En ny lesehelg er her igjen!

Helgen begynner med den korte, men informative Psychopath Enter the Mind of a Psychopath! The Ultimate Information Book av Clarence T. Rivers.
Neste bok er thrilleren Anybody's Daughter (Angela Evans Series No. 2) av Pamela Samuels Young. En 13 år gammel jente sniker seg ut for å møte sin online-kjæreste for første gang, ikke uventet er det en helt annen hun møter.
Forrige helg begynte jeg på But I trusted You av Anne Rule, samme helg så jeg ved en tilfeldighet filmen The stranger Beside Me. Denne filmen handler faktisk om Anne Rule da hun etterforsket og skrev bok om en rekke drap som ble begått over store deler av USA. Seriemorderen viste seg å være hennes gode venn Ted Bundy. For nå holder jeg meg til But I trusted You, men jeg kommer nok til å se nærmere på denne boken også.

Det må nesten skje litt utenom bokverdenen også, her fortsetter forberedelsene til påske. Selv om palmesøndag er allerede denne helgen så starter ikke påsken før til onsdag for min del. Jeg håper derfor å få laget litt eggfri omelett og godteri så jeg bare kan slappe av og nyte godværet neste helg. (Jeg har ikke sjekket værvarslet, men jeg er optimistisk :-))

God helg og god påske til de som tar tidlig påskeferie :-)

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 50 svar.

Jeg fortsetter med Moren denne helga og jeg, det tar sin tid.. Syns egentlig hele boka er usmakelig, og vurderer om det er verdt å lese den ferdig. Får se hva som skjer.

God påske! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ein dag inni helgi, og eg er allereie nøgd med alt eg har lese - det teiknar godt, sidan planen for i morgon er 28 stilar om nasjonalisme og 1800-talet.
Eg har akkurat ferda Allegiant, tredje og siste bok i Divergent-trilogien til Veronica Roth. Den fyrste filmen hadde premiere i går, og bror min har nesten lovt meg kinodate i morgon. Men etter å ha lese slutten veit eg ikkje heilt om eg har lyst å bli betre kjent med desse folki. Godt med YA-bøker innimellom, men at dei må vera so blodige då... No når eg er ferdig med dystopien ventar fantasyen, eg skal vidare i Blekkhjerte av Cornelia Funke, spanande og fornøyeleg fantasy for litt yngre lesarar - og det passar meg godt :)
På øyra har eg noko heilt anna (men òg bok som har blitt film), nemleg A Long Way Down av Nick Hornby. Eg har jobba utandørs i dag, og då rekk ein mykje, so no er eg berre to timar frå slutten, beklaglegvis. Boki er om fire ulike menneske som møtest på eit hustak nyttårsafta, og bestemmer seg for ikkje å hoppa utfor nett enno. Vakkert, morosamt og spanande.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg har nett vore på fagdag i norsk/litteratur og her vart det presentert mange ungdomsbøker, blant anna Divergent. Tenkjer eg bør lese nokre av desse bøkene sjølv, både for å få litt meir røynsle med ungdomslitteratur, men og for å presentere eit meir mangfaldig lesetilbod til elevane. Eg må vedgå at fleire av bøkene som vart presentert er langt frå bøker eg sjølv ville valt. Kan hende får eg meg ei positiv leseoppleving... :-)

Men det får vente til over helga, nå skal eg sjå litt på kva som venter i mi eiga bokylle. Eg har liggande bøker som Når himmelen faller ned av Jennifer Cody Espetein, og Vi ses i morgen av Tore Renberg. Den fyrste har handling frå Tokyo og skal vere om fiendskap og venskap , krig, død og forsoning. Tore Renberg si bok har samla støv i hylla ei stund, eg har spart boka til ei perfekt lesetid, og den har me nå: påska. Boka startar slik: Det er september og uvanlig varmt i verdens rikeste by. I et falleferdig hus ved fjorden holder Hillevågsgjengen til. Den ensomme lederen Jan Inge tror på samhold og ser på seg selv som en David Toska for de småkriminelle. Rudi har adhd og er stormforelska i Cecilie på syvogtyvende året, han er Kristelig Folkeparti-fan og hører på heavy metal. Cecilie fyller snart førti, hun bærer på en skinnende hemmelighet og drømmer om et annet liv. Nå får Hillevågsgjengen et uventet oppdrag i fanget.

Eg ventar å finne mykje kjent i denne boka, både stader, folk og uttrykk. Det er noko eige å lese bøker frå eigne trakter. Eg trur det må bli denne!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Boka til Anne Rule høres spennende ut, men det ser dessverre ikke ut som den er oversatt til norsk - ellers kunne jeg tenkt meg å lese den.

