Dersom du skal plukke ut en favorittbok fra leseåret 2014 - hvilken velger du ?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 70 svar.

boka Sovjetistan av Erika Fatland. Den er rene Donlad Cuck-opplegget i bokform. Hvor mange politiske gærninger og diktatorspirer som finnes pr i dag, er usikkert, men de fem sentral-asiatiske landene fra gamle Sovjet har en del av dem...Både hysteriske påfunn, dårlige veier og velgeroppslutning som H og FRP bare kan drømme om...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mesteren og Margarita er nok den eneste boken jeg leste i 2014, som jeg har lyst til å lese en gang til. Leste ca 100 bøker og ga flere 6'ere, blant annet til 1984, Middlemarch, Stoner og Hakawati, men Mesteren og Margarita skiller seg ut og er favoritt 2014.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

2014 ble et ganske skrint leseår, men noen titler skilte seg jo allikevel ut: Hvor ble du av, Bernadette? av Maria Semple og Eleanor & Park* av Rainbow Rowell (ungdomsroman) er mine favoritter fra fjoråret.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsker slike lister! Det gir en anledning til å mimre litt over det jag har lest, men når jeg begynner å tenke over det er det like forbannet vanskelig hver gang å finne én favoritt. Det er mange grunner til at jeg liker en spesiell bok, men det er ikke nødvendigvis fordi den er bra. Jeg har tre favoritter fra 2014, som også er veldig bra bøker:

Vi var familien Mulvaney av Joyce Carol Oates
Oates er en favoritt som jeg alltid leser med glede. Denne er den beste jeg har lest av henne så langt.

Ti tusen skygger - en historie om Norge og de spedalske av Bjørn Godøy.
Noen ganger er de sterkeste leseopplevelsene å finne i sakprosabøker. Denne gjorde et sterkt inntrykk på meg fordi den handler om en del av vår nære historie (jeg er vestlending selv og kommer fra disse rammede områdene) som er lite fortalt. Det er en mørk historie som Bjørn Godøy formidler med stor innsikt og følsomt språk.

Stoner av John Willams
Denne ble jeg skikkelig rørt av, og har tenkt mye på senere. Så lite spektakulær, og samtidig kryper den inn under huden på deg og blir der - lenge.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Tusen takk for fine tips!
Oates har jeg ikke lest, men er en forfatter jeg nærer økende interesse for. Vet du om Vi var familien Mulvaney er kommet på norsk?
Ti tusen skygger har jeg satt på ønskelisten, min dårlige erfaring med Bjørn Godøy til tross. Jeg er opptatt av medisinsk historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Vi var familien Mulvaney" var hovedbok i Den norske bokklubben i fjor.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De tre bøkene jeg husker aller best fra 2014 er Adultery av Paulo Coelho, Den utvalgte av Lois Lowry og Brevet fra kjærleiken av Jan-Magnus Bruheim.
Jeg har mange favoritter fra 2014 men det er disse tre som har gjort størst inntrykk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes du burde lage en liste med alle titlene nevnt: Bokelskere sine favoritter fra leseåret 2014.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg har aldri lest så lite som i 2014, noe jeg selv er overrasket over. ! Jeg elsker bøker men dette året fikk Netflix og Viaplay taket på meg......
Men alikevel ble det noen bøker som festet seg, og da spesielt; En mann med navn Ove. Den kommer jeg til å lese en gang til. Fantastisk bok . Og for ikke å glemme; Kunsten å høre hjerteslag , yndlingsboken min .

Ellers husker jeg jo bøker som ikke ble favoritten også, som bøkene til Jojo Mojes . De ga meg ingenting, men husker dem , gjør jeg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

The Invention of Wings, Stoner, Kjære, Jentene fra balletten og Jeg er Pilegrim fikk alle terningkast 6 fra meg i fjor, og ingen av de blir glemt med det første :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt klart Fugletribunalet av Agnes Ravatn!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Strengt tatt er det ikke helt samsvar mellom overskriften din og spørsmålet ditt. Boken jeg ikke glemmer fra 2014, er ikke nødvendigvis min favorittbok for dette året (eller kanskje den ble det likevel..).

