Det synes jeg vi skal! :-)
Flest nevner
1) Veien/ the road av Cormac McCarthy
og
2) Menneskebarnet/The girl with all the gifts av M.R. Carey
og
3) Oryx og Crake / Oryx and Crake av Margareth Atwood.
Finner ikke 2 og 3 som lydbok på storytel,men de finnes nok på Audible. Ellers tror jeg alle skal være greit tilgjengelig. Skal vi ta en avstemming?
Vi kan jo også lage en liste vi kan bruke litt fremover i tid. (Men både Veien og Menneskebarnet skal være ganske depresive, så vi bør ikke ra de rett etter hverandre ;-) )
Hva tror dere om det? Kanskje vi kan starte lesingen 13. januar?
Viser 17 svar.
Greie forslag :-) Og oppstart 13.1 er fint for meg.
Har også lyst til å nevne Jan Roar Leikvoll (f.eks Fiolinane) og Never Let Me Go av Kazuo Ishiguro (Gå aldri fra meg).
Hva om vi starter med Menneskebarnet nå den 13., og så setter jeg opp en liste til neste bok?
Da har jeg også bestilt boka og gleder meg!
Gode greier :-) :-)
Enig i at en bok i måneden kan være litt ambisiøst. burde vi kanskje sette litt lenger tid?
For meg er det greit med en bok i måneden såfremt det ikke er snakk om en murstein, som krira sier. Men for min del kan vi også gjerne sette en lengre frist, hvis noen stemmer for det. Det viktigste er jo at alle som vil være med får muligheten.
Og så har jeg et forslag til leselista: Ready Player One av Ernest Cline. Den finnes som papirbok og e-bok på både norsk og engelsk (tittelen er den samme), samt som lydbok på engelsk. Det er en bok jeg har vært nysgjerrig på en stund, og som jeg ser får gjennomgående høye terningkast, med et gjennomsnitt på mellom fem og seks for de fire utgavene noen følger her på Bokelsker.
For meg er en bok i mnd greit. Er det en "murstein" - noe lenger tid.
For meg er det ikke det, men syns allikevel man skal tilpasse seg de som ønsker lengre tid. Kanskje tipse om et par norske bøker også - Knut Faldbakkens Uår 1 og 2 og Bing & Bringsværds London 2084.
Da har jeg bestilt boka. Jeg gleder meg veldig til å være med igjen.
Endelig en bok jeg kan være med på! Denne boka står allerede på hylla og bare venter på å bli lest.
Eg oppfattar det som bortimot avgjort at det blir denne boka, og har bestilt den hjå den lokale bokhandelen. Det er uansett ei bok eg har lyst til å lese.
Jeg er med på Menneskebarnet (The Girl with all the Gifts)! :-)
Enig. Jeg er også med.
Og så trekker forslaget om å ta med Ursula le Guins bøker: Jeg har sjekket igjen, denne gangen på Wikipedia, og ser at Jordsjø-bøkene (Earthsea fantasy series, til sammen seks bøker) ikke er det samme som bøkene Jenny Dahl Bakken nevnte i sitt innlegg, nemlig The Lathe of Heaven og The Disposessed, og at de to sistnevnte nok ikke er oversatt til norsk. Har ikke lest noe av denne forfatteren, men det ser ut til at hun har skrevet både dystopier og fantasy, og at Jordsjø-bøkene er i fantasy-sjangeren.
Høres ut som en god plan. Jeg er med.
Jippi, dette blir bra =) Glad for at dere alle er med!
Jeg har laget en ny tråd for denne bokdiskusjonen her: https://bokelskere.no/tekst/295947/
Leserperiode 13. jan-13 feb,. er det ok?
Strålende!
Lesestart 13. januar passer bra for meg.
Hvis vi skal lage en liste, kan jeg godt tenke meg også å ta med et av de andre forslagene til Jenny Dahl Bakken, nemlig Trollmannen fra Jordsjø / A wizard of Earthsea av Ursula le Guin.
Hva sier dere andre?
Hvis vi skal stemme, går jeg i første omgang for Menneskebarnet / The girl with all the gifts av M.R. Carey.
Leste nemlig Veien for andre gang våren 2013. Oryx and Crake leste jeg om igjen høsten 2013, før jeg begynte på de to siste bøkene i MaddAdam-trilogien. Begge fantastiske bøker som etter min mening godt kan leses flere ganger, men det blir litt for tett for min del, og jeg kan godt tenke meg å vente litt med begge to. Men hvis en av dem går av med seieren, blir jeg i alle fall med på diskusjonen.
Jeg vet ikke helt hva jeg stemmer for. The Road har jeg lyst til å bli kjent med ihvertfall. Og Margaret Atwood har jeg aldri lest, så det hadde kanskje vært på tide. Men jeg leter kanskje etter litt andre alternativer også.
Dette sakset jeg fra wikipedia ang dystopisk litteratur:
"Dystopia is defined as an alternate society characterized by a focus on negatives, usually frightening, such as mass poverty, public mistrust and suspicion, police state, squalor, suffering, and/or oppression, that society has most often brought upon itself. Most authors of dystopian fiction explore at least one reason why things are that way, often as an analogy for similar issues in the real world. In the words of Keith M. Booker, dystopian literature is used to "provide fresh perspectives on problematic social and political practices that might otherwise be taken for granted or considered natural and inevitable".
Dystopias usually extrapolate elements of contemporary society and are read by many as political warning."
Det virker ikke som om Trollmannen fra jordsjø er dystopisk(A Wizard of Earthsea), synes jeg. Er det det, Monica eller dere andre?