Leser dere mye Tegneserier også eller er det bare bøker som gjelder? Jeg har på en måte nettopp "gjenoppdaget" tegneserier etter å ha hatt en pause. Nå har jeg oppdaget Alvefolket og det er det det går mest i om dagen. Prøver å få tak i litt gode gamle tegneserier som jeg kan ha liggende på lur nå og angrer bittert på alle jeg har kastet opp igjennom årene...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Eg trur det går eit viktig skilje mellom teikneseriar og grafiske romanar, sjølv om sistnemnde ofte vert omtala som "teikneseriar". Dei seinaste åra er det kome mange gode grafiske romanar her til lands.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Grafiske romaner er bare en av flere tegneseriesjangre, så jeg kan ikke skjønne hvorfor man skal skille mellom disse to. Det kan være greit å presisere hvorvidt man mener grafiske romaner eller striper, men å skulle skille mellom grafiske romaner og tegneserier for øvrig, tror jeg kun vil styrke folks fordommer om at tegneserier er noe uintelligent, lavkulturelt og verdiløst.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har du forsåvidt heilt rett i. Men omgrepet grafisk roman er i bruk frå både anmeldarar og forlaga si side, netopp for å setja eit skilje. Døme på grafiske romanar er "Tepper" og "Husfred", for å ta eit par prisbeløna bøker. Eller "Glassbyen" av Paul Auster, som eg nyleg skreiv om her på Bokelskere.

Uansett - teikneseriar heilt topp.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Begrepet grafisk roman brukes jo ikke for å skille mellom tegneserier og grafiske romaner, sånn du skriver her, men for å skille mellom f.eks. grafiske romaner og striper på samme måte som man skiller mellom romaner og novellesamlinger. Man bruker begrepet for å klargjøre hvilken tegneseriersjanger det er snakk om, for å gjøre det tydelig at det er snakk om en lengre sammenhengende tekst. Det er en selvfølge å skille mellom de ulike tegneseriersjangerne, men et klart skille mellom tegneserier og grafiske romaner ville være både kunstig og relativt poengløst.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Takk for opplysende og avklarende kommentar.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lese ganske mye tegneserier, mer før, nå ihvertfall Pondus, Nemi, Billy, Donald, Eon, Kollektivet, Fantomet, Valhall, Sandman, Bone, Alvefolket for å nevne noen. Tegneserie hylla mi er en av de største og har flere å legge til av serie pocket og Donald pocket. I o m at jeg jobber i en bruktbutikk har jeg vært borti det meste gjennom de 33 år butikken har eksitert. Har lagt av et album jeg skal ta med meg hjem idag.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Selv synes jeg 'The Sandman' av Neil Gaiman er helt fantastisk. Har sikkert lest den ti-femten ganger. Ellers liker jeg blant annet mange av Alan Moores tegneserier.

I ungdommen var jeg entusiastisk leser av Edderkoppen og Prosjekt X. :)

Blant norske serietegnere rager Christopher Nielsen og Karine Haaland høyt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sandman! fornøyd sukk Elsker de bøkene!

Jeg er også veldig glad i Bone, Arne And, Nemi og Pondus.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser nesten like mye tegneserier som bøker:)

Kjøper gjerne samlealbum av Star Wars, Star Trek når jeg ramler innom Outland fra tid til annen. Og så hender det jeg finner nye bekjentskaper som f. eks. The Preacher og Hellblazer. Man kan vel si at det er hovedsakelig den fantastiske genren som drar innenfor tegneserier såvel som skjønnlitteratur:)

Av norske tegneserier abonnerer jeg på Nemi og M og kjøper Eon fra tid til annen. Og jeg har nesten alle Nemi samlebøkene som har kommet ut.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser en del tegneserier i perioder, når jeg egentlig ikke har noen bøker jeg har lyst til å begynne på akkurat da, eller for å ha noe litt lettere om kvelden, som jeg kan legge fra meg uten å lese hele natten :) Det går mest i Billy, Pondus, Nemi og Tommy & Tigern. Men jeg tar med meg andre fra biblioteket også. Mest stripeserier for min del som du ser :) TIPS: Valhall-serien av Peter Madsen har jo blitt gitt ut på nytt nå, og det er en god gammel serie :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips!Jeg har tenkt litt på Valhall-serien for jeg så når jeg var å lånte Alvefolket på biblioteket at de også hadde ganske mye av den serien der. Kanskje jeg låner den etter jeg er ferdig med Alvefolket. Ellers ser jeg litt på qxl og diverse steder etter de gamle seriene jeg leste som barn. Kjekt å ha liggende på lur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser ikke mye tegneserier, og aldri på norsk. Det hender jeg bruker tegneserier for å lære inn fremmede språk, eller holde kunnskapsnivået oppe. Språket er jo ofte ganske enkelt, og i tillegg har man bilder, så om det er et ord man ikke forstår er det mulig å gjette litt ut fra ikke bare sammenheng men også bilde. Jeg har lest tegneserier både på serbisk. polsk og bulgarsk og det fungerer fint til å lære nye ord. Ellers er jeg nok ikke noen stor fan av tegneserier, jeg var ikke det som barn heller. Derimot har jeg blitt litt nysgjerrig på grafiske romaner, men jeg har enda ikke gjort noe mer ut av nysgjerrigheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mye er vel å dra den litt langt, men av og til drar jeg frem litt tegneserier. Er da mest Nemi og Donald det går i, har flotte samlebøker som jeg leser litt i. Tegneserier er litt lettere, perfekt når man trenger litt pause fra "vanlige" bøker :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ellinoronilleJarlenefertitiJulie StensethTuridmajaAnne Berit GrønbechritaolineAnne-Stine Ruud HusevågLinda RastenHarald KToveThomas Røst StenerudAlice NordliLene AndresenTorTone HEirin EftevandGro-Anita RoenTove Obrestad WøienStein KippersundLars MæhlumHeidi HoltanWenche VargasSolVivaLaLivreReadninggirl30Sigrid NygaardgretemorKristine LouiseLisbeth Marie UvaagElisabeth SveeTheaPiippokattaStig TMorten BolstadSynnøve H HoelMalinn HjortlandkntschjrldBerit RBerty