Vi tror at vi elsker,når vi egentlig å bli elsket[...]

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husk dette. Alltid. Ikke hvordan du ser ut, men hvordan du ser på deg selv. Du er alt sammen. Tankene dine, ideene dine, talentet ditt,kroppen, til sammen er de en helhet. Aldri la den deles opp. Ikke godta at du bare er delvis elsket. For det er ikke kjærlighet. Den som virkelig elsker deg, elsker hver eneste del av deg, alt det som er deg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi kan aldri få vite hva som kunne ha vært, sa Elisabeth. Ingen får oppleve alt. Vi må velge. og noen ganger blir valgene gjort for oss. I det minste føles det sånn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er merkelig hvordan det man virkelig trenger, faktisk kommer til en på de mest uventede måter.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du kan ikke få bare litt liv. Det er liv. Og så er det ikke noe liv i det hele tatt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er det gode bøker gjør, tror jeg, sa han. De setter i gang ens egen tankevirksomhet. Får en til å grunne over sitt eget liv. På godt og vondt. Det er både trøst og lærdom i gode bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men etter at jeg begynte å dele bøker med Elias, har jeg skjønt at det finnes to typer leseropplevelser, og at de ikke er motstridende. Dels min egen private opplevelse. Dels vår felles opplevelse.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... det er bare ord, og de er faen så maktesløse bare man ikke bryr seg om dem, da farer de rett igjennom og har ingen virkning.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Havdypene er uskyldige når det gjelder alt ondt, der er det bare liv og død, men vi hadde nok vært nødt til å gjøre korsets tegn over fiskelinene, ikke bare én gang, men minst ti tusen ganger, dersom vi senket dem ned i dypet av menneskesjelen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Bjørg Thorhallsdottir er en av Norges fremste grafikere.

Bjørg bruker en teknikk som kalles etsing. Jeg har blitt så fascinert av uttrykket at jeg måtte sette meg litt inn i teknikken bak bildene.

Etsing er et slags dyptrykk der man legger voks over en kobberplate og skraper inn motivet. Platen legges i syrebad, og kun linjene som er skrapt frem blir fordypninger. Man smelter av voksen og legger trykksverte eller farge på platen og kjører trykket gjennom en presse.
Motivet vil slites ved mange trykk, derfor har hvert trykk et begrenset opplag.
Jeg liker de naivistiske glade figurene og fargene. Og etsingen får frem så mange fine teksturer.

Bjørg bruker sin egen livsvisdom i bildene sine. Det er små visdomsord, oppmuntringer og dikt. Og i denne boken er det i tillegg små historier fra hennes liv, og små tekster med forskjellig tema. Slik blir boken en slags selvhjelpsbok.

Jeg synes tekst og bilder komplementerer og utfyller hverandre veldig bra. Man kan finne en tekst om et tema man er opptatt av, og så dvele i bildet. Senere kan bildet bli en påminner om en lærdom man har gjort seg, eller et godt råd man vil huske på.

Etter å ha lest om kunstteknikkene hun bruker måtte jeg lese litt om henne også. Jeg var nysgjerrig på hvor inspirasjonen til bildene og visdomsordene lå. Og det viste seg at hun hadde en fascinerende livshistorie. Når hun var 26 år jobbet hun med å lage glassmalerier for en rik mann i Frankrike. Hos han så hun et bilde hun likte, og det ble arrangert at hun skulle få møte kunstneren som het Eric Scott. Allerede før han ankommer bordet blir hun slått i bakken av hvor kjekk hun synes han er, og etter et kvarters prat spør han henne ut av det blå om hun vil gifte seg med han! Og hun svarer ja. For en eventyrlig kjærlighetshistorie! Sammen får de et barn, og det er han hun skriver om i den fine diktboken Velkommen til verden.

Men det ble ikke bare lykke fremover. Eric var 30 år eldre enn Bjørg, og han hadde et problematisk forhold til alkohol. Når barnet deres var to år fikk Bjørg en telefon om at Eric var død. Det ble en veldig tung tid for Bjørg. Men det var også ut fra sorgprosessen at prosjektet Hjertefred ble tid. Hjertefred er en minnesmarkering for personer som har gått bort, med den hensikt å lettere kunne prate om døden, bearbeide sorg og hylle de gode minnene etter de man var glad i.

