Jeg mener at man ikke MÅ lese noe som helst, egentlig :) Klasikkere - tjah... Husk at romankunsten er relativt ny i menneskenes historie, og det var nok mye lettere å være banebrytende på attenhundretallet enn det er i dag. I dag ville en Undset, en Hamsun, en Dostojevskij kanskje drukne i flommen av bøker..

Men en liste kan jeg lage. Her er den:
Stolthet og fordom - Jane Austen (jada, klassiker, men den er morsom og interessant)
Stormfulle høyder - Emily Brontë (mer engelsk attenhundretall, men noe helt annet)
How to be a woman - Caitlin Moran (fordi alle jenter burde lese den, og gutter også)
En kort historie om nesten alt - Bill Bryson (fordi den lærer deg litt om - ja, alt!)
Flukten til Watership - Richard Adams (en moderne klassiker, fra 1970-tallet)
Jeg vil leve - Oscar Magnusson (av de sterkeste skildringene fra annen verdenskrig i Norge)
En passende ung mann - Vikram Seth (en gudbenådet språkkunstner og indisk historie)
Ville svaner - Jung Chang (sterkt og gripende om Kinas kulturrevolusjon)
De elendige - Victor Hugo (underholdende dramatisk fra Frankrike)
Et rom med utsikt - E. M. Forster (elegant og humoristisk romantikk)
Når villdyret våkner - Jack London (Alaska og sledehunden Buck)
Mord på Orientekspressen - Agatha Christie (virkelig klassisk krim)

Ops, det ble visst tolv :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Så morsomt at du har med Flukten til Watership. Den står i hylla mi og har vært leste flere ganger. Jeg husker første gangen jeg leste den, så dypt konsentrert at jeg ikke enset noe omkring meg - og de litt tvilende blikkene jeg fikk fra folk i heimen da jeg opplyste at boka jeg var så oppslukt av, handlet om kaniner ...

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Den er en av mine yndlingsbøker. Så rart at du skrev dette nå, jeg tenkte faktisk på boka nettopp nå i kveld! Jeg har ikke lest den på mange år. Første gang jeg leste den, var på ungdomsskolen, da den kom ut. Jeg tror jeg så filmen først - og at jeg etterpå kjøpte boka, en av de første bøkene jeg kjøpte selv. Det er en av De Tre Store fra barne/ungdomsskoletiden - sammen med "Tordivelen flyr i skumringen" av Maria Gripe og "Brødrene Løvehjerte" av Astrid Lindgren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

jepp jepp, jeg er hjertens enig med deg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hehe...tar i mot alle forslag med takk, både 10, 12 og 100 forslag :p

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nylig så jeg at "Kathe. Alltid bodd i Norge", sto øverst på en liste over beste norske sakprosa. Den er vidunderlig god, og jeg anbefaler den ved enhver anledning. Det er et stort drama i en nøktern og ettertenksom stil. Dessuten "sann", et rekonstruert livsløp som bygger på offentlige papirer. Forfatter er historiker Espen Søbye.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den boken grep meg om hjerterota.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det var akkurat hva den gjorde. Vil alltiid kunne gjenkalle Kathe, og det er vel et kjennetegn på for eksempel en klassiker. La oss gjøre denne boka til en klassiker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der er en bok til som tok et godt tak rundt hjerte - Barnet Gud glemte. Det var en bok jeg kom over tilfeldig i biblioteket for mange år og som jeg bare måtte ha i biblioteket mitt. Jeg oppfordrer alle til å lese den - den viser et tidsbilde av Norge slutten av 1800 - begynnelsen av 1900-tallet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KHanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB