Da jeg leste Piken på toget i 2015, likte jeg den ikke i det hele tatt. Men liker å gi forfattere flere sjanser, for man vet jo aldri. Likte jeg Langsom ild bedre?

En av grunnene til at jeg likte Langsom ild, er at jeg liker å lese om husbåtmiljøet. Det er både spesielt og fascinerende. Det er en setting jeg ikke leser ofte om, og det er forfriskende. Det ga mysteriet et ekstra løft.

Mystisk mordsak
En ung mann blir funnet myrdet i sin egen husbåt. Gjennom hele handlingen følger man tre forskjellige kvinneperspektiv. Blant annet Laura, som blir sett på som skyldig i saken, spesielt siden hun har voldelige tendenser, og etter en ulykke, har hun ikke helt vært seg selv. Hun har sine svakheter, men likevel lar hun seg ikke stoppe av det, og lar livet gå sin gang. Man følger også tanten Carla, som har opplevd noe svært trist, noe som er vanskelig å komme over, og man blir kjent med Miriam som bor i husbåten ved siden av den døde. Hvem er den egentlige skyldige, og har de noe til felles?

Har sett at boka har fått noen svake terningkast, og kan forstå hvorfor. Selv satte jeg pris på den boka, for i fjor på den tiden jeg leste den, hadde jeg lest mange krim og thrillere som var temmelig kjedelige, og det var ikke denne. For første gang på lenge var jeg engasjert til tross for mysteriets forutsigbarhet, men følte at det ikke ødela noe. Hadde heller ikke noe i mot at handlingen og noen av karakterene var noe sære.

Fascinerende karakter
Hadde sansen for Laura. Hun var noe lystig til tross for hennes situasjon. Man får også en medfølelse for henne. Hun er heller ikke en av de som synes synd på seg selv med tanke på alt hun har vært gjennom. Hun har en stå på vilje som jeg liker, og hun er heller ikke den som bryr seg så veldig hva andre mener om henne. Hun bare lever sitt eget liv.

Med Piken på toget kjedet jeg meg nesten i hjel og det gjorde jeg ikke med denne. Likte balansen mellom krim og drama. At alle har sine hemmeligheter. Leter du etter noe lettlest til påskeferien og god underholdning, er Langsom ild et godt valg.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Cappelen Damm, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Enig. Jeg har nettopp lest ferdig boka, brukte ganske lang tid på den, men det var verdt det.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er et mesterverk. Umulig å legge fra seg. Fryktelig spennende. Må ikke leses før du skal sove!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er fjerde bok i serien om etterforsker Harinder Singh som har indiske røtter. Denne gangen er vi i Oslo. De som er litt kjent, kan kjenne igjen mange av stedene. Karl Kolstad driver et taxiselskapet med gule drosjer, Taxi-max heter det. Selskapet går bra, men bak fasaden aner vi at alt ikke er helt under kontroll.

Forfatteren skriver med stødig penn. Plottet er bra, og tidsaktuelt. Alle løse tråder i boka flettes fint sammen, og bygger opp spennningen fram til den delvis overraskende avslutningen.

Les hele anmeldelsen min her

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lengselen etter overskridelse vet jeg ikke hvor kom fra. Den var der fra veldig tidlig av. Et desperat behov for å kjenne at jeg var i live. At ting betø noe. En lengsel etter å sette noe på spill. Helst noe totalt ødeleggende. Et slags underbevisst ønske om å sette meg selv i dårlig lys, for etterpå å få oppgaven med å rette opp igjen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå som jeg gir meg i kast med denne beretningen, spør jeg meg nok en gang om jeg, som den sønnen av en jernbanearbeider jeg er, ville kastet meg inn i jakten på en gammel dame om ikke det hele hadde startet med en forlatt stasjon, tutingen fra et tog og løftet om den bankende lyden av togskinner som skulle dysse oss i søvn, hun og jeg, på hver vår ferd. Hvor kraftfull den er, den taktfaste lyden av stål mot stål, kan vanskelig fattes. En rytme jeg kjenner og som bor i meg. Jeg innrømmer gjerne at jeg er en togelsker, og vil man vite hvorfor jeg forvillet meg inn i dette, er det der man må begynne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Livet om bord på skoletoget besto av den slags strev og moro. Fra det bevarte Gladys en utpreget sans for togets slingring, tiden som ingen ende tar, trærne, innsjøene, elvene som flyter langsomt forbi, og den friske lukten av kvae som hilste henne velkommen når hun steg av toget i en av disse skogsgrendene som hardnakket holdt fram med sin usikre tilværelse, og hvor hun kunne treffe igjen et og annet skogsbarn som var blitt like gammel som henne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bør man egentlig gifte seg?

Jeg bare spør, for dette er bare en av mange bøker jeg har lest om ekteskap som har mange hemmeligheter, og folk som ikke stoler på hverandre. Blir man ikke bare paranoid av å gifte seg med noen? Neida, jeg bare tuller, men som nevnt, i mange bøker er det ikke mange ekteskap som er sunne. Heller giftige og hemmelighetsfulle. I Til døden, er bare enda en bok som er et eksempel på det.

