Jeg kjøpte denne boken da jeg fant den i bruktbutikken "min" for en tid tilbake, det er jo en kjent bok av en kjent forfatter, jeg leste De vergeløse på skolen og likte den, og Karin Jensen har skrevet så mye fint om den her inne. Likevel, siden jeg er en skikkelig landkrabbe, som er nære ved å spy bare jeg ser bilder av opprørt hav, så hadde jeg egentlig ikke noen store forventninger om å like denne boken. Men jeg er helt solgt.

Historien i all sin enkelhet er helt nydelig, og får en til å tenke over hva som er viktig her i verden. Markus er en stor mann i sin enfoldighet, og jeg ble så glad i ham, han har et stort hjerte og bevarer troen på det gode i alt og alle til tross for motgang og skuffelser. Vi skulle hatt flere som Markus her i verden.

Språket synes jeg også er nydelig, jeg ble noen ganger sittende og fundere på om jeg leste lyrikk og ikke prosa. Handlingen er ikke fylt med spenning og ytre handling, men man drives frem av behovet for å vite hvordan det går med Markus. Jeg for min del har ikke begrep om hva teiner og not og alle andre fiskeredskaper er, jeg ser knapt frem og bar på en fiskestang, men jeg følte faktisk ikke noe behov for å søke etter det på nettet, for det var ikke det som var det viktigste med historien. Det er Markus sine tanker om smått og stort som er viktig, og de kommer frem uavhengig av alt annet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Dette er en av mine absolutte favoritter. Som du skriver er språket nydelig. Er selv oppvokst i "Markusland," og leser denne perlen av en bok med min egen dialekt, noe som nok gjør den enda mer kjær. Husker flere personligheter i min hjembygd som godt kunne vært modeller for Scotts Markus. Jeg har ikke hørt lydboken, men den står høyt oppe på "skal ha" listen min. Blir varm om hjertet når jeg tenker på denne boken. Ser du har lest "De vergeløse," noe jeg har til gode, men har du lest "Jernbyrden?" Hvis ikke, kan den varmt anbefales.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har ikke lest Jernbyrden, men jeg takker for tipset og skal lete etter den. Jeg har begynt å forstå at Scotts bøker passer meg veldig bra, og siden det virker som de er ganske lett tilgjengelig på bruktmarkedet så det blir nok fler etterhvert. Jeg skal notere meg Jernbyrden.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare koselig. Glemte å skrive at det kan være du finner den i "Jernbyrden 1 og 2. Bok nr. 2 har undertittelen: Enok Rubens Levnetsløp. (Jeg har den i skriftspråket fra 1915)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Supert, at du også ble begeistret for boka Solveig :)
Det er ei av bøkene som jeg kommer til å ta fram igjen når det har gått ei stund.
Da har jeg lyst til å høre Sverre Anker Ousdals opplesing som Rose-Marie skryter av, kan tenke meg det må være et godt valg.
Da er boka anbefalt til de av dere som er så heldige at dere har den tilgode.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg kommer nok også til å ta den frem igjen, mange ganger. Det er en tidløs historie, og jeg tenker man kanskje kan finne litt trøst i den når livet går en imot.

Når jeg har deg har så vil jeg også takke deg for at du har anbefalt den så varmt, det er slett ikke sikkert jeg hadde plukket den med meg om jeg ikke hadde hatt dette i bakhodet.

Jeg ble også litt nysgjerrig på lydboken. Jeg har et litt problematisk forhold til lydbøker, men kanskje løsningen er å lytte til en bok jeg vet jeg liker. Å høre denne boken på sørlandsdialekt må da vel også være helt perfekt. Jeg tror jeg skal skrive opp noen lydbøker jeg har fått anbefalt og ta en tur på biblioteket snart.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg L.LailaEgil StangelandBertyAgnete M. HafskjoldPiippokattaRufsetufsaSilje-Vera Wiik ValeEvaDemeterHeidi LTone Maria JonassenEster SGodemineHarald KInger-LisealpakkaBookiacTor-Arne JensenKirsten LundMalinn HjortlandIngunn SAstrid SæverhagenTanteMamieEli HagelundTonjeNorahTheacathyHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBEivind  VaksvikAndreas HesselbergStig TSissel ElisabethBeathe SolbergNtotheaSynnøve H HoelIngrid Hilmer