Island er upløyd mark for meg. Jeg oppfatter at det har kommet mye godt fra Island i de senere årene, men har liten oversikt over hvem og hva. Dette er forfattere jeg har lyst til å bli kjent med! Selv har jeg hun Halldor Laxness Island klokke i hyllene. Er glad hvis noen kommer med gode forslag på islandske forfattere, som vi kan stemme frem!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 6 svar.

Når det gjelder islandske forfattere, er jeg ening med Karin Jensen i at Universets engler av Einar Már Gudmundsson er interessant - og en svært leseverdig bok.

En annen islending jeg tror kan være spennende, er Jon Kalman Stefánsson. Jeg har romantrilogien hans som e-bok, men har ikke fått lest noen av bindene ennå (Himmelrike og helvete, Englenes sorg og Menneskets hjerte). Blir nok ikke så lenge til, etter denne anmeldelsen i VG i dag. Ser også at alle tre har fått gjennomgående terningkast her på Bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser at bøkene kan kjøpes for en rimelig penge både som e-bok og pocket. Bl.a. hos Adlibris og Ark e-bok (egen app).

Dersom "Himmelrike og helvete" blir foreslått og valgt, blir jeg nok med på felleslesingen.

Har en følelse at den har tema som ligner litt på Roy Jacosens De usynlige.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke umulig at jeg også slenger meg på, i så fall. Har jo uansett tenkt å lese Himmelrike og helvete snart :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for gode tips både til deg, Monica og Karin!

Når det gjeldet Jon Kalman Stefanssons trilogi, vet du om de kan leses som enkeltstående verker? Kan jeg foreslå første bind Himmelrike og helvete som neste bok i lesesirkelen. Jeg ser at noen sammenlikner den med Johan Bojers Den siste viking, og at den har fått mange høye terningkast (og noen få lave...). Tenker at islendingene, som historisk står oss så nær, og samtidig er blitt nokså fjerne for oss, bør være spesielt godt egnet til felleslesing.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har som nevnt ikke fått lest Stafanssons trilogi ennå, men Forlaget Press skriver i hvert fall på sin hjemmeside om bok nummer to at:

Englenes sorg er en frittstående fortsettelse av Stefánssons mesterverk Himmelrike og helvete, men kan like gjerne leses på egen hånd.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da må du se litt på denne boka av islandske Einar Mar Gudmundsson en interessant bok som jeg tror du vil like.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg RistvedtEgil StangelandBerit B LiePernille GrimelandToveTove Obrestad WøienTine SundalFrode Øglænd  MalminIngunn SCathrine PedersenLailaMads Leonard HolvikJulie StensethHilde H HelsethTanteMamieRandiAsiljehusmorCecilieIngeborgPiippokattaMarit HåverstadBjørn SturødEli Svendsen Heie HaugerudPer Åge SerigstadEmil ChristiansenKirsten LundTine VictoriaNinaPer LundHeidiGeir SundetLars Johann MiljeMaikenElin FjellheimAnn-ElinReidun SvensliAneHarald KAmanda AIna Elisabeth Bøgh Vigre