Bedre å leve i nuet?
Mathias og Ella gifter seg etter å ha kjent hverandre i kun tre måneder. Hun flytter inn i hans leilighet i et luksuriøst område i Oslo. Etter hvert oppdager hun at det er noe Mathias skjuler, det har også Ella. Hun vil gjerne fortelle ham om det, men han er mest interessert i å leve i nuet. Er det egentlig så enkelt?

Til døden av Agnes Lovise Matre tilhører bokserien som er inspirert av De ti bud, som forskjellige forfattere har deltatt i. De forrige bøkene er, disse: Andre guder av Jørgen Brekke, Min sønn av Arne Svingen og Sannheten av Knut Nærum. Boka etter Til døden, er La alt håp fare av Geir Tangen som jeg ennå ikke er lest, og senere mot våren kommer Levi Henriksen med en ny bok i serien. Henger dere med? Ja? Fint.

Har man gjort et trygt valg?
Agnes Lovise Matre har skrevet en psykologisk thriller som beskriver usikkerhet i et ekteskap på en troverdig måte. Man er ustyrlig forelsket i begynnelsen, og med tiden går forelskelsen over i tvil og kanskje en dose skrekk. For har man valgt rett person?

Hun skriver godt, men noen av setningene er noe rare. Hun har levert bedre språk tidligere. Det ødelegger ikke handlingen, som er både fascinerende og engasjerende. Mange beskriver Til døden som creepy, noe jeg ikke skjønner, for syntes ikke denne boka var spesielt creepy. Har lest andre bøker i samme sjanger som har vært enda gyseligere enn dette. Men så skal det mer til å få hårene i nakken til å reise seg.

En av de bedre bøkene i prosjektet om De ti bud. Jeg kjedet meg ikke med denne, og det var interessant å lese fra begges perspektiv.

Fra min blogg: I Bokhylla

(Eksemplar fra Vigmostad & Bjørke, mot en ærlig anmeldelse)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"I didn't say you were. But I understand feeling defensive about it. It's a stereotype of autistics, that we're these cold, emotionless shells, which isn't true. We just feel differently. And often the case is that we actually feel so much, we have to compartmentalize it, funnel it into coping mechanisms that make it manageable." She sucks in a shaky breath. "You're the first person who gets that."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"My little sister is on the spectrum. So, while everyone is unique, and I'm no expert, I love someone who's autistic. And I hope you know I'm a safe place for you to be you."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Have you ever started out crying for one thing and found yourself crying for so much more by the time you really get going? That's what happens to me sometimes. That's what happens now.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

A friend isn’t just who they are to you, but who you are and who you feel you can be when you’re with them.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

To start, I wish there were more definitive rules about hugging. There should be a single set of laws—universal policies, non-negotiable and strictly enforced. Immediate family: hugging is okay. Friends: hugs approved if you’ve known each other for at least a year. Friends of friends, work colleagues, distant relations or first introductions: hugging prohibited under any circumstances. If you don’t know a person, how do you know you want to share physical intimacy with them?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Everyone has their stuff, and people don’t seem to want to talk about theirs so why should I be the only one? And then sometimes I wonder if I should even have this diagnosis, because it makes it seem like ‘normal’ people are on one side of the room and ‘abnormal’ people are over the other, when really it’s more of a whole range of different brains than a binary thing. I’m rambling now but you know what I mean. A label is fine in the hands of the person wearing it, it’s when someone else takes it and uses it without understanding what it actually means I wonder if it’s really so good at all.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Your music, with all the trumpets and saxophones, is like children’s music for adults and that’s what I need. I don’t have my work shifts to go to anymore so I have more time for lying in bed listening to music. Mum thinks lying in bed listening to sad music is a bad thing, but she only really listens to music on the radio when she’s driving so she probably just hasn’t ever done it right. I think she’d feel a lot better if she just lay still and listened to some Joni Mitchell.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Even when your illness isn’t invisible, people can still be blind to it. But I’m done being embarrassed or humiliated or defensive. I’m being me. Because that’s enough. And for the first time in too many years, I know that I’m loved for exactly who I am. The person who reminded me of that waits for me in a little cabin in the woods. I can only hope he’ll forgive and love me still.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Turid KjendlieAnne-Stine Ruud HusevågHarald KAmanda AKirsten LundPär J ThorssonIngunn SFrank Rosendahl SlettebakkenCathrine PedersenEivind  VaksvikLilleviBerit RTanteMamieElin SkjerengTrine Lise NormannIngebjørgrubbelBertyHilde Merete GjessingPiippokattaJulie StensethTralteMads Leonard HolvikMcHempettTine SundalFrode TangenBjørg Marit TinholtDemeterKristineAnette SAnette Christin MjøsVigdis VoldNorahVannflaskeIngvild SJohn LarsenAneedgeofawordEgil StangelandInger-Lise