2014 var et suverent leseår. Jeg ga terningkast 6 til Middelmarch av George Elliot, De usynlige av Roy Jacobsen, Stoner av John Williams, Vel møtt vemod av Francoise Sagan (gjenlesning), Vinternoveller av Ingvild Rishøi, Haugtussa av Arne Garborg, Alf van der Hagens biografi om Kjell Askildsen og Britt Karin Larsens tatertrilogi. Morgen i Jenin er heller ikke lett å glemme.

Blant alle disse kvalitetsbøkene av ypperste merke er det likevel Alice i eventyrland, illustrert av Tove Jansson, som sitter sterkest i minnet. Det er to grunner til det:

  • Leste den høyt for mitt barnebarn foran utepeisen sist sommer, og hun skrev i hytteboken: «Vi har lest en ikke så voldelig bok som vi pleier, den handlet om halshugging». (Året før var det Helter og monstre på himmelhvelvingen, den greske mytologien, «faktisk en veldig voldelig bok».)
  • En kjær venninnne satt i sofakroken min, alvorlig syk, og humret og storkoste seg med Tove Janssons fantasifulle og treffende tegninger. Denne boken og disse tegningene vil for meg være uløselig knyttet til min venninnes sprudlende latter og glede denne hennes siste sommer.

Sorg og humor knyttet til en og samme bok.

Godt sagt! (16) Varsle Svar

denne barnedatteren din har nok posisjonert seg godt der
for hedersplass i endel "sitater av barnemunn"-samlinger..
en tipper Kjærstad skulle ønsket seg replikken?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ha, ha og hjertelig takk!

Kanskje det sier mest om mormoren...
«Bra, men veldig detaljert og voldelig» var dommen fra et av de andre barnebarna over denne gjengen – to hunders og en katts brutale møte med den canadiske villmarka på leting etter sin eier. Tårene haglet. En bok som absolutt har tålt tidens tann! Munnrappe barnebarn er en glede!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

IQ84 av Murakami, skulle ønske den var lenger :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg tror det blir vanskelig, men jeg kan se om jeg finner noen favoritter i kategorier :)
Favoritt-gjenlesing: "En mann ved navn Ove".
Favorittbok - tankevekkende: "Et helt halvt år". Den satte i gang noen tanker, og selv om det er ting å pirke på med boken, så er det nok den som blir værende i hodet mens tankene går.
Favorittbok - stemning: "Stekte grønne tomater på Whistle stop cafe". Blir så glad i folkene og stemningen i boken!

Det tror jeg var de tre bøkene som jeg kommer til å huske best. Jeg har kanskje blitt like mye underholdt av mange andre bøker i løpet av 2014, men jeg tror disse står igjen på toppen :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig vanskelig å skulle velge en bok. Leste flere bøker som gjorde inntrykk i 2014. Hvis jeg må velge en så er Krystallslottet av Jeannette Walls en av bøkene som huskes godt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min favoritt blant bøkene jeg leste i 2013 :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg hadde faktisk ikke trodd boka skulle være så bra før jeg startet på den. Så den var den største gledelige litterære overraskelsen i løpet av 2014. Dette er nok også noe av grunnen til at jeg husker den spesielt godt. En veldig bra bok! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leste kun 11 bøker i fjor.
"Jeg er Malala" vil sitte lenge i hukommelsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg velger Fever Tree som den boka jeg husker best fra 2014. Den fenget mest av bøkene fra ifjor. Ikke helt sikker på hvorfor, kan hende fordi jeg leste den på den mest avslappende tiden på året og dermed hadde god anledning til å riktig suge den inn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Måtte jekke hva jeg leste i 2014, tror ikke jeg har husket å registrere alle... og jeg som husker så dårlig hva jeg har lest... i fjor gav jeg 1 sekser, til Bursdagsgaven av Sue Monk KId, men en jeg husker enda bedre er Reisen hjem av Lori Lansen, godt leseår !

