Er det noen her inne som har lest noe filosofi? Liker dere å lese hva filosofene selv skriver eller hva andre gjenforteller om filosofene?
På forhånd takk!
Når jeg la inn en bok som heter "Bibelsk oppslagsbok" kom det frem et bilde av en databok. Hvorfor? Kan Andre svare på det eller noen andre?
På forhånd takk!
Så hyggelig at du likte den!
Jeg visste ikke at den var filmatisert. Får kanskje vurdere å se den, men jeg ser for meg at det må være vanskelig å framstille alt som skjer i tankene til hovedpersonen - og noe av det skjer kanskje bare i fantasien?
Nei, jeg mener så lenge økonomien strekker til.
Er det flere enn meg som kjøper alt man har lyst på av bøker?
Enig
Jeg har fått med meg at det er noe som heter samlemani. Hvor mye bøker må man ha for at det skal kalles det?
Spent på å høre hva dere synes etterpå! Håper jeg ikke har skrudd opp forventningene for mye, men jeg likte boka så godt at jeg har føyd den på lista mi over «Gode romaner på under 300 sider» :-)
Da har du noe å glede deg til. God påske!
Ja, det er lenge mellom hver gang det dukker opp bøker som treffer slik at de sitter igjen lenge etter at de er lest. Da jeg så Terje Eidsvågs anmeldelse, husket jeg godt at jeg hadde lest den for mange år siden og at jeg da syntes den var god. Jeg tok derfor sjansen på å lese den på nytt, og ble ikke skuffet.
Jeg fant forresten enda en perle nylig da jeg leste Løgneren av Martin A. Hansen. Ei tynn flis av ei bok med stort innhold. Det er så artig å finne sånne skatter innimellom!
Nå er jeg også på jakt etter "På feil sted" av Edward Said.
Eg likte godt filmatiseringa av bøkene, men at bøkene er best; inga tvil om det. Vil tru at desse bøkene gjer seg godt som "oppatt-lesing", nokre bøker blir berre betre og betre :-)
I dag foregår det en politisk kamp i EU og USA om retten til å reparere, det vil si at kunden skal ha rett til å få produktet sitt reparert hos en uavhengig reparatør, og at produsenten skal være forpliktet til å tilby informasjon som gjør dette mulig. Produsentene kjemper mot, fordi det bryter med tanken om planlagt foreldelse, Foreldelse er lønnsomt. Foreldelse driver hjulene i økonomien.
Hønsene fant jeg ikke, men jeg fant den første hestehoven, en søvnig og ullkledd liten fyr, ikke lenger i halsen enn Henrik den åttende av England.
I fergekroen er det bare lys i den lille slyngelstuen, som folk kaller den, og som er hyggeligere enn de såkalte pene lokalene. I slyngelstuen er gulvet slitt mellom kvistene, på de bare plankene ser en furutreets grove, røde speil. Her står den svarte, herjede buffeten med de skinnende glassene. Og her er luften som en saftig skrå.
Tjelden er kommet. En halv time før solnedgang, da strålene var lange og messinggule, kom jeg gående langs strandengene. Her ute har tuene nå slitt seg gjennom skorpe-isen som tærne gjennom en strømpefot.
Konen sto og tok ned vasken av klessnoren, et par gutteskjorter og noen lommetørklær, stive som papp av frosten. Snoren var spent over den lille haven, hvor barn og høns hadde slitt bort alt annet liv enn benranglene av et par stikkelsbærbusker.
Frederik er en ærgjerrig herre. Han kan ikke nøye seg med Sandøen og Næs, han vil til vers. Det kommer han nok også. Men han er ikke en sjef som står med fingrene i ermegapet mens folkene hans arbeider. Han er alltid med selv. Et flyvende menneske er Frederik, spinkel og aktiv, en virkelig dobbeltbekkasin. Han går i ridebukse og gammel offisersjakke, enda han bare har vært korporal, men det kler ham. Flekker og søle virker dekorativt på den fikse Frederik.
Solen gjør skolestuen lummer. Det lukter ulmende torv her, utstoppede fugler, tørkete havdyr fra samlingen over hodene våre, et hengeskap med besynderlige ting, funnet på land og i hav. Det lukter rugbrød, fett og rullepølse av de åpne barnemunnene. Munnene står jo åpne, vi er på langfart, og munnen er sjelens og fantasiens dør, den må stå åpen når sjelen skal reise.