Jeg vet liksom ikke helt hva jeg mener om boka. Jeg er nok på den ene siden enig i det Steinar og Mari skrev for tre år siden. Guillou formelig trår vannet i deler av historien der han kanskje gjør forsøk på å skape interesse for hovedpersonenes sjel og liv? Samtidig er jeg også fremdeles kritisk til trangen til å gjøre sine helter nesten overmektige og allvitende, selv når deler av familien viser seg å ha spesielle utfordringer knyttet til nazismens framferd. For meg er det mest til ettertanke hvordan menn med en solid moderne, human oppdragelse kunne havne der de gjorde. En parallell til dagens fremmedkrigere? Jeg har tenkt å lese meg videre gjennom serien. Forventer at den fremdeles vil være ujevn, men at den har perspektiver og tilnærminger som kan være bra å tenke over for anglofile nordmenn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Ja. Serien er svært ujevn. Det skal noe til å overgå den første boka. For ikke så lenge siden las jeg ferdig den sist utkomne; en litt spesiell bok, og jeg kan ikke røpe hvorfor., men det var ei veldig bra bok; så jeg er ikke i tvil på at jeg skal lese hele serien. Gleder meg til neste bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHeidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein