Jeg har lest alt jeg kan finne, trenger hjelpt til å finne nytt lesestoff. Liker best fantacy og science fiction bøker. Men er åpen for andre forslag, er helt tom for alt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Anbefaler Douglas Adams - Haikerens guide til galaksen. Der har du en klassiker du ikke kommer til å glemme. Fem bøker, kan også fås samlet: https://bokelskere.no/bok/den-komplette-haikerens-guide-til-galaksen/3647/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Kan jeg henlede din oppmerksomhet på to pocketbokserier fra det britiske forlaget Gollancz?

Her finner du ingenting dårlig, mye enestående bra, klassikere og nyere stoff. Og noen omnibusutgaver du ikke får fra andre forlag. Wikipedialenkene overfor gir deg boklister og lenker videre til omtale av bøkene. Sjekk ut om noe av dette kan være av interesse. God lesning!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Harlequin kom med en serie bøker de kalte "Nocturne" for noen år siden. Det er en rekke bøker både i egne små serier og enkeltstående bøker som alle er i fantasy-, urban fantasy- og overnaturlig sjangeren. De av bøkene jeg har lest har vært veldig bra og jeg holder på med en serie i Nocturne nå. Jeg har en egen hylle på siden min med de av bøkene jeg har lagt inn. Bøkene er ikke i salg i butikker lenger, men kan kjøpes på harlequin.no i kategorien "Paranormal Romance" for 79.50 pr bok, alle er pocket. Bøkene kan selvfølgelig også fås utenfor denne serien, da er de ofte bare å fås på orginalspråket. Så det er jo ålreit å se hva Harlequin har hatt i denne serien og kanskje kjøpe bøkene andre steder hvis du foretrekker de på engelsk. Anbefales hvis du er interessert i den typen bøker :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Se på mine lister på egen side. Der finner du mye...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ser du allerede har de fire første bøkene i Gone-serien i samlingen din. Den synes jeg er god. Ellers synes jeg at Ashfall og de to neste bøkene Ashen Winter og Sunrise av Mike Mullin er gode. Handler om hva som skjer når supervulkanen i Yellowstone har et utbrudd. Mens vi er inne på apokalypser og dystopier: Flukten av Igland og Hestsveen kan være verdt å se nærmere på (jeg har ikke lest den). Både Høsten av Jan Henrik Nielsen og den ganske nylig utgitte Ett sekund om gangen av Sofia Nordin er nydelige.

Ellers har det jo blitt gitt ut flere norske fantasy-bøker i det siste. Har du lest Odinsbarn av Siri Pettersen? Oppfølgeren Råta kommer nå i oktober. Bergtatt: Portvokteren av Martin Fyrileiv er et annet forslag.

Du kan kanskje prøve deg på Tolkien? Ringenes Herre og/eller Hobbiten, for eksempel? Av fantasy myntet på en voksen målgruppe liker jeg veldig godt Peter Grant-serien av Ben Aaronovitch, som starter med Rivers of London. Morsom urban fantasy. Og The First Law-trilogien av Joe Abercrombie, som starter med Sverdet alene - ikke urban, mindre morsom og desto mer mørk og brutal. En annen ganske mørk sak er Dreams and Shadows av C.Robert Cargill.

Også anbefaler jeg alt jeg har lest av Neil Gaiman.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

scifi :

Arthur C Clarke
Ray Bradbury
Stanislaw Lem
Dorris Leesing
Bing og Bringsverd
Jules Verne
H G Wells
E A Poe

Fantasy:

Bull-Hansen
David Eddings
Robert Jordan
Terry Brooks
Kathrine Kerr
Terry Pratchett
Stephen Lawhead

Alternativt ellers
Erich von Daniken

Det spørs hva du er ute etter.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, skal se om det kan være noe for meg :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er noen fantasybøker som du ikke har i boksamlingen din her inne:

"Vindeltorn" - Tone Almhjell
"Vindsangeren" - "Herredømmets slaver" - "Ildsang" av William Nicholsen
"Nelias gåte" - "Nelias natt" - "Nelias sorg" Gro Fyske
"Hulder" - Tonje Tornes
"Skammarens dotter" (+ 3bøker til) - Lene Kaaberbøl
"Elvens barn" - "Den svarte guden bind 1" - "Den svarte guden bind 2" - J. Gregory Keyes
"De fire og han som gjør galt verre"(Trilogi) - Hans Fredrik Follestad

Spørs jo hvilket språk du foretrekker, om du liker en spesiell type fantasy og/eller sci-fi bøker osv. :) Jo flere ledetråder du gir jo lettere er det å anbefale noe.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk :)

Har komt til ett punkt der jeg ikke er sikker på hva jeg vil lese lenger. Har for det meste holdt meg til fantacy for ungdom. Men nå i det siste har jeg beynt på serier der jeg synes første boka er bra, men har lagt fra meg boka midt i andre boka. Blir så skuffet over ting jeg ikke kan forklare, tror det er noe med at alle serier dannes det par. Og så er de så mye av og på drama at jeg for nåkk.

Så tenkte igrunnen å prøve meg på litt andre typer fantasy bøker enn divergent, skygge jegerne, twilight, house of night, fallen engel.
Liker desse bøkene og fare ikke alt de kjørlighets dramaet.

Jeg liker også Sherlock Holme, Percey Jackson, nancy drew. De har ikke drama på den måten. Men har ikke prøvd meg på Harry Potter, Ringenes Herre og Vindens navn. Så kanskje jeg må vurdere desse nå.

Takk for alle gode forslag, skal se på alle :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tor-Arne JensenStig TTone SundlandAnn ChristinPiippokattaVidar RingstrømGunillaRandiAMorten MüllerTorill RevheimMarianne AugustasiljehusmorSynnøve H HoelJBHarald KVariosaAvaInger-LiseHelena EAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEli HagelundBeate KristinAlice NordliHanne Kvernmo RyeTone HKirsten LundNina M. Haugan FinnsonRisRosOgKlagingRuneFrode TangenJohn LarsenTor Arne DahlPirelliTurid KjendlieIngeborg GHeidi LTorJulie StensethLiljaTanteMamie