The Undertaking

av (forfatter).

Grove Press 2014 Hardcover

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos ark.no

Bokdetaljer

Forlag Grove Press

Utgivelsesår 2014

Format Hardcover

ISBN13 9780802122452

Språk Engelsk

Sider 304

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Denne boka har en av de beste begynnelsene jeg har lest fordi den er så overraskende og drar en rett inn i handlingen.

He dragged barbed wire away from the post, clearing a space on the parched earth and took the photograph from the pocket of his tunic. He pressed the picture against the post and held it in place with string covering the woman's hair and neck, but not her face. He could still see her sullen eyes and sulking lips. He tied a knot, and spat at the ground. She would have to do.

Slik begynner historien om Peter og Katherina som gifter seg uten noen gang å ha møttes. Handlingen er lagt til andre verdenskrig og Peter er tysk soldat på østfronten. Han gifter seg med Katharina, som han har møtt gjennom et ekteskapsbyrå, for å få permisjon fra fronten til bryllupsreise.

- Who is it you're marrying?
- Katharina Spinell.
- Is that her here? In the photograph?
- As far as I know.
- As far as you know?
- I've never met her
- But you want to marry her?
- Yes, Sir

Når de to møtes for første gang forelsker de seg allikevel i hverandre, og her er etter min mening bokens eneste svakhet, det virker litt påtatt at de etter å ha giftet seg med hverandre uten å ha møttes utvikler så sterke følelser for hverandre i løpet av en dag.

Resten av boken er derimot strålende. Fortellingen skifter mellom Peters og Katharinas perspektiv. Fra østfronten får vi høre om de tyske soldatenes lidelser med lite mat og dårlig rustet for de harde vintrene, men også hvilke lidelser de utsetter lokalbefolkningen for. Fra Katharinas side hjemme i Berlin får vi høre om hvordan hun og foreldrene får flytte til et større hus der det tidligere har bodd jøder, men også hvordan redselen brer seg når krigen snur og Berlin blir okkupert.

Jeg elsket også språket i denne boka, som er så enkelt og minimalistisk, og passer spesielt godt til denne typen bøker ettersom det lar handlingen og dialogen tale for seg selv, og ikke legger noen føringer på leseren.

Boka har fått strålende kritikk og har blitt nominert til flere priser. Det er mulig å lese første kapitttel av boka her. Dette er en bok jeg har tenkt mye på etter at jeg leste den, og den anbefales på det varmeste.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket

Lister som inneholder dette verket

For alle som liker historiske romaner


Godt sagt! (1) Varsle Svar