Hun fant ut at ved å hjelpe andre hjalp hun seg selv. Og boken Veien til lykke er full av trøst, råd og visdomsord for å møte livets utfordringer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg likte godt den første boken: Blomstenes hemmelige språk – der fosterhjemsbarn var et sentralt tema. Derfor var jeg glad da jeg fikk muligheten til å lese et forhåndseksemplar av Vi ba aldri om vinger.

Den nye boken Vi ba aldri om vinger handler om familien Espinosa. De er fra Mexico og bor i USA i en liten leilighet rett ved en flyplass. Når historien begynner består familien av bestemor, bestefar, Letty som er en ung mor med sønnen Alex 15, og datter Luna 6.

Familien flyttet til USA for at Letty skulle få en god utdannelse, men så ble hun gravid som 18-åring. Hun ville ikke ødelegge fremtidsdrømmene til kjæresten sin, så hun sa aldri noe om graviditeten når han reiste av sted for å studere. Etter dette jobber hun på forskjellige barer og kafeer for å forsørge hele familien. Det blir besteforeldrene som tar seg av Alex. Og etter hvert Luna.

Bestefar reiser til en begravelse i Mexico og kommer ikke tilbake som lovet. Bestemor og Letty reiser for å hente han, men besøket ender med at bestemor og bestefar vil bli boende i Mexico.
Her begynner egentlig historien for Letty. Nå må hun lære seg å ta vare på barna selv. Hun kan ikke lengre sjonglere tre jobber og nattskift. I tillegg til å ta del i Letty sin utvikling i foreldrerollen, blir vi godt kjent med Alex og venninnen hans. Venninnen og hennes mor er papirløse innvandrere fra Mexico, og dette blir etter hvert et tema i boken.

Jeg slukte boken! Jeg ble engasjert på samme måte som jeg ble av Jojo Moyes «den ene pluss en». Det dukker opp mange forskjellige tema og dilemmaer for familien Espinosa. Blant annet papirløse, skole, utdanning, språk, aleneforeldre, familieforhold, kjærlighet. Det er umulig å ikke føle med Letty i hennes kamp for å få hverdagen til å fungere, og for sønnen som både får sin første kjæreste og skal bytte skole…

Anbefales på det varmeste!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Livet er for kort til å kastes bort, sier han.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det krever mot, eller hva? Å løfte masken og se hva som befinner seg under den?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes ingenting som er perfekt, sa August fra døren. Det finnes bare livet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Alt til sin tid, Lily. Du må vite når du skal ruske opp i ting og når du skal la være, når du skal la ting gå sin egen gang.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det finnes ting i livet du ikke kommer over uansett hvor mye du forsøker[...]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du noensinne skrevet et brev du visste at du aldri kom til å sende, men du måtte skrive det likevel?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ingen skulle gå gjennom livet uten å ha vært forelsket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Historier må enten fortelles eller bli borte, og hvis de blir borte, kan vi ikke lenger huske hvem vi er eller hvorfor vi er her.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Omverdenen gir deg det en gang imellom - en kort pause etter at gongongen har gått og du kan sette deg i hjørnet ditt, der noen står og skvetter barmhjertighet over det forslåtte livet ditt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SEivind  VaksvikEllen E. MartolJoannKirsten LundAneEgil StangelandAmanda ACatrine Olsen ArnesenGro-Anita RoenBente NogvaLinda NyrudAnn ChristinMarianne MRonnyToneGunillaJulie StensethBjørg L.Fride LindsethBjørg Marit TinholtÅsmund ÅdnøyIngeborg GTine SundalHarald KMads Leonard Holvikella76marvikkisNina M. Haugan FinnsonYvonne JohannesenAnniken BjørneslittymseOdd HebækGrete AmundsenAnne Berit GrønbechHilde H HelsethLailaReadninggirl30mgeBirka