Her må innrømmes at det nok blir noen endringer;)
Jeg har lånt Kurt Austs "Vredens dag", en kritikerrost krim fra Danmark-Norge rundt år 1700, - det hørtes så artig ut at den fortrenger gjenlesing av "Rebecca" i denne omgang.
Dessuten kom jeg på at jeg tidligere såvidt har begynt på Arnhild Skres biografi om Hulda Garborg, men at den ble fortrengt av andre bøker, - og jeg tror at det vil passe veldig bra å ta med den til fjells.
Og når det gjelder det amerikanske innslaget, tror jeg at jeg utvider det med "Shipping News" av Annie Proulx, - den får konkurrere med "New York-triologien" når den tid kommer.
Men "Den usynlige broen" holder jeg på med, og den er veldig bra!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Spent på å høre hva du synes om "Vredens dag", Ellen? Jeg syntes også det hørtes veldig spennende ut med en krimroman fra den tiden, men etter å ha lest 100 sider satte jeg boka i hylla........

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, jeg ga ikke opp! Jeg synes det er en riktig trivelig røverhistorie med mer eller mindre merkverdige personer innesnødd på en gård på Jylland i den mulig skjebnesvangre overgangen fra 16- til 1700-tallet. Ikke stor og høyverdig litteratur, men den passet meg ypperlig nå:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bra du ikke ga opp, Ellen! Siden du skriver at det er en trivelig røverhistorie må jeg jo nesten forsøke å lese videre :) For jeg liker trivelige røverhistorier :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er bygget over god gammeldags krimlest, med en klok detektiv og hans litt mer uforstående men sjarmerende hjelpegutt, og det synes jeg er trivelig:) Når jeg kalte den en "røverhistorie" tror jeg det er en måte å fraskrive meg ansvar for å godkjenne at den er helt historisk korrekt. Den handler i en spennende brytningstid og det får forfatteren fint frem, men jeg er nå likevel litt usikker på om det var sånn det artet seg, men det er ikke så farlig, - jeg kjøper'n;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Huff da, - kanskje jeg skal ta med "Rebecca" også, for sikkerhets skyld;)
Men jeg tenkte også at det hadde vært fint å ha lest litt av Aust før han og Nils Fredrik Dahl til høsten skal møtes "I en sofa på arkivet" og snakke om å skrive historiske romaner. Jeg tror Dahl skal dit pga boken han skrev om Bernhard Herre, - og nå kom jeg på at det er jo også en bok jeg gjerne skulle ha lest;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg syns også du skal gi Vredens dag en sjanse. Gretemor og jeg er to av dem som har gitt boka en femmer. Når det gjelder Aust og historisk innhold i bøkene, vil jeg si at bok nr 3 og 4 Hjemsøkt og Kongefykt er mest spekket med detaljer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var fint å høre:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke sikkert det er noe "Huff da". Mye mulig du liker Vredens dag. Det er også mulig jeg ga opp for tidlig, men det er noe med alle de andre bøkene jeg skulle hatt lest og da nytter det ikke å kaste bort dyrebar tid på det som ikke fenger helt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Anniken RøilAstrid Terese Bjorland SkjeggerudAnne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandLailaMads Leonard HolvikPiippokattaBjørg RistvedtSynnøve H HoelAneSiw ThorbjørnsenIngeborg GKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsHildaJulie StensethTor Arne DahlPer Åge SerigstadAmanda AGrete AastorpBente NogvaBenedikteLisbeth Marie UvaagTone HTurid KjendlieLeseberta_23DemeterStine AskeMaikenHilde VrangsagenHege H.Christoffer SmedaasHanne Kvernmo RyeJarmo LarsenLinda RastennefertitiEllen E. MartolRoger MartinsenTor-Arne Jensen