... og så ble det Pesten! Nå må du vise at du står for det du har sagt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Nå er jeg ikke medlem av lesesirkelen, stemmene jeg ga har jeg trukket tilbake og jeg har flyttet egen nominasjon til topp 10 - lesekøen min. Jeg kommer ikke lenger til å gå inn for å lese tråder slik som før, men kanskje jeg skriver en og annen omtale eller liste. Selv om boksorteringen her har sine svakheter, er systemet bedre enn goodreads, som jeg også bruker, så det er i hovedsak det jeg nå vil bruke profilen til.

Ikke et vondt ord om akademikere, jeg har slekta full av dem, men en pris, enten det er p2 - lytternes pris eller nobelprisen, er ingen garanti for at ei bok er bra. Den debatten om boksnobberi hadde vi for noen år siden. Heller ikke ville alle i 1001-lista falle i smak om hver og en av oss tok en nærmere titt (det har jeg), poenget er ganske riktig som kjell k sier, å oppdage noe nytt. Lesesirkelen med evig nye bøker er ingen utdanning ser det ut til. Flere av titlene har jeg hatt lyst til å være med på, men ikke hatt tid til pga jobb. De jeg har forsøkt å lese har vært enten grisebra eller daukjedelig. Nå er jobbsituasjonen annerledes og jeg har behov for å ikke miste leselysten igjen. Jeg har ikke fullført faget norsk på videregående nivå engang, da sitter jeg ikke og leser på meg "doktorgradsavhandling" i noe som blir helt teit for meg.

Med fare for å høres sytete ut, jeg er utrolig lei Midtøsten, konflikter, IS, arabere, muslimer, Trump, Putin, NATO, Israel og jøder, ulv, landbrukspolitikk, transportpolitikk, forsvaret, nedleggelser, Johaug, VM meg her og VM meg der og at folk blir omtrent massakrert for en liten stavefeil i Språkspalta ---
Da ønsker man seg gjerne én plass hvor man kan åpne sitt (a)sosiale digitale vindu mot verden og glad og fornøyd kan følge strømmen. Det ble det ikke, gitt, her ventet det visst et oppgjør med alt jeg noengang har hatt i mot en akademiker! Dere sitter kanskje og tror at lesesirkelen er for alle, men det er den ikke, tydeligvis. Årsaken bak manglende fullføringer har vært flere ganger at debattene ikke inspirerer, men fratar meg lysten til å lese. Ikke deres skyld, for all del, jeg tror det var hu kjerringa jeg hadde i norsk på barneskolen som har skylda.

Pesten, ok. Jeg kan dra og låne den på biblioteket slik at vi kan debattere den privat dersom du vil, Marit, men jeg skriver ikke flere innlegg i lesesirkelen etter nå. Ærlig talt har jeg mer lyst til å ta igjen Middelmarch eller 1984 etter de jeg leser nå og Profetien om Laura som snart kommer hjem til meg. Insisterer du, vrir jeg Pesten innimellom, for jeg liker ikke å høre at noen mener jeg ikke står ved egne utsagn. Banalt og dustete, kanskje, men det er en liten æressak.

Uansett, takk for hyggelige ord, Marit, Jostein, Lillevi og dere andre, nå tar jeg kvelden og går løs på å skrive meg nye lister i morra over leseplanene mine. Jeg har lyst til å se hvordan jeg skal integrere det i forsøket mitt på å lage en "BuJo", Bullet Journal. Nå skal jeg seriøst over på å bruke mindre tid på nett. Ha det bra!

Tilføyelse: via googling på noe helt annet her en dag støtte jeg på et område i fjellene ved Oran hvor det finnes store mengder spor etter tidligere kulturer. Det er en nasjonalpark som finnes på UNESCOs verdensarvliste ut fra hele 4 kriterier! Skal se om jeg noterte meg navnet... leste om det for endel år siden og nå har det vært ute av huet mitt lenge. Tilfeldigheter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gi blaffen i Pesten om du vil - oppfordringen var ikke seriøst ment. Jeg skulle trolig ha slengt på et smilefjes, men den slags ligger ikke for meg. Lykke til med leseplanene dine, og på gjensyn i Språkspalta -?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

LailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHarald KHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne JensenMargrethe  HaugenTove AlmaMcHempettStian Axdal