Jeg har sett at du har lest boka og har ventet spent på din anmeldelse, og du skuffer ikke. Jeg las "Revolutionary road" etter tips fra deg og den falt i smak, så med tid og stunder vil jeg nok lese denne her også.
Så lister jeg mig sagte ud af huset og hen for å se på min sjø. Der bliver jeg siddene og ser og ser - jeg kan slet ikke se mig mæt og glemmer helt, at jeg er til.
Himlen lige over mig er så kjølig, så blå, men fra horisonten i vest strækker purpