Helt enig med deg, Randi. Og man trenger ikke å ha lest alle bøkene forfatteren henviser til. Dersom man har lest noen av dem, gir det større dybde til fortellingen. Det er som med Murakami. Han henviser ofte til europeisk litteratur i sine romaner, men det skader ikke at vi ikke har lest dem. For meg inspirerer slik intertekstualitet mer til økt leserglede enn at det hemmer leseropplevelsen. Og Normanns Område handler tross alt om den kraften som ligger i litteraturen. På godt og på vondt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Som med flere andre av bokomtalene her på bokelskere, går jeg litt i surr med denne. Fant at det allerede eksisterer fire tråder på denne. Men en god ting kan vel gjentas - sier derfor det samme som i en annen tråd: Denne romanen gir en "god opplevelse" å lese....en fin blanding av litteratur og kjærlighet i denne - innpakket i et vakkert språk. En estetisk nytelse å lytte til. Anders Ribu leser den med følelse. Jeg tror nesten det er det språklige som fenger mest hos meg her...og dessuten da at han snakker om alle disse andre romanene som jeg har lest opp gjennom årene; jeg finner liksom en samstemmighet her - for forfatteren ser ut til å ha opplevd noe av det samme som meg selv da jeg leste disse. Gjenkjenning er vel en viktig ingrediens for å like en bok også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Linda NyrudChristoffer SmedaasGrete AastorpMarianne MIngeborg GHanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone Sundland