Jeg holdt på å å stille det samme spørsmålet. Jeg er selv stor fan av LSC og synes ikke Bernhard Hvals forsnakkelser er noen dårlig roman, tvert i mot. Jeg synes den både var morsom, interessant og annerledes. Bisettelsen er vel den eneste av LSC sine bøker jeg ikke har likt. Den er et samensurium av tåkete tanker og mye psykologisk virrvarr som jeg ikke fikk grep på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Mang ein bokelskar lyt erkjenne at smak er individuelt. Liker du ikkje jordbærsyltetøy, då, seier folk til meg, det som er så godt? Språket i Bernhard Hvals forsnakkelser har eg faktisk ytra meg positivt om her,men eg sluttar meg til dei negative vurderingane som andre har komme med i dei trådane som er om denne romanen. Eg har ein tendens til å måle alle bøkene hans opp mot Beatles, som er heilt topp fordi eg kjenner meg att i miljøet, i det å vere ung i seksti- og syttiåra, i å bli (meir) vaksen, i det saftige språket. Boka om Bernhard Hval blir for fjern for meg på dei felste måtar. Eg kan ikkje heilt forklare dette med jordbærsyltetøy med vitskaplege termar heller. Men då ser eg at Ann Christin åtvarar meg mot Bisettelsen - og så får vi sjå berre eg kunne finne att romanen ...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skrev jeg Bly? Mente Bisettelsen. Bly var en god oppfølger; ikke på langt nær så god som Beatels, men gjenkjennelse er viktig i oppfølgere, synes jeg, og det fant jeg ikke i Bisettelsen (så langt som jeg kom før jeg avbrøt), men i Bly var ikke det noe problem. Er veldig lenge siden jeg leste den(også), men er ganske sikker på at den stod til forventningene.

Syltetøy er en grei sammenligning; må innrømme at jeg var også av den oppfatning at "alle" likte jordbærsyltetøy,hehe. Jeg er forøvrig ikke spesielt glad i brunost/ geitost- uten at jeg kan overføre det til noe litterært..;) Finnes det en bok det forventes at alle nordmenn bør like, basert på at det er rotnorsk? Ser Tone LB, i en annen tråd, "tvinger" alle sine utenlandske gjester til å smake brunost :O Kanskje folkeeventyrene våre er brunosten/ jordbærsyltetøyet? Ser at jeg er medansvarlig for at digresjonen etterhvert blir større enn hovedinnlegget. Beklager Rose- Marie, du vet hvordan det kan gå/ utarte seg her inne;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nei, du har rett. Meinte Bisettelsen. Har retta det nå. Takk. Ventar med Bisettelsen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

RufsetufsaIvar SandKirsten LundSynnøve H HoelPi_MesonTom-Erik FallaIngunn SEvaMonica CarlsenVariosaHeidi Nicoline ErtnæsTorill RevheimgretemorLisbeth Kingsrud KvistenG LIngebjørgsiljehusmorBertyBerit RbreksusannaAlice NordliKarin BergReidun SvensliVidar RingstrømMetteIreneleserHarald KTonje SivertsenmgeLailaritaolineIngrid HilmerTine VictoriaEgil StangelandBeathe SolbergHegeBente NogvaTine Sundalsomniferum