Har nylig begynt på denne...jeg liker faktisk alle hans litterære hentydninger...og det er jo naturlig i romanen også da med henblikk på hovedpersonens yrke.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Er så enig! Har akkurat startet på denne selv. Kjenner at dette er en bok som suger meg inn i stemningen fra første side, som jeg opplever at de fleste av Kjærstads bøker gjør. Gleder meg til resten av boken. Når det gjelder alle henvisniger til andre bøker og forfattere underveis, oppleves ikke dette forstyrrende eller negativt, men som inspirsasjon til ytrligere lesning. God lesning til dere alle!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er det jeg også har tenkt - forfatternavnene er der for å karakterisere Norman, ikke for å karakterisere Kjærstad. (Så ble det likevel litt mye av det noen ganger, men som virkemiddel, det ble litt for tydelig.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg ser hva du mener, og jeg hadde gledet meg til denne boka, for jeg liker Kjærstad, men denne gangen ble det for mye for meg. Men jeg fikk lyst til å lese om igjen Homo Falsus, som var en yndlingsbok for leeeenge siden...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg, Randi. Og man trenger ikke å ha lest alle bøkene forfatteren henviser til. Dersom man har lest noen av dem, gir det større dybde til fortellingen. Det er som med Murakami. Han henviser ofte til europeisk litteratur i sine romaner, men det skader ikke at vi ikke har lest dem. For meg inspirerer slik intertekstualitet mer til økt leserglede enn at det hemmer leseropplevelsen. Og Normanns Område handler tross alt om den kraften som ligger i litteraturen. På godt og på vondt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som med flere andre av bokomtalene her på bokelskere, går jeg litt i surr med denne. Fant at det allerede eksisterer fire tråder på denne. Men en god ting kan vel gjentas - sier derfor det samme som i en annen tråd: Denne romanen gir en "god opplevelse" å lese....en fin blanding av litteratur og kjærlighet i denne - innpakket i et vakkert språk. En estetisk nytelse å lytte til. Anders Ribu leser den med følelse. Jeg tror nesten det er det språklige som fenger mest hos meg her...og dessuten da at han snakker om alle disse andre romanene som jeg har lest opp gjennom årene; jeg finner liksom en samstemmighet her - for forfatteren ser ut til å ha opplevd noe av det samme som meg selv da jeg leste disse. Gjenkjenning er vel en viktig ingrediens for å like en bok også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundVioleta JakobsenPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendliesomniferumRune U. Furberg