I går leste jeg ferdig del 1 av Mesteren og Margarita, og nå tar jeg en lang pause fra den. Det vil vise seg om pausen blir så lang at jeg må si at jeg har avbrutt lesinga, men det kan jo hende lysten til å fortsette kommer...

Nå har jeg i stedet begynt på Gustav Lorentzens "Filledukke" - en roman basert på hans kones opplevelser i barndommen da hun fikk polio. Historien er sett fra barnets perspektiv, og så langt synes jeg han har lykkes godt med det.

Så har jeg funnet fram Jonathan Franzens "Korrigeringer" som jeg skal kose meg med videre utover i påska - ferie blir det ikke før mandag ettermiddag.

God påske til deg og alle andre bokelskere her inne!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Synd at den ikke er oversatt, jeg synes også den høres veldig interessant ut.

Du får se om det frister igjen når diskusjonene tar seg opp, det ser ut til at flere har tatt seg påskefri for å starte på igjen etterhvert. Er litt usikker selv, men jeg kommer nok til å fullføre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

PÅSKE! Nå leser jeg altså K.O Knausgårds nye essaysamling "Sjelens Amerika" som jeg liker veldig godt. Spesielt essayet om Breivik er ganske fantastisk og menneskelig skrevet.

Ellers har jeg hatt totaldilla på danske Christina Hesselholdt i det siste, og for de som måtte ha sett at jeg ikke gjør annet enn å pushe dansk samtidslitteratur om dagen, hallo igjen, men dansk samtidslitteratur altså!. Etter påsken skal jeg på litteraturfestival i Danmark og kikke på alle forfatterne og bli starstruck. Først: Knausgård og påskeegg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Påskeferien starter tirsdag kl. 14.30 for mitt vedkommende, men det er jo deilig med helg da:-)
Jeg leser litt forskjellig ; godt over halvveis i "Markens grøde", rundt 30 sider igjen av "De dødes tjern" og så har jeg begynt på "skyggen i vannet" av Inger Frimansson.
Har ikke pynta til påske enda, men siden vi reiser bort onsdag morgen blir det ikke så mye pynting....
God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, jammen er det helg igjen! Blir ikke noe påskeferie på meg foreløpig, heller.

Jeg har kommet godt i gang med Denne flammende verden av Siri Hustvedt, og synes foreløpig den er veldig bra.

Ellers har jeg funnet fram to romaner jeg har fått inspirasjon til her på Bokelskere.

Den ene er Knud H Thomsens Klokken i Makedonien, som Karin Jensen skrev så varmt om og som jeg har lastet ned den danske utgaven av på e-bok.

Den andre er en lydbok jeg ble nysgjerrig på etter å ha lest Josteins omtale, nemlig Keiseren av Portugallien av Selma Lagerlöf, som kan høres helt gratis for den som har eller laster ned appen til ordlflyt.no.

Riktig god helg, og god påske!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Koser meg med Det vederstyggelige, men har også begynt på ei bok jeg fikk i dag, Helen Forrester: Twopence to Cross the Mercey. Elsker slike memoarbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fredag,og huset begynner å fylles av studenter fra inn og utland! Alle vil hjem til ho mor,så det eneste leselektyren for meg i helgen og påsken blir nok kokebøker!! Nei,nei,så gale er det nok ikke,selv om det er et styr når begge jentene er vegetarianere og guttene "ville" etter kjøtt! Jeg er nok i kategorien "hønemor",men det er da koselig med en stor barneflokk,som setter pris på maten til ho mor:-)
Skal nok få god tid til bøkene allikevel,begynte nettopp på Febertreet av Jennifer McVeigh,helt ok kjærlighetsroman! I morgen starter "krimperioden" tenker jeg,og når jeg begynner å lese krim så pleier jeg å bli "hekta" en lang stund! Må jo også fortsette på Mesteren&Margarita,kan ikke si at det frister så veldig mye,men hvis det blir for mye "texas" med huset fullt,så hvem vet,kanskje jeg da finner roen med den meget spesielle boken!!(tviler på det da,må vel kanskje ha et glass eller to attåt,he,he) I hvertfall så ønsker jeg alle en fin og fredfylt påske:-0

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Endelig påskeferie! Og påskelektyren er kjøpt inn og lånt inn. Har nok flere bøker enn jeg klarer å fullføre i løpet av ferien men for en luksus å ha masse å velge i, alt etter humør.
Sol, regn eller snø, jeg skal lese og nyte dagene! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kom på at det er fredag. Det har vært torsdag for meg i hele dag og i hele år har jeg ligget etter med en dag.

