Det har du forsåvidt heilt rett i. Men omgrepet grafisk roman er i bruk frå både anmeldarar og forlaga si side, netopp for å setja eit skilje. Døme på grafiske romanar er "Tepper" og "Husfred", for å ta eit par prisbeløna bøker. Eller "Glassbyen" av Paul Auster, som eg nyleg skreiv om her på Bokelskere.

Uansett - teikneseriar heilt topp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Begrepet grafisk roman brukes jo ikke for å skille mellom tegneserier og grafiske romaner, sånn du skriver her, men for å skille mellom f.eks. grafiske romaner og striper på samme måte som man skiller mellom romaner og novellesamlinger. Man bruker begrepet for å klargjøre hvilken tegneseriersjanger det er snakk om, for å gjøre det tydelig at det er snakk om en lengre sammenhengende tekst. Det er en selvfølge å skille mellom de ulike tegneseriersjangerne, men et klart skille mellom tegneserier og grafiske romaner ville være både kunstig og relativt poengløst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for opplysende og avklarende kommentar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågSilje-Vera Wiik ValeFriskusenHilde H HelsethEgil StangelandNicolai Alexander StyveelmeRufsetufsaHanne Kvernmo RyeJenny Dahl BakkenErlend Rødal VikhagenJakob Lund KlausenPirelliFindusVannflaskeBerit B LieHilde Merete GjessingNina M. Haugan FinnsonMcHempettAkima MontgomeryHarald KDanielDemeterTove Obrestad WøienJoakimKirsten LundChristoffer SmedaasKjell F TislevollKuboaaEileen BørresenmgeHeidiTonesen81Marianne  SkageIngunnJMads Leonard HolvikElinBeMalinMarianne AugustaAnn Christin