Det jeg har fått med meg av debatten er at noen mener at den kvinnelige hovedpersonen ikke egentlig ønsker ett S/M forhold, men går med på det av frykt for å miste mannen. Siden jeg ikke har lest de så er det mulig at dette er noen som tolker boken ut fra andre kriterier en du gjør.

Egentlig er jeg motstander av at bøker får for mye makt eller ansvar, men jeg er også opptatt av hva slags budskap vi sender, spesielt til yngre jenter.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Som nevnt så har jeg bare lest halve, det kan jo være det med at hun egentlig ikke vil ha et slikt forhold poengteres tydeligere etterhvert, det vet jeg ikke:) Men i utgangspunktet så tolker jeg "går med på det av frykt for å miste mannen" som et valg. Det er ikke tvang. For å snu det omvendt, så kan man heller ikke tvinge noen som utelukkende er ute etter et S/M forhold til å skulle måtte forholde seg til noen som ikke vil ha det. Selvfølgelig har ingen noen rett til å gjøre noe mot noen som ikke samtykker, men hovedpersonen her MÅ jo ikke samtykke om hun ikke vil i utgangspunktet.

Jeg ville ikke akkurat ha anbefalt en erotisk bok med et S/M forhold til yngre jenter uavhengig av hvordan historien går. Men jeg tror, og håper, at de er i stand til å ta sine egne valg i en virkelighetssituasjon, og at denne boken ikke har så stor påvirkningskraft at den får noen til å tro at man MÅ si ja, til alt, for å kunne gå inn i et forhold. Om det skulle vise seg at så skjedde, så selvfølgelig, vekk med den!

Jeg tenker også at det kanskje ville vært verre om ingen skrev bøker om dette temaet, om det ble helt tabu, for da ville f.eks. yngre jenter ikke vite hva de potensielt sett "roter seg opp i" om de skulle komme borti det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om du har lest halve så har du mye bedre grunnlag for å kommentere enn det vi andre her har :-) Det er nok en bok myntet på 18+ og forhåpentligvis så har man da fått de verktøy man trenger for å vurdere selv om det er noe for de.

Det at disse damene i artikkelen har noe bagasje som kan få de til å tolke bøkene på en annen måte enn mange andre, er det ikke noe tvil om, så det kan jo ha noe å si. Og som du sier, det er stor forskjell på å være i ett voldelig forhold man vil ut av og det å være i et S/M-forhold av fri vilje.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenBente NogvaBeathe SolbergTor Arne DahlalpakkaJan-Olav SelforsJoannMorten JensenTor-Arne JensenIngvild SBjørg L.Barbro  KnudsenSynnøve H HoelHeidi HoltanHelge-Mikal HartvedtBerit B LieEileen BørresenHanneHelena EDaffy EnglundLeseberta_23Elin Fjellheimingar hTove Obrestad WøienMarianneNLesevimsaJulie StensethTone Maria JonassenTone HHanne Kvernmo RyeLinda NyrudEvaBjørg  FrøysaaKirsten LundDemeterReidun Anette AugustinVibekeHarald KVannflaskeConnie