I hele uka har jeg slitt med dårlig leselyst, en real lesesperre og håper den går over i løpet av helga. Så denne helga har jeg som mål å bli ferdig med en av disse bøkene: Hjemgjeld av Ronna Trælvik, Min kamp 6 av Karl Ove Knausgård, og Nådegaven av Kristin Cashore. Ikke akkurat det store målet og det er flaut med tanke på at jeg leser til vanlig 2 - 3 bøker i løpet av en uke. Men håper at denne lesesperren gir seg i løpet av helga, fordi jeg hater å føle meg så apatisk:)

Jeg har ikke lest boka av Anne Rule, men har hørt om henne og hennes forhold til Ted Bundy. Tenk å være god venn med noen som viser seg for å være en seriemorder. Creepy.

Her starter heller ikke påsken før onsdag. Selv om jeg er sykemeldt og har vært det i over åtte måneder og arbeidsledig siden januar. Men syns det er litt for tidlig å ta frem påskepynt og slikt akkurat nå, så venter med det til onsdag, tenker jeg,

God helg!:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Om du synes du har lesesperre, synes jeg måla dine er ganske så store :-) Å ha lesesperre i ei uke er ikke noe å få panikk av tenker jeg, så lykke til med lesehelga. Tips: ikke ta på KOK nr 6, ikke ei bok som får fortgang i leselysten (min personlige mening).

Lykke til med helse og jobb også, ikke noen god situasjon å være i.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker KOK nr 6 så det er ikke den som gir meg dårlig leselyst. Jeg liker serien kjempegodt, men grunnen til at den siste boka i serien går trått for min del er at den er på over tusen sider, og meget tung å holde i, i lengden. Så innholdet har jeg ikke noen problem med. Det var verre med boka Hjemgjeld som jeg endelig ble ferdig med i går og boka Nådegaven går litt trått den også. Så Knausgård - boka har jeg ingen problem med. Bare at den er litt tykk og tung å holde i. Dessuten vil jeg ikke at Min kamp bøkene skal ta slutt riktig ennå for det blir så vemodig å ta farvel med den serien:)

Fikk lest litt i går kveld i hvert fall og ble endelig ferdig med Hjemgjeld. Det var den som var verst å lese i og som jeg tror skapte denne lesesperren. Men nå er jeg ferdig med den og håper at leselysten har kommet tilbake:)

Og ja, å være sykemeledt og samtidig arbeidsledig er en situasjon jeg ikke unner noen. Derfor greit med bøker som kan ta meg bort fra virkeligheten:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kjenner til det med tunge bøker. Jeg har pc- og bokstativ, sjekk ut på nettet om det kan være noe for deg. Er det helsemessige årsaker til det kan du få det dekket av NAV.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, men det går bra:) har funnet ut å hvile tykke bøker mot lårene er bedre enn å lese tykke bøker med utstrekte armer i været. Det er rene styrketreningen:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har litt sviktende leselyst jeg og, men så lenge jeg får lest litt hver dag så er jeg ganske fornøyd. Min erfaring er at jo mer jeg stresser med det, jo lengre tid tar det før den kommer tilbake. Å lese ungdomsbøker synes jeg også ofte kan hjelpe, det er noe med flyten i mange av disse bøkene som får det til å løsne.

Det må være en helt spesiell følelse å få vite at mannen du tror du kjenner er den samme som utfører disse grusomme handlingene. I tillegg så skriver du bok om det, det vil si at man kjenner til alle detaljer og og handlinger. Vanskelig å forestille seg.

Påskepynt blir det nok ikke her, med mindre det plutselig skulle dukke opp noen kyllinger og gule duker på mystisk vis.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har slitt med dårlig leselyst hele denne uka. Den bare forsvant. Jeg leser litt hver dag for det, men det blir bare noen få sider og jeg blir flau. Så skal sette meg ned og lese videre i kveld og håpe at leselysten dukker opp igjen underveis. Det er jo lov å håpe. Har en bunke med bøker som venter på meg så har heller ikke "tid" til å slite med dårlig leselyst:) Og har ikke så mange andre hobbyer heller så blir så apatisk.

Av og til tror man at man kjenner noen og det viser seg for å ta helt feil, men kan bare likevel ikke forestille meg hvordan hun må ha hatt det. Sånn som deg er jeg også stor interesse for seriemordere. Leser ikke så mange bøker om dem, men har sett mange dokumentarer om dem og syns det er like fengslende hver gang. Jeg prøver å finne ut hvordan et menneske kan begå slike grusomme handlinger. Men jeg blir aldri klok på dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flau synes jeg ikke du har noen grunn til å være, men jeg skjønner at det er frustrerende. Spesielt om du ikke har noe annet å bytte det ut med.

Dokumentarer er jeg og glad i, ikke bare om seriemordere, men også helt vanlige personer som plutselig dreper. Psykologien i det er veldig spennende, sikkert fordi det er så langt fra noe man kan tenke seg selv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, har ikke så mange andre hobbyer å erstatte lesingen med, så da blir det litt frustrerende. Men håper det går over.

Og seriemordere er uten tvil et spennende tema. Det er ufattelig å tenke at et menneske kan drepe så mange og ikke ha dårlig samvittighet, og det mest sjokkerende er at slike mennesker ser helt vanlig ut. At de kunne ha vært naboen din.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da vart det etterlengta ferie her. Starter den med å lese Alene Sammen av Abraham Verghese. Hva det blir å lese når jeg er ferdig med den, vet jeg ikke enda. Får se hva som frister mest i bokhylla etterhvert :)

Ha en fin helg og påske til dere alle :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Påske=krim for min del. Har begynt på "felicia forsvant" av Lier Horst. Synes den virker bra, har gitt hans senere utgivelser litt hard medfart i form av dårlig anmeldelse, men fant ut at jeg gir han en sjanse til. Virker som han var"bedre før" etter min mening.
Ikke påskefri på meg før onsdag , men da håper jeg også optimistisk på litt finvær. Deilig å sitte ute å lese. God helg:.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er litt matlei, les boklei akkurat nå, har hundrevis av uleste bøker, men ingenting frister. Så jeg gikk inn på bibliotekets e-bokutlån. Det ble to bøker; Lars Saabye Christensens Sluk og Fugletribunalet av Agnes Ravatn. Sistnevnte har fått mye bra kritikk. Spennende.

En riktig god helg til alle :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Som Vibeke under, kjenner jeg meg dessverre igjen, jeg også. Har en del innbundne bøker jeg har kjøpt til fullpris, som både har kommet som pocketbøker og vært på mammutsalg, og som fortsatt står uleste i hylla …

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har blitt bedre, men det var en periode, da jeg nærmest kjøpte hver eneste bok som ble anbefalt her inne. Har Notert ned alle bøkene jeg har kjøpt ifra januar 2011 frem til i dag, og tallet ligger på rundt 600. Det er sykt mange, et stort antall av dem fra loppemarked og biblioteksalg, men allikevel ... Heldigvis har jeg ingen andre laster :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kanskje ein heller skulle byrje å samle på frimerker? Dei tek mindre plass, og det gjeng raskare å lese kva som stend på dei ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det hørtes usigelig kjedelig ut, nei, jeg vil ikke bytte, nå har jeg funnet plass til flere bokhyller, herlig :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men da så! Det er vel ikke den verste lasten du kan ha!
Jeg er nok litt der fortsatt, at jeg kjøper bøker jeg leser om, både her og andre steder, fordi de frister. Prøver å skjerpe meg, men det er ikke bare lett :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En av de bedre laster vi kan ha, mener jeg. Jeg kjøper fortsatt bøker, gud hjelpe meg, 137 kindle og lydbøker på amazon den siste måneden, kostet meg mindre enn to innbudne i bokhandelen. Tenker meg litt bedre om nå, og vet litt mer om hva jeg liker enn den første perioden jeg var medlem.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vet for så vidt hva jeg liker – jeg bare liker, og er nysgjerrig på så altfor mye! Men er redd det ikke er stort å gjøre ved, for jeg har forgjeves forsøkt å skjerpe meg i flere år :-)
Tenkte kanskje det ville hjelpe når bokhyllene ble fulle, men nei. Nå går det mest i e-bøker, både på norsk, engelsk og dansk og norske og engelske lydbøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har funnet ut at jo mer jeg prøver å skjerpe meg, jo flere bøker kjøper jeg, Så det å begrense seg selv, fungerer bare av og til, gjerne med en påfølgende sprekk :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er faktisk bare en uke siden jeg sto foran bokhylla og lurte på hvorfor jeg følte at jeg MÅTTE ha akkurat disse bøkene når jeg kjøpte de. I utgangspunktet skulle man tro at de bare var å plukke en bok, men så lett er det ikke.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nei, det er ikke det. Både i fjor og i forfjor hadde jeg en leseplan, som riktignok var ispedd en del valgfrihet, og den hjalp meg ofte når jeg var litt lei og i villrede. Jeg har lagt en plan i år også, men ikke vært så flink til å følge den. Kjenner at jeg vil tilbake til det mer strukturerte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fungerer det for deg så er det jo bare å begynne igjen. For meg tror jeg ikke det ville fungert, selv om det høres fristende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Prøver å "kvinne meg opp" til å gå i gang med Mesteren og Margerita etter ei ganske krevande veke. (Takk og pris at vi står framfor ei etterlengta ferieveke!)
Har ellers lese nokre få sider i Kaptein Corellis mandolin som eg har gledd meg til lenge!
Det vesle eg har lese lovar godt - svært godt, faktisk!

