Lydbøker har jo som regel samme innhold som papir- og e-bøker, så for meg er oppleseren helt avgjørende. En dyktig oppleser tilfører boka en ekstra dimensjon mens en dårlig kan ødelegge hele leseopplevelsen (eller lytteopplevelsen, da.) Jeg kjøper stort sett engelske lydbøker, så anbefalingene mine blir der etter.

Jeg begynte ikke for alvor å lytte til lydbøker før jeg lot meg overbevise av krira her på bokelskere for tre år siden, da krira startet denne tråden. Nå lytter jeg til omtrent like mange bøker som jeg leser. Som medlem i audible.com og/eller audible.uk kan du få daglige, gunstige tilbud på lydbøker. Jeg kjøpte og lastet ned Breakfast of Champions av Kurt, Jr. Vonnegut til den nette pris av $ 2,95 senest i dag. Jeg har lest den før, men det er lenge siden, og jeg lot meg friste av at det er John Malkovich som leser.

Her har du noen tips innen ulike sjangere som jeg håper du får nytte av:

På norsk vil jeg anbefale Haruki Murakamis trilogi 1Q84(bok 1,2, og 3). Murakami skriver godt, bøkene er spennende og jeg synes Mai-The Duc leser veldig godt.

På engelsk vil jeg trekke frem særlig tre titler jeg har likt spesielt godt. Veldig forskjellige bøker, men alle gode, synes jeg.

The Memory of Running, skrevet og lest av Ron McLarty. En fantastisk fin og snål bok. krira startet en diskusjon om denne her på bokelskere, og du kan jo gå inn og se hva hun skrev og blant andre jeg kommenterte.

Station Eleven av kanadiske Emily St. John Mandel, lest av Kirsten Potter. Dette er etter min mening en uhyre velskrevet og fin postapokalyptisk roman. Marianne Kessel har skrevet en flott omtale av den her på bokelskere, og du kan også lese om den på Wikipedia.

Til slutt en bok som ikke er en roman, men som jeg synes er et særdeles vellykket eksempel på hvordan utnytte lydbokmediet på en ypperlig måte: Bicycle Diaries av og med David Byrne, den tidligere vokalisten og frontfiguren i New York-bandet Talking Heads.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg har foreløpig ikke klart å få helt den store opplevelsen av engelsk litteratur, dessverre. Allikevel må jeg si takk for gode anbefalninger. Jeg ser at Station Eleven er oversatt til Norsk :-).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

KjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.Tove Obrestad WøienCarine Olsrød