[om låta «Mannen på taket»] På meldingsnettverket Twitter siterte Dagsavisens kommentator Hege Ulstein tekstlinjen: «Massemorderen smilte til pressen da han ble dømt. For noen uker siden var han et null, nå er han berømt», og konstaterte «Kjøtt var synske i ABB-debatten.»

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men Ellen trodde ikke på henne, hun mistenkte henne for å se på hendelsen som et sett løsrevne elementer uten fast form eller plassering, elementer som kunne utfordres, flyttes på og omformes, slik man gjør i en koreografisk prosess. Og hvem har sagt at man ikke kan koreografere sannheten?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne romanen i tre deler hadde jeg høye forventninger til. Har hatt lyst til å lese den siden jeg kom over denne omtalen på NRK i oktober 2016. Forventningene ble ikke akkurat mindre da jeg leste at Haugeruds roman vant prisen bare et par–tre timer etter at jeg begynte på den på forrige lørdag. Og for en roman! En soleklar sekser!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Høyspent, elektrisk og deilig» skriker mannen på storskjermen. Barna som har stått og hørt på Knutsen & Ludvigsen går forskremt videre, ut av det virtuelle studioet som symboliserer 80-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

She was not busy dying, and there is no detritus of care, she was simply busy living, and then she was gone.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jag ville göra en serie på elva delar om inspelningen av David Bowies epokgörande album Low – ett avsnitt för varje låt – och trodde att jag hade fått grönt ljus för idén

Fra den første siden i den første novellen «JÖRN DONNERAPPRECIATION SOCIETY»
Lovende anslag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tiltredes. Jeg leser en god del noveller, og denne samlingen, som jeg leste på dansk, bergtok meg helt. Som du skrive, ble «Hegren» publisert i The New Yorker i 2015. Novellen, som har fått den engelske tittelen «The Heron», kan leses i avisens nettutgave.

Leste forresten nylig Nors' roman Spejl, skulder, blink, men ble ikke fullt så begeistret for den. Kommer uansett til å lese mer av denne danske forfatteren – kanskje prøve meg på Det var så den vinter, som består av de to kortromanene «Dage» og «Minna mangler et øvelokale».

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I vinters så jeg én sidde og hænge på ryglænet af en af bænkene med sin lange tynde hals. Dens fødder var helt hvide, og den reagerede dårligt på, at jeg gik forbi. Den måde, hvorpå vinteren tog i dens halsfjer, var ved at få mig til at gå tilbage til den og sætte mig ved siden af den. Det er en måde, pinen skal trækkes ud på, det er måden, det aldrig rigtig svinger sig op på, og jeg vil ikke røre ved fugle, hverken levende eller døde fugle.

(fra novellen «Hejren»)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så bra at du drar i gang en diskusjon. Synes du har gjort deg mange og spennende tanker, ikke minst om dyrenes plass i denne lille verdenen bak veggen.

Jeg er nettopp ferdig med boka, så tror ikke jeg skal komme med så mange teorier eller utdypninger foreløpig, bare nøye meg med et par små kommentarer:

Jeg leser det som at veggen som beskytter henne mot døden utenfor, men samtidig sperrer henne inne. Og til det du skriver om at boka kan leses som et bilde på utvikling av sivilisasjonen – kan den tvert imot tolkes som den moderne sivilisasjons endelikt? Litt mer i dystopiens ånd?

Generelt synes jeg Veggen stiller flere spørsmål enn den gir svar. En flott og sterk roman helt etter mitt hjerte!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For det er jo ikke til å komme fra at det har ballet på seg, at en altså har noe ballast med seg etter hvert, i det som kalles tankeveien, selv om enkelte tanker riktignok forsvinner med en gang, etter åpenbart ikke å ha følt seg hjemme. Andre kommer på sin side med ujevne mellomrom tilbake, på det rene med at her er det husly å få, og skal man håndtere dette på en forsvarlig måte, gjelder det at den indre logistikken fungerer, at det er god fly i tankene og at de – når de altså vender tilbake – straks blir fraktet videre, kombinert med andre tanker, satt i et omløp der de ikke får holde på alene.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg er i litt over halvveis i The Wall (Veggen), og først og fremst må jeg si at jeg tross den stillferdige fortellerstilen, sluker den! Hører den som lydbok, og oppleseren gjør en mer enn anstendig jobb.

Det første som slo meg når det gjelder handlingen, sammenlignet med de andre jeg har vært med å lese i dystopisirkelen, er at vi ikke får noen forklaring på selve rammen for romanen – på hvorfor og hvordan denne veggen plutselig dukker opp (i hvert fall ikke foreløpig).

Der vi i Kallocain, Overgangen og Salamanderkrigen fulgte utviklingen og forandringene i samfunnet, og i Menneskebarnet i løpet av lesingen fikk en forklaring på hvordan samfunnet har utviklet seg som det har, handler Veggen for en stor del om hovedpersonens liv etter at denne dramatiske forandringen har inntruffet.
En annen variant finner vi i Fiolinane, der vi heller ikke får noen forklaring, men der rammen er satt og hovedpersonen lever sitt liv på søppelfyllinga fra første side.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Neste tittel er: Hjernen og tarmen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ser at du ikke har fått svar på denne. Vi har ingen faste eller strenge regler, men kommenterer og diskuterer som vi lyster underveis i leseperioden. En god regel for å unngå spoilere kan jo likevel være å begynne med å skrive hvor langt du har kommet, så kan de som ikke er like langt vente med å lese innlegget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selvfølgelig, det burde jeg jo ha tenk på selv :-)

The Wall på YouTube.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så rart. Prøvde akkurat på pc-en for moro skyld, og jeg fikk opp det som ser ut til å være hele filmen (m/tysk tale og engelske undertekster).
Jeg venter også med å se den til etter at jeg er ferdig med boka.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Der fristet du meg, så nå blir det Audible på meg også. Leste Veggen på norsk da den kom ut i Vita-serien, så det blir spennende å prøve den engelske versjonen. Har så vidt kommet i gang, og foreløpig er jeg helt enig: svært behagelig opplesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest Sinclair Lewis' It Can't Happen Here, annelingua. Vet den er blitt omtalt som dystopi, men jeg vil heller kalle den en kontrafaktisk roman. Skrev litt om den her på Bokelskere, der både du og jeg lenket til en omtale av romanen i Dagbladet, der Inger Bentzrud omtaler den som politisk fiksjon.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nemlig. Og jeg er helt enig i at den bør være med i neste avstemningsrunde :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Artig at du skriver om Alt etter havet nå -- jeg kjøpte og lastet den ned for omtrent en halvtime siden :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

She wonders whether the sentences go out looking for people to utter them, or whether it’s just the opposite and the sentences simply wait for someone to come along and make use of them, and at the same time she wonders if she really doesn’t have anything better to do than wonder about such things, what silliness, she thinks, and then she remembers that she doesn’t have anything better to do […]

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Ingrid HilmerKarin BergRosa99NorahBerit RSiv RønstadMonaBLTurid KjendliesomniferumHarald KBerit B LieKetilsveinEgil StangelandIreneleserellinoronilleKirsten LundTone Maria JonassenMorten Jensenandrea skogtrø egganKaramasov11ingar hRandiATorRufsetufsaSynnøve H HoelRagnar TømmerstøAnne Berit GrønbechMarit AamdalritaolineEvaAmanda AElinBeReidun SvensliAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBente NogvaVannflaskeTovealpakkaEli Hagelund