God helg - og God påske til alle! :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Denne helgen blir det krim på meg,har begynt å lese Samuels Bjørks "Det henger en engel alene i skogen:-),spenning helt i særklasse! virker som en skikkelig grøsser...
Ellers håper jeg på mye sol,litt grilling muligens,og kanskje en utepils.God Helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det høres deilig ut!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Gled deg, den likte jeg godt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Leser krim for tiden. Akkurat nå "Playing with fire" av Peter Robinson. Sikkert flere som har fulgt inspector Alan Banks på TV. Til tider ganske tøffe tak, ikke krim for sarte sjeler. Spesielt er boken "Etterspill" som jeg nettopp har lest ganske fæl egentlig....Men nå er det uansett påske og tid for skumle leseopplevelser. God påske og god lesning...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser Robert Wilson for tia, startet med "den blinde mannen i Sevilla", og er nå på slutten av "De forsvunne hendene". Så har jeg kommet over "Et lite drap i Lisboa" som vistnok er den første boken hans, men jeg leser altså etter hvert som jeg kommer over dem på bruktbutikken. Har ellers fått med meg posesalg på samme sted, og fylt en pose med likt og ulikt til påske. Gleder meg, det er som å ha en skatt liggende :-)

God helg til dere alle, jeg har da starter påskeferie, men det blir ikke hyttetur på onsdag. Så fram til da skal jeg bare kose meg hjemme med bøkene mine.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Etter å ha lest ut Lawrence Sønner og elskere denne uka,er jeg litt forsynt av engelske romaner.Så nå blir det historie,rettere sagt Araberne av Eugene Rogan. Er godt igang med mamelukkene og ottomanene,det starter på 1500-tallet. Ellers blir det barnebarn her på søndag og da er det kun Lynet McQueen som gjelder. God helg til alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i gang med Sønnen av Nesbø. (Lene Andresen og Hedvig, dere kan bare glede dere!) Spenning fra første stund. Tror ikke det blir plass til noen andre bøker denne helgen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tror nok at denne blir lastet ned på lesebrettet mitt i løpet av påsken....

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tenkte samme tanken, det er lett å la seg friste ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tar heller ikke påskeferie før på onsdag, men regner med at det blir rolige dager på jobb i neste uke. Denne helgen tror jeg at jeg skal begynne på Sønnen av Jo Nesbø. Jeg var så heldig at jeg fikk den i påskegave fra jobben sammen med et gedigent påskeegg fylt med godteri. Tror dette blir en bra helg :)

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For en flott gave! Imponerende! Kos deg!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Endelig helg og dagen i dag er iallefall solfylt og fin, så får vi håpe det fortsetter sånn i helgen.
Jeg har plukket Jenny av Sigrid Undset ut av bokhyllen og gleder meg til å lese denne romanen som har fått så mye ros. En krimbok må jeg også ha for hånden og da er det Sønnen av Jo Nesbø som ligger øverst i bunken.

Ønsker dere alle en kjempefin helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det fortsatte ikke sånn resten av helgen hos meg hvertfall, her er det liten storm nå. Koselig det og da, istedet for lydbok på verandaen blir det kanskje fyr i peisen :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jau, blodet skal flyte og hovud skal rulle
Når påskekrim-hypen skal fylgjast til fulle
Vi veit då å hygge oss når vi har fri!
For min del er Snømannen neste på planen
Men drøymaren Zé og Bulgakov med fanden
Skal også få leike med min fantasi.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Du er rett og slett en god dikter, Jostein! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyesomniferumSt. YngheadHarald KBente L.Egil StangelandKristine LouisesiljehusmorStig TTerje MathisenmgeRandiSraDevoralibrosTove Obrestad WøienDinaTine SundalKirsten LundCarine OlsrødReadninggirl30TanteMamieLilleviIvar SandGrete AastorpgretemorAlex NietoIngunn SBård StøreTonesen81PiippokattaDemeterVannflaskeBjørg RistvedtVanja SolemdalPirelliNikkaBjørg Marit TinholtEmil ChristiansenKjersti SAvaVibeke