Trekket mot nord er sistevalget mitt, jeg har nettopp sagt over at jeg til og med ville strekke meg til å lese Pesten, som jeg normalt ville gå stor krok på (hvilken som helst av de andre 7). Jeg klarer bare ikke å få meg til å lese noe jeg har null interesse av fordi det er "politisk korrekt", jeg har aldri vært korrekt i mitt liv. Det har vært et par ganger før jeg har forsøkt å nominere bøker, ta del og være aktiv, men jeg har innsett nå at det blir kulturell oppsnobbing for min del, ettersom dere helst bare skal lese prisvinnere og det som er "riktig". Jeg er ingen litteraturviter, bare en litteraturnyter, og etter 20 bøker hvor jeg har deltatt i 3 felleslesninger og avbrutt 2 fordi jeg syntes bøkene var kjedelige, ser jeg at jeg har ingenting å tilføre lesesirkelen og lesesirkelen har ingenting for meg! Jeg er ikke så pretensiøs at jeg har gidd til å sitte her og late som, så jeg beklager dypt at du ikke tok meg på alvor den første gangen og slik fremprovoserte et noe krassere ordelag. "Bare stryk meg" står ved lag.
Jeg har ei hel lita bok full av leselister, så jeg lir ingen nød. Jeg ønsker dere alle riktig gode lesestunder og givende og hyggelige debatter og trekker meg ut fra det meste av aktiv deltakelse her. Det har vært kjedelig i det siste... jeg gir opp!
Mvh.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 9 svar.

... og så ble det Pesten! Nå må du vise at du står for det du har sagt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nå er jeg ikke medlem av lesesirkelen, stemmene jeg ga har jeg trukket tilbake og jeg har flyttet egen nominasjon til topp 10 - lesekøen min. Jeg kommer ikke lenger til å gå inn for å lese tråder slik som før, men kanskje jeg skriver en og annen omtale eller liste. Selv om boksorteringen her har sine svakheter, er systemet bedre enn goodreads, som jeg også bruker, så det er i hovedsak det jeg nå vil bruke profilen til.

Ikke et vondt ord om akademikere, jeg har slekta full av dem, men en pris, enten det er p2 - lytternes pris eller nobelprisen, er ingen garanti for at ei bok er bra. Den debatten om boksnobberi hadde vi for noen år siden. Heller ikke ville alle i 1001-lista falle i smak om hver og en av oss tok en nærmere titt (det har jeg), poenget er ganske riktig som kjell k sier, å oppdage noe nytt. Lesesirkelen med evig nye bøker er ingen utdanning ser det ut til. Flere av titlene har jeg hatt lyst til å være med på, men ikke hatt tid til pga jobb. De jeg har forsøkt å lese har vært enten grisebra eller daukjedelig. Nå er jobbsituasjonen annerledes og jeg har behov for å ikke miste leselysten igjen. Jeg har ikke fullført faget norsk på videregående nivå engang, da sitter jeg ikke og leser på meg "doktorgradsavhandling" i noe som blir helt teit for meg.

Med fare for å høres sytete ut, jeg er utrolig lei Midtøsten, konflikter, IS, arabere, muslimer, Trump, Putin, NATO, Israel og jøder, ulv, landbrukspolitikk, transportpolitikk, forsvaret, nedleggelser, Johaug, VM meg her og VM meg der og at folk blir omtrent massakrert for en liten stavefeil i Språkspalta ---
Da ønsker man seg gjerne én plass hvor man kan åpne sitt (a)sosiale digitale vindu mot verden og glad og fornøyd kan følge strømmen. Det ble det ikke, gitt, her ventet det visst et oppgjør med alt jeg noengang har hatt i mot en akademiker! Dere sitter kanskje og tror at lesesirkelen er for alle, men det er den ikke, tydeligvis. Årsaken bak manglende fullføringer har vært flere ganger at debattene ikke inspirerer, men fratar meg lysten til å lese. Ikke deres skyld, for all del, jeg tror det var hu kjerringa jeg hadde i norsk på barneskolen som har skylda.

Pesten, ok. Jeg kan dra og låne den på biblioteket slik at vi kan debattere den privat dersom du vil, Marit, men jeg skriver ikke flere innlegg i lesesirkelen etter nå. Ærlig talt har jeg mer lyst til å ta igjen Middelmarch eller 1984 etter de jeg leser nå og Profetien om Laura som snart kommer hjem til meg. Insisterer du, vrir jeg Pesten innimellom, for jeg liker ikke å høre at noen mener jeg ikke står ved egne utsagn. Banalt og dustete, kanskje, men det er en liten æressak.

Uansett, takk for hyggelige ord, Marit, Jostein, Lillevi og dere andre, nå tar jeg kvelden og går løs på å skrive meg nye lister i morra over leseplanene mine. Jeg har lyst til å se hvordan jeg skal integrere det i forsøket mitt på å lage en "BuJo", Bullet Journal. Nå skal jeg seriøst over på å bruke mindre tid på nett. Ha det bra!

Tilføyelse: via googling på noe helt annet her en dag støtte jeg på et område i fjellene ved Oran hvor det finnes store mengder spor etter tidligere kulturer. Det er en nasjonalpark som finnes på UNESCOs verdensarvliste ut fra hele 4 kriterier! Skal se om jeg noterte meg navnet... leste om det for endel år siden og nå har det vært ute av huet mitt lenge. Tilfeldigheter?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gi blaffen i Pesten om du vil - oppfordringen var ikke seriøst ment. Jeg skulle trolig ha slengt på et smilefjes, men den slags ligger ikke for meg. Lykke til med leseplanene dine, og på gjensyn i Språkspalta -?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Uffda. Om det kan vere nokon trøst, sjølv om eg ikkje har så store illusjonar om nettop det, så har eg levert forslag i 18 av dei 20 felleslesingane hittil, og enno ikkje greid å foreslå noko som fenger fleirtalet. Denne gangen ser forslaget mitt endåtil ut til å kome på delt sisteplass. Ja ja, livet er fullt av nederlag, som det blei sagt ved ei anna anledning.

Så må eg føye til at eg for min del stort sett har likt dei bøkene som har blitt valgt.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Du har visst i motsetning til meg fått med deg det meste. Det er omtrent 1/4 av lesesirkelbøkene jeg ikke ser poenget med å lese i det hele tatt. I mange nominasjoner og avstemminger har jeg kommer for sent når dere har avgjort spørsmålet midt i arbeidstida mi. Andre ganger har jeg likt bare en eller to av forslagene... Denne gangen som det bare var én av åtte jeg hadde aversjon mot, var egentlig et sjeldent tilfelle. Det er innsikten om at jeg har ingenting å tilføre her og andre veien at lesesirkelen ikke gir meg noe positivt som ligger bak. Forøvrig er mange debatter kjedelige og fastgrodde og har lite nytt, da tenker jeg forumet generelt. Det er på tide å gi seg.

God lesning!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eit av poenga med å ha ein hobby er at ein medan ein held på med den i mindre grad enn ellers i livet skal trenge å gjere ting ein ikkje har lyst til.

Likevel, eg vonar du blir å finne på bokelskere i framtida også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Klarer du å rekonstruere en liste over dine tidligere nominasjoner?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Slepp å rekonstruere, har notert undervegs.
Men dersom ein ynskjer å rekonstruere, er det nok fullt mogleg ved å finne attende til dei gamle nominasjonstrådane.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En stjerne til trøst!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Astrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeStig TAvaCarine OlsrødKirsten LundReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_Meson