Ukene flyr avgårde og fredagen er her før man aner. Denne uka har jeg jaktet seriemordere i Boston, først på 70- og 80-tallet i boken The Paradiso Files skrevet av Timothy M. Burke. En utrolig god True Crime skrevet av aktoren som selv oppdaget og sørget for etterforskningen og som tilslutt fikk denne serie-overgriperen fengslet.
Etter den ble det en ny tur til Boston, nå på 1870-tallet der vi prøver å finne ut hvem som torturerer og dreper små barn, i jakten på amerikas yngste seriemorder i The Wilderness of Ruin av Roseanne Montillo. Det er den jeg leser nå og den holder sannsynlig helga gjennom.

God helg til alle bokelskere!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Det går veldig sakte med meg om dagen, så jeg holder fremdeles på med Beatles jeg... I morgen begynner hverdagen igjen, så da retter det seg vel opp litt med lesing og. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helga har vore prega av kriminalitet innanfor ulike religiøse miljø når det gjeld litteratur; Med rett til å drepe av Daniel Silva. Og det seier eg, om det finst eit snev av sanning i det som vart framstilt her, så bevare meg.....

I går hadde vi ein fantastisk dag her i nordvest, kunne sitte ute på altanen å nyte livet og boka i sola. Sat ute i dag med, men eit pledd var godt å ha.
Såg at Moira også sat ute i går, på verandaen...og så begynte eg å fundere på kva som er skilnaden på altan og veranda? Har vore inne på nettet og har sett ulike forklaringer, men er like vis. Terrasse og balkong er greit,altså. Kanskje eg også sat på verandaen...uff, alt eg skal no fundere på!
Ha ei god betring vidare, Vibeke! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Søndag morgon, og ingen planar for dagen bortsett frå lesing og film (og noko rydding og husvask og slike ekle nødvendigheiter). Det blir kanskje den siste på ei stund, i morgon kjem elevane attende, og so er me i gang. Men desto viktigare å nyta stilla (før stormen). Eg har ferda to bøker allereie i helgi - Van Gogh av Ingo Walther, som er ei rask innføring i liv og arbeid til ein av mine favorittkunstnarar, og I Capture the Castle av Dodie Smith, ein velskriven og engasjerande ungdomsroman frå 40-talet. På øyra har eg Far From the Madding Crowd av Thomas Hardy (eg rekk nok ikkje heile før eg må på kino), og klar for å fylla lesedagen ligg ei anna kinoaktuell bok, John Green sin Paper Towns. Eg likar Green, og har gleda meg til denne - håpar den lever opp til forventningane (men eg kan spara meg for gråtetoktene frå Alaska og Stars...)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her går det fortsatt treigt med lesinga.. hørte på "Heksene" av Roald Dahl mens jeg fargela i går :) morsom liten bok!
Ellers holder jeg på med "Gutenbergs hemmelighet" og "Den grenseløse". Liker førstnevnte godt selv om den er veldig annerledes enn forventa! "Den grenseløse" har jeg ikke kommet så langt i... sliter med synet, jeg blir så sliten, så håper lydbok versjonen jeg har bestilt av den kommer på mandag!
Tror jeg må finne meg ei ny lydbok i helga, men ikke bestemt meg for hvilke enda....

Apropo seriemordere, så blir det snart seriemaratonn med "Dexter" på dvd for min del! Gleder meg :)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vi er på ferie på Kreta nå, virkelig godt med litt ordentlig sol og sommer. Jeg er helt avhengig av å ha med meg en bok eller to når vi er på stranda så regner med at jeg skal få lest en del de to ukene her. Akkurat nå leser jeg Taus som graven av Julie Corbin. En historie om løgner, forbudt kjærlighet og fordekte gjerninger. En bok helt etter min smak. På lydbok hører jeg på En mann ved navn Ove av Fredrik Backman. En veldig morsom og underholdende bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal denne helgen lese ferdig Sällsamheter i Härjedalen, som jeg skal levere når vi drar på vår faste handletur til Strömstad/Nordby/Svinesund når trygda kommer. Har reservert 6 nye bøker som jeg skal hente på Strömstad bibliotek. Reserverer som regel på forhånd når jeg reiser med Bjørn, for å få unna besøket så fort som mulig. Nå har båten fra Skjærhallen begynt å gå med billigturer igjen til Strömstad (kr 60 T/R) og på de turene har jeg litt bedre tid på meg på biblioteket.