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg trodde i utgangspunktet det skulle være vanskelig å velge ut kun en bok, men etter å ha sett gjennom listen over bøker jeg leste i fjor er det ganske åpenbart hvilken bok som ble min største favoritt: The People in the Trees av Hanya Yanagihara. En særdeles imponerende debutroman som tar for seg en rekke etiske problemstillinger knyttet til vitenskap og kulturkollisjon. Den gir ingen tydelige svar, men tvinger leseren til å tenke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å, herregud.. velge en bok av alle jeg leste i 2014 er vanskelig, men jeg gjør ett forsøk..
Ett helt halvt år av Jojo Moyes og Øyne i Gaza av Mads Gilbert og Erik Fosse er de absolutt beste.
Ok, så ble det to bøker ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Av de 154 bøkene jeg leste i fjor, trillet jeg bare to seksere. Den ene er romanen Stoner av John Williams (som jeg skrev noen ord om her), den andre novellesamlingen Jesus' Son av Denis Johnson (som jeg skrev litt om her). Begge var fantastiske leseroppleveler. Det er vanskelig, ja nesten umulig å velge en av disse to, men hvis jeg må trekke fram én, tror jeg det må bli Jesus’ Son.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Fantastisk, det er (nesten) tre bøker i uka! Og jeg har heller ingen tro på at du er av de som farer gjennom en bok. Godt nyttår, Monica :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jo da, det stemmer at jeg leser en god del – foretrekker ofte å lese framfor å se på tv, for eksempel. Men tallet lyver litt, for noen av bøkene er registret dobbelt opp, fordi jeg har dem både som e-bok og lydbok. Et godt nytt år til deg også, gretemor :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka til Erika Fatland om diktatorspirene i de gamel Sonvjetrepublikkene i Sentral-Asia. Den her Sovjetistan.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har tenkt og bladd og vurdert, for det var ingen som sto ut i år slik som i fjor, men etter all denne tenkinga har eg komme fram til at Neil Gaiman si The Ocean at the End of the Lane er min favoritt frå i fjor (tenk, i fjor!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka eg lika best i 2014 er Slåttekar i himmelen av Edvard Hoem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Norwegian Wood av Haruki Murakami. Jeg fikk ikke tid til å lese i nærheten så mye i år som jeg har gjort de siste par årene, men denne boka veide opp for det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kunne plassert mange bøker på topp, nevner i fleng Mino-trilogien til Nygårdshaug eller Chimera fra samme forfatterhånd, jeg kunne satt alle de tre i 1800-tallstrilogien til Jon Kalman Stefansson uten snev av dårlig samvittighet, eller hva med to av bøkene til Cormac McCarthy? Det Usynlige Fjellet, en annen verdig kandidat!

Nei, jeg velger faktisk den aller sist leste boka, den jeg blei ferdig nå like over midnatt nyttårsaften, Ung Jente, Voksen Mann av Eline Lund Fjæren. Som tittelen antyder handler dette om forholdet mellom disse to, vi følger forholdet deres fra hun er 13 og han er 31 til hun blir henimot 19, altså noe ulovlig, Forfatteren blei født så seint som i 1994 og må ha vært 19 når denne kom ut. Men du verden for et forfattertalent...

Dette er en norsk Lolita, hun refererer èn gang til Nabokov sin klassiker, men det er en kort roman på kun 120 sider. Allikevel sier hun så mye klokt om et forhold som fungerer i av-og-på-stil. Hun behandler dette ømfintlige temaet på en strålende måte ved å vekselvis se på forholdet hovedpersonene i mellom i korte kapitler, hvor disse hver for seg tenker på hverandre. Forfatteren lar jenta være den som er pådriver men han sjølsagt er intet offer. Reint juridisk er han jo en forbryter idèt de gjør seksuelle ting. Men dette kladder ikke på noe vis, Fjæren bruker et fjærlett men dog konkret språk. Et nydelig språk! Hun skreiv seg rett inn på favorittlista mi!

Pst Eivind: Det var mange lange setninger med flere kommaer underveis ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leseåret 2014 gav meg mange gode leseopplevingar. Ei av dei som gjorde størst inntrykk på meg då eg las den, må vere Syngja av Lars Amund Vaage.
Ellers så er eg glad for at eg endeleg manna meg opp til å lese Lolita av Vladimir Nabokov. Må også få nemne Sjakknovelle av Stefan Zweig....og..nei, det får halde, sjølv om eg kunne ha nemnt fleire.

Men- Ynskjer deg og alle andre bokelskere eit godt leseår 2015!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tre av de beste bøkene jeg leste i 2014 var Menneskets hjerte av Jon Kalman Stefansson (siste bok i en fantastisk trilogi), Når havet stiger av Jim Lynch og Den svarte vikingen av Bergsveinn Birgisson.

