Her i dalen skinner solen etter noen regnfulle dager med flom, ras, evakuering og stengte veier. Jeg har heldigvis ikke blitt rammet.
Denne helgen får jeg sønn med kjæreste på besøk så noe stort bokprosjekt skal jeg ikke starte på.
Leser novelleboken, En håndfull lengsel av Bjørg Vik. Dette er lange noveller om relasjoner mellom mennesker. Hun skriver veldig bra og innsiktsfult.
Mere blod av Jo Nesbø ligger klar på nattbordet og den regner jeg med å være ferdig med i løpet av helgen.
God helg til dere alle.
Ser nå at du har forklart det lengere nede i tråden. Jeg har ikke fulgt godt nok med. Jeg ble så ivrig og glad for at mitt forslag gikk videre at jeg kun stemte på den. Legger nå inn min andre stemme.
Jeg er enig i argumentasjonen din.
Lykken er en troløs venn.
Vi skal vel kun stemme på en bok i andre runde, eller har jeg misforstått?
Det er greit :))
Er det ikke enklere at vi stemmer på ei bok hver nå som det er bare tre bøker igjen å stemme på?
Ser ut som den går av med seieren. Jeg har lest den, men det er lenge siden og jeg leser den gjerne om igjen for dette er en flott historie.
"Berlin" av Antony Beevor handler om nederlaget til Tyskland i 2. verdenskrig. Har ikke lest så mye i den selv, men har hørt det er en fantastisk bok.
Det er en stund siden jeg leste denne boka nå, så jeg husker ikke lenger eksakt hva jeg tenkte. LIkevel kan jeg aldri tenke meg at en så oppegående mann og forfatter som Orhan Pamuk savner det osmanske riket. Kanskje er det noe nostalgi knyttet til det som har med Istanbuls storhetstid å gjøre? Uten at volden og understrykkelsen savnes?
Jeg ønsker å lese sammen med dere denne boka Berlin Alexanderplatz
Så mange gode forslag som har kommet inn. Jeg har ikke lest noen av dem, men hørt om de fleste og har noen av dem på listen over bøker jeg ønsker å lese.
Det er et høydepunkt når de forskjellige bokforslagene kommer inn for her får jeg mye lesetips og mye ny kunnskap.
Håper det kommer flere forslag utover dagen.
Buddenbrooks av Thomas Mann er mitt forslag.
Jeg har lenge hatt lyst til å lese bøker av Thomas Mann og benytter denne muligheten til å forslå en bok av han. Dette er nok en forfatter og en bok som mange allerede har lest, men kanskje noen har lyst å lese den om igjen.
Romanen som er en av Tysklands mest populære gjennom tidene kom ut i 1901 og den ga Mann nobelprisen i 1929.
Romanen skildrer en lybecksk kjøpmannfamilies skjebne gjennom fire generasjoner. Grunnleggeren av familiefirmaet, Johannes Buddenbrook, tjente seg rik på kornleveranser til hæren. Sønnen Johann befestet handelshusets posisjon ytterligere. Men i tredje generasjon dukker problemene opp.
JUNIKVELD
Vi sitter i slørblå junikveld
og svaler oss ute på trammen.
Og alt vi ser har dobbelt liv,
fordi vi sanser det sammen.
Se – skogsjøen ligger og skinner rødt
av sunkne solefalls-riker.
Og blankt som en ting av gammelt sølv
er skriket som lommen skriker.
Og heggen ved grinda brenner så stilt
av nykveikte blomsterkvaster.
Nå skjelver de kvitt i et pust av vind,
- det er som om noe haster.
Å, flytt deg nærmere inn til meg
her på kjøkkentrammen!
Den er så svimlende kort den stund
vi mennesker er sammen.
Hans Børli
Jeg sjekket nå ved å gå inn på NRK sine sider og søkte på Ibsens dramatiske kvinner i søkefeltet. Der kommer alle episodene opp.
Jeg kommer nok til å låne denne serien på biblioteket for jeg kommer nok også til å ønske og se dette igjen om en stund.
Det nærmet seg daggry, luftet over savannen var blitt litt kjøligere, og først da kom befrielsen - alt levende begynte å puste fritt i den gledesfylte timen mellom natt og dag
I sommer har jeg kost meg med NRK sin serie om Ibsens dramatiske kvinner.
Det har vært seks episoder med søkelys på seks av Ibsen sine kvinnelige hovedroller.
Følgene kvinner har blitt presentert:
Serien ga oss et dypdykk i personligheten til disse kvinnene. Det ble diskutert hvorfor de tok sine valg og hva konsekvensene av deres valg ble. Jeg lærte masse nytt ved å følge med på denne serien.
Jeg er mektig imponert over Ibsen sin dyktighet til å beskrive kvinnene i sine stykker og hvor mye innsikt han hadde i menneskesinnet.
Selv om jeg har lest stykkene flere ganger og diskutert dem med flere her inne på forumet så opplever jeg alltid å lære noe nytt når det gjelder Ibsen sitt forfatterskap.
Må jo også nevne at NRK sendte novellefilmen, Terje Vigen i sommer. Filmen er basert på Ibsen sitt dikt om Terje Vigen. Et dikt som er en fantastisk fortelling og som jeg aldri har sett filmatisert.
Alt dette ligger på NRK sine nettsider så det er mulig å kikke på dem der.
Jeg er veldig klar og gleder meg til å komme igang med lesesirkelen. Har savnet denne felleslesingen.
Er igang med å vurdere bøker, men har ikke et forslag klart ennå. Som alltid er jeg veldig spent på hvilke bokforslag som kommer fra dere for jeg vet jo at dere er veldig flinke til å foreslå gode bøker.
Når jeg synes denne boka var viktig å lese, er det ikke for dens litterære kvaliteter. Litt språkvask hadde vært greit. Jeg sleit også litt med dagbokformen til å begynne med, men ser poenget med at det viser hvordan situasjonen ble opplevd og hvordan det utviklet seg underveis. Etter hvert får vi vite fra innsiden litt om spillet som foregår bak kulissene, hvordan dette prøves holdt skjult for soldater og befal og setter deres liv i fare, FNs vanskelige balansegang og partenes kamp om sannheten.
Det er 20 år siden Bosnia-krigen. En krig som var så nær oss, og hvor mange av oss fikk naboer som hadde flyktet. Bjørn-Kaare Strøm var FN-offiser og tjenestegjorde i Bosnia, og forteller engasjerende om hvordan dette fortonet seg fra hans ståsted.
Jeg har heller ikke noe forhold til Suzanne Brøggers forfatterskap selv om jeg har 2 uleste bøker i hylla. Jeg har "Ja", og "Creme Fraiche". Tror jeg vil lese den siste her først for den er ikke så tykk.
Godt tips Lillevi.
Ved kroppstemperatur 38,2 grader er man passe syk. Man er for syk til å gå på arbeid, men frisk nok til å ha en god dag i sengen. 38,2 grader er en presenning over hverdagen. Man er slett ikke døende, men litt ekstra i live. 38,2 grader varmer. Når man våkner med en slik temperatur, har man fått en gave. Man får noen timer til seg selv, som i utgangspunktet var tenkt til noe helt annet. Man har fått en bit av det som for de travle er et moderne luksusgode: Fersk tid.