Kanskje jeg gikk i den fella å se på jeg-personen som litt for mye som Bjørneboe selv. Hvis jeg betrakter jeg-personen med litt mer analyse briller, så kanskje det gir meg mer?

Ift. aktualiteten av disse bøkene, jeg tror jeg betrakter dem som "raddis-litteratur", og kanskje blir litt i overmåte skeptisk av den grunn. Nå skal jeg gi meg i kast med Kruttårnet, etter et lite dypdykk i Philip Roth, så skal vi se om den gir meg noe mer, og om jeg gir meg i kast med Stillheten etter det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg synes du har helt rett i at dette er raddis-litteratur. Det er vel egentlig alle bøkene til Bjørneboe? Han var jo i mot alt som kunne forveksles med det bestående.

Jeg er ingen stor Bjørneboe-kjenner, så jeg ønsker ikke å gi meg ut som en som liksom har forstått alt. Men jeg har mange meninger om ham likevel. ;-)

Det jeg har lest av Philip Roth har vært fantastisk! Og enda er det mer jeg ønsker å lese av ham.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Readninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland Skjeggerud