Hvis jeg må velge bare en bok, blir det Menneskets hjerte.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg velger to - disse gjorde uforglemmelige inntrykk:
Jeanette Walls: Krystallslottet og Jojo Moyes: Et helt halvt år

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er vanskelig,har lest så mange gode bøker.Men tror jeg lander på Øst for Eden av John Steinbeck. Jeg hadde aldri lest noe av han før i 2014,og nå har han blitt en av mine favoritt- forfattere.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det blir lettnat de siste bøkene du leste er de som sitter lengst fremme i hukommelseslappen, men det er forsåvidt greit når de to siste bøkene jeg leste i 2014 var Stoner av John Williams og Germinal - Den store gruvestreiken av Emile Zola. Stoner var så upretensiøs, troverdig og lettgjenkjennelig til tross for at den opprinnelig kom ut i 1965. Det forteller meg at boka har klassikerstatus. Zolas Germinal er rystende lesing av hvordan gruvearbeiderne i Frankrike hadde det på midten av 1800-tallet. Naturalistisk og beskrivende, men aldri dømmende, selv om Zolas sympatier er definitivt på arbeidernes side.
Av de 63 øvrige bøkene jeg har lest i 2014, er det nok Moby Dick som huskes best. Den stod i bokhylla mi i et tiår før jeg torde å begynne på den, og så var den så bra!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En mann ved navn Ove er den første som slår meg nå... Husker jo ikke hva jeg har lest i år heller... Les miserables også, hvis det var i år jeg leste den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunsten å høre hjerteslag er nok den boka jeg ikke kommer til å glemme så fort. Forfatter Jan Philipp Sendker har skrevet en utrolig vakker kjærlighetshistorie. Jeg leste oppfølgeren Kunsten å være den man er nå i vinter. Denne boka er også verdt å lese, om enn ikke på høyde med den første.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, så god hukommelse har jeg at jeg måtte ta fram årets leseliste. Pga mye jobb er det i grunnen helt greit med 50 leste bøker i år. 7 av disse har fått terningkast 6, bl.a. Krystallslottet av Jeanette Walls og Robin S. Sharmas Munken som solgte sin Ferrari. Likevel kårer jeg Årets Uforglemmelige Bok 2014:

Klokkemakeren av Gert Nygårdshaug.

Riktig godt nytt leseår!!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har lest både "Krystallslottet" og "Klokkemakeren". Likte begge to veldig godt, selv om sistnevnte var noe utypisk Nygårdshaug. Nylig leste jeg dessuten Nygårdshaugs nyeste utgivelse - "Nøkkelmakeren", som har det samme persongalleriet som "Klokkemakeren" . God, den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Undertaking av Audrey Magee

Denne boka ga meg mye å tenke på. Jeg elsket den minimalistiske skrivestilen hennes, den overraskende starten som dro en rett inn i historien og slutten var veldig bra (jeg synes ofte slutten ødelegger bøker som jeg ellers har likt mens jeg leste dem).

Ellers er The Dynamite Room av Jason Hewitt en bok jeg har tenkt mer på en jeg trodde jeg ville da jeg leste de første delene av den, igjen fordi slutten var så ekstremt bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg velger to bøker, da de begge representerer noe nytt for meg språklig sett: "Jimmen" av Øyvind Rimbereid og "Fosse trilogien" av Jon Fosse. Repetisjon og forenkling ned til et minimumspunkt som er truffet så presist at min egne reaksjoner på teksten gjennom bilder og følelser sitter sterkere igjen enn om det skulle vært selvopplevd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har ikke blitt så mange "ordentlige" bøker på meg i år, men den som rager opp er Mårbacka-trilogien til Selma Lagerlöf! Hennes fortellinger og dagbok fra oppveksten i Värmland for 150 år siden gir en fascinerende og autentisk skildring av miljøet, og særlig selve møtet med den unge Selma er dypt rørende.
På annen plass kommer nok Mors gaver av Cecilie Enger, - den traff meg på så mange punkter!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Årets bok for meg er "Gjennom natten" av Stig Sæterbakken. Den kommer jeg til å lese på nytt igjen senere, da den gjorde stort inntrykk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har lest så mange flotte bøker i år, men skal jeg nevne en som har gjort sterkt inntrykk, må det bli historien om de to brødrene fra Iron House av John Hart. Den var ulidelig spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Livets nivåer" av Julian Barnes. Måneder etter at jeg leste den, har jeg ennå ikke maktet å komme på noe vettugt å si om den uten å føle at jeg forringer den. At jeg aldri hadde lest Barnes før jeg leste denne (har retta på det senere) gjør meg ennå skamfull.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Er det egentlig mulig å plukke ut en bok som den aller beste av alle jeg har lest i 2014?

