Gleder meg veldig til å starte på denne, står først på "skal lese" lista mi nå. Er redd den har økt, men noen går forbi i køen og kommer på leser lista ;).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Dette er virkelig en annerledes bok. Da jeg verken har særlig inngående kunnskap om latin, fransk eller tvangshandlinger, tvangstanker eller tics blir min anmeldelse ut fra lekmanns ståsted. Jeg synes dette var meget interessant og underholdende. Det er godt driv og boken er lettlest. Språket er krydret og det dukker opp mange festlige ord og uttrykk som som fikk meg til å dra på smilebåndet flere ganger, samtidig som en føler på den utrolig utfordring hver dag er for ham.

Bernhard Hval er den fremste i sitt kull på medisinstudiet. Han gjør sitt beste for å skjule sine tics og viderverdigheter, men lykkes ikke helt med det. Hans venn og prosjekt Notto Fipp er også en skrue som er beskrevet som en "ganger". Han går og går og dette finner Bernhard Hval ut at han skal studere og atpå til ta doktorgraden på.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har så lyst å lese denne at jeg har faktisk vondt i magen min! Ventetid på biblioteket: 3mnd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hold ut - den er vel verdt ventetiden. Jeg elsker den!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det språklege nivået i boka er til tider høgt, men for min del stoppar det der. Ved språket, altså. Heilskapleg sett fell boka meir igjennom, synest eg. Eit interessant trekk ved romanen er alle feila i uttrykk på latin (og fransk), som "Si vis pacum, para bellum" (s. 166), "Festivita lente" (s. 228), "Qousque tandem" (s. 331) og "une chambre á coucher" (s. 327): Har forfattaren skrive dei slik for å vise at Bernhard Hval så langt frå er nokon dux?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

ingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti SK. H.Heidi HoltanLailaBrit HonningsvågHarald AndersenRuneEvaBookiacLesevimsaLisbeth Kingsrud KvistenPirelliNorahPiippokattaTurid KjendlieIna Elisabeth Bøgh VigreMonika SvarstadAnneTorill RevheimIngunn SBeathe SolbergKirsten LundGrofornixHarald KAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBenedikteSynnøve H HoelDemeterTor Arne Dahl