av de du nevner. Det var jo gjennom lesing av boka di et jeg kom over forfatteren Karin Bang,har nok hørt henne nevnt, men har aldri lest henne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser "Duevokterne" av Alice Hoffman. Det er en historisk roman som blant mye annet har med en lyshåret slave i historien. Jeg har ikke kommet så langt. Så dukket en tekst om kimbrernes vandring fra Jylland i Danmark til Romerriket opp i dag, og de tapte (som kjent?) kampene mot romerne og ble solgt som slaver på markedet i Roma (etter 20 års vandring på jakt etter et sted å slå seg ned). Omtrent 110 år før Kristus. I "Duevokterne" blir en lyshåret slave tatt som krigsbytte etter at den jødiske geriljaen møtte og vant over noen romerske soldater. Så jeg vet mer om a) når dette omtrentlig fant sted, og b) hvordan det gikk med den ene kimbreren. Så langt. Føler meg takknemlig for denne linken. Alltid kjekt når ting henger sammen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen hører jeg forsatt Dracula Bram Stoker og jeg skal lese litt i boka og Cat Eye av Margaret Atwood og litt pensum blir nok søndagen. Håper alle bokelskere får en flott helg med gode bøker og koser seg :)

God helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Talte dager av Heidi Linde. Linde er en forfatter jeg liker godt, godt språk og god formidlingsevne. Starten på boka har vært bra, så dette er lovende.

Håper også på en skitur eller to i løpet av helga - været skal visst bli sånn noenlunde :-)

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

No i helga er hunden i fokus igjen
Det blir skitur og gjeting med min beste venn
Men på kveldstid så blir det nok lesing eit tak
Då er Pelle Erobreren bok for min smak

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne lesehelgen blir det litt sport også, innimellom lesing og andre aktiviteter. Hvilken bok som skal leses denne helga, er imidlertid fortsatt litt usikkert. Mest sannsynlig blir det til at jeg for andre gang leser Kjersti Skomsvolds "Jo fortere jeg går, jo mindre er jeg". En god bok på drøyt 100 sider, som blant annet tar for seg menneskets ensomhet. Ingen snø her på den del av Vestlandet hvor jeg bor, den kommer visstnok på onsdag. God helg til alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Eline IglandTorill Elisabeth RevheimHallgrim BarlaupElin LuråsLailatove NessBrit HonningsvågLars MæhlumHege Brekkemoirakjell kMarteMaryam Iqbal TahirMorten HansenRina WesenbergmgeIngunn SAliceInsaneJulie StensethLena Risvik PaulsenKristin F. JørgensenKaren RamsvikBabynemiLilith NagelVannflaskeRufsetufsaGrete AastorpLibraritas vMaren Hjelle AuneReadninggirl20Jan Arne NygaardMeretekriraEli R. GjengstøKariBoktimmyLine DahleLisbeth Kingsrud KvistenInger-LiseHarald K