For meg står det mellom Ukjent Soldat av Väinö Linna Og In One person av John Irving.
Begge to er bøker som gjorde inntrykk, allikevel er nok "In One Person" den jeg husker best. Den ga meg litt motstand til å begynne med, men når jeg først var i gang så grep den meg veldig. Her har du store spørsmål om livet, kjønnsidentit og sykdom og død. For de som liker Jonas Gardell sin trilogi "Tørk ikke tårer uten hansker" anbefaler jeg denne.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Crush av Richard Siken! Jeg ser allerede nå, bare en måneds tid etter at jeg leste den, at dette er en sånn bok jeg ikke kommer til å bli ferdig med. Den er vakker og trist og voldsom og så, så rå. Jeg skal lese den og lese den igjen, fylle den med notater, bruke den så flittig og elske den så mye at den blir helt frynsete.

Ellers:

A Streetcar Named Desire av Tennessee Williams. Blanche DuBois er et monster av en karakter. Ikke fatter jeg at en mann i første halvdel av forrige århundre kunne skrive en kvinneskikkelse som er så kompleks - av tvilsom moralsk karakter og full av hjerteskjærende svakhet.

Franny and Zooey av J. D. Salinger. Jeg elsker Salinger - alt jeg leser av fyren fungerer for meg. Og Franny, hun er ei sånn dame jeg antakeligvis hadde forelsket meg i på videregående.

Mystery & Manners av Flannery O'Connor. Hvorfor leser ikke flere denne dama? Hun er en litterær superhelt - alt hun skrev er helt enormt.

Slouching Towards Bethlehem av Joan Didion. Verdens beste essaysamling.

The Bloody Chamber av Angela Carter. Carter skriver eventyr. Blodige, voldelige, sensuelle eventyr. Og hun gjør det helt hinsides godt. Hundre bonuspoeng for den mest interessante vampyrnovellen jeg har lest.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Veldig vanskelig spørsmål du stiller der for det er mange bøker som har gjort inntrykk dette året, blant annet:

  • Haugtussa av Arne Garborg

  • Mesteren og Margarita av Michail Bulgakov

  • Pelle Erobreren av Martin Andersen Nexø

  • Markens Grøde av Knut Hamsun

Jeg må velge en og da har Pelle Erobreren gjort størst inntrykk på meg.
I dette delvis selvbiografiske verket følger vi fattiggutten Pelle og hans oppvekst i Danmark på 1800 tallet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er muligens en tilsnikelse å velge en trilogi, men Britt Karin Larsens tatertrilogi er uten tvil de bøkene som har gjort sterkest inntrykk på meg i 2014. Jeg kan ikke velg en av disse, de hører sammen:

Tillater meg å begrunne valget med noen linjer fra et eget debattinnlegg:
"Noe av det som så langt imponerer meg mest, er hvordan Britt Karin Larsen får frem møtet mellom to ulike folk og kulturer – de fastboende bøndene og de omreisende taterne. Her finnes fordommer, forakt og frykt for det ukjente på begge sider. Og vi forstår dem. Bøndenes beskyldinger mot og nedrakking på taterne. Taternes arroganse og latterliggjøring av dem som er bundet til jorden.

Larsen idylliserer på ingen måte taterne, deres liv og væremåte. Snarere tvert i mot, som leser blir jeg sittende med mange spørsmål – stjeler de et barn, bedrar de kundene sine, kan man stole på en tater. Larsens skikkelser, både tatere og bønder, er mennesker med sterke og svake sider, godhet og raushet, angst og sinne. Så levende og troverdige. Etter som boken skrider frem, får jeg en stadig større forståelse for taterfolket, blir mer og mer glad i familiene.

Britt Karin Larsen skriver godt, innsiktsfullt og billedskapende. Boken er nærmest skrevet som små skisser av mange ulike menneskers liv, skisser som til sammen skaper et større bilde."

Britt Karin Larsen var en ny forfatter for meg i år, og jeg vil absolutt lese mer av henne.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøkene hun skrev om taterne var min første leseopplevelse, jeg ble kjempebegeistret ! Gled deg til å lese dem !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott! Britt Karin Larsens tatertrilogi har jeg lest; de er "bøkene jeg ikke glemmer fra 2014". Nå er det Larsens bøker om Finnskogfolket jeg er på jakt etter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

De er også fine !