Ellers skal jeg denne helgen i hvert fall lese Från riddarspel till fotbollscup - - sport i sociologisk belysning og Göta kanal - En resa på tvärs, og frem til den 19. når trygda kommer skal jeg se om jeg får lest ut noen flere av de 4 andre jeg har lånt på Strömstad bibliotek, 4 stk av Mats G Larsson - Sveahövdingens budskap - En forntidsgåta genom sekler - Minnet av vikingatiden - De isländska kungasagorna och deras värld - Tre gälder i England - i vikingars kölvatten över Nordsjön og den siste som er et hefte av Sigtuna museers skriftserie ...Han for österut till Gårdarike - Nordborna och Ryssland under vikingatiden. Har 2 til lånt på fjernlån fra Sandefjord, og skal hente en til i Strömstad.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her i Odda blir det fortsatt Arbeidsfolk av Kielland - og fotballdømming, Stord og Voss.
Og fortsatt god bedring til deg, Vibeke!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser : Når gjøken galer av Robert Galbraith, synonym for J.K.Rowlings. Her skriver hun sin første krimbok, spennende!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Acceptance, den siste boka i Jeff Vandermeers Southern Reach-trilogi. Jeg holder også på med den glimrende essaysamlingen Pulphead av John Jeremiah Sullivan.

På nattbordet ligger Child of God av Cormac McCarthy, Swamplandia! av Karen Russell og The Quick and the Dead av Joy Williams. Forhåpentligvis blir de siste dagene før semesterstart gode lesedager.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som jeg har sagt før, Vibeke : Helgen ser faktisk ikke ut til å være rette tid for meg og lesing. Skal ikke kjede deg og andre med årsaker til dette. Men, helgen er likevel såpass lang at dersom konsentrasjon settes i høysetet må det kunne gå an, litt i det minste. Ett mål har jeg for denne helgen, å bli ferdig med Veierland forteller av Lillevi Berg Kristoffersen, en bok som fortjener full oppmerksomhet! Neste bok i køen har et helt annet innhold og motiv, nemlig
Krigsjunkie av Jon Steele.
Jeg benytter din spalte til å ønske deg og alle andre en fremragende (sommer)helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Endelig sommer her i Molde-traktene,så nå sitter jeg på verandaen og skal begynne på En sommer med Montaigne,en passende tittel,om ikke annet. Holder også på med Pedro Paramo av Juan Rulfo,men den er litt treg,fanger ikke min interesse. Men den er kort,så kommer vel til bunns i den etter hvert.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er fremdeles ikke i samme "tidssone" som dere, merker jeg. En time for meg er som en hel uke. Jaja.

I kveld blir jeg antagelig ferdig med Skyggene i Sal 31 av Ingvild Sørensen og min nye nattlektyre er Du er her av Anne Ch. Østby som jeg har kommet et stykke i. Blir jeg ferdig med en av disse skal jeg begynne på Der regnet faller av Catherine Chanter. Litt blandet drops.

Ps: Jeg også er glad i å lese om og se dokumentarer om seriemordere. Det er spennende.

Håper formen din er bedre og det virker som du har fått leselysten tilbake:)

God helg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God helg, ja! Snart skulestart for tenåringane i huset, så då er vi straks over i den berømte tralten att.

Eg er komen ca 3/5 i veg i sakprosaboka Placebodefekten av Gunnar Tjomlid. Knakande godt forklart mellom anna om kor lett menneske har for å lure seg sjølve, og kvifor det er slik.

Så held eg på med novellesamlinga Sjabervik av Øystein Orten. Har komt ca halvvegs i denne også. Dette er ei bok eg har spesiell glede av, sidan eg har god kjennskap til bygda som er modell for Sjabervik.

I tillegg har eg starta på noko som eg innser blir eit langtidsprosjekt. José de Alencar er ein av dei mest kjende brasilianske forfattarane frå 1800-talet, og eg har tidlegare lest Iracema av han. No har eg starta på Til, og slit med språket frå første side. Arkaisk og svulstig, så ordboka må fram for nesten kvar setning. Men eg gir meg ikkje så lett, så eg kjem til å ta den i små porsjonar i mange veker framover.

Utover det så har eg vært solid på etterskot med å legge ut sitat og omtaler frå bøker eg har lest (har ei personleg målsetjing på dette). Etter eit skippertak den siste veka så er eg snart ajour, reiknar med å kome i mål før helga er over.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendliemgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. Martol