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er min beste leseropplevelse dette året også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg til å stifte bekjentskap med henne, har den andre trilogien hennes i hylla :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og jeg er på jakt etter den! Men jeg har forstått at finnskogtrilogien er langt mer enn en trilogi. Slik treet faller, som kom i høst, skal være den sjette i denne serien (se innlegg fra Ellen i tråden om hvilke bøker vi fikk til jul).

Stoner er jeg ikke riktig ferdig med, ellers er jeg enig med deg i at Larsen kunne ha fått konkurranse her. En gripende god bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ok, det visste jeg ikke, fikk kjøpt de tre første i en tjukk heftet utgave, innbilte meg derfor at det var en trilogi uten at jeg har sjekket det nærmere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå kom du meg i forkjøpet. Hadde tenkt å be folk trekke frem fem bøker fra 2014, men blir det bare én, så lander jeg på Stoner av John Williams. Den sitter i hjerte og ryggmarg og vil utvilsomt bli lest igjen.

Et riktig godt nyttår til dere alle fra meg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Har tenkt på dette lenge, for eg reikna med det ville kome ein slik tråd. Utan tvil Keiseren av Portugallien av Selma Lagerlöf. Det var noko ved denne forteljinga som greip meg veldig.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den har jeg også lest, men ikke i år. Det var faktisk Tore Renberg som foreslo at vi skulle lese boka da han holdt foredrag på biblioteket. Den gjorde et sterkt inntrykk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tore Renberg verkar å vere ein vettug kar.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den har jeg stående, gleder meg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg høyrde den som lydbok, og opplesaren sin stemme stod veldig godt til historia. Eg har ofte lurt på om eg ville ha likt den like godt dersom eg hadde lest den på papir. Eg ville nok garantert ha likt den godt nok til ein 6'er, men spørsmålet er om den ville ha framstått som DEN boka som skilde seg ut i 2014.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg forstår hva du mener, har den på svensk, spent på både det og boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å, plukke ut kun én ? Trodde først det ville bli for vanskelig. Men, så sto det klart for meg:
SKAMMEN av Bergljot Hobæk Haff

Valget er gjort!

For du stiller et vanskelig spørsmål, Eivind!! (Benytter anledningen til å takke for "kontakt" gjennom nok et år som ser ut til å ta til vettet og forsvinner. Ha, en hyggelig nyttår-feiring. På din måte.(-:

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av mine favoritter :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den boka har jeg hatt i tankene lenge. Ja, spørsmålet mitt vil nok sette mange her inne på prøve. Jeg ble selv satt på prøve, men til slutt stod svaret klart for meg også: Victor Hugos udødelige klassiker - "Les Miserables" (De elendige") . Ønsker deg en god nyttårs feiring - og ditto leseår 2015 :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Skjønner deg veldig godt, nå igjen, Eivind. Bare det at den boken leste jeg ikke i året 2014. Heldigvis avgrenset du manges håpløshet i valg ved å begrense deg til inneværende år ! "Les Miserables" hører til de bøker jeg stadig vender tilbake til. Udødelig klassiker ? Så ubetinget. Men gjør meg en tjeneste, ikke kom med et tilsvarende spørsmål ; altså :Hvilken udødelig klassiker jeg liker best? Vennligst ikke gjør det! Jeg returnerer dine gode ønsker til slutt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg lover å oppfylle ditt ønske, Rolf. Dessuten har jeg faktisk ikke noe godt svar på "udødelig- klassiker - spørsmålet". Til det finnes det for mange slike ;-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingeborg GKirsten LundHarald KFlettietteVanja SolemdalEivind  VaksvikFriskusenTor-Arne JensenPiippokattaINA TORNESTore OlsenPer LundAndreas BokleserJarmo LarsenStig TEllen E. MartolMarianneKarina HillestadTatiana WesserlingLailaÅsmund ÅdnøyHeleneBenedikteCecilie69Daffy EnglundLeseberta_23IngeborgTine SundalSol SkipnesTore HalsaBjørg Marit TinholtAnniken BjørnesNorahSynnøve H HoelMorten GranheimEvaStein R. OlsenJulie StensethBjørg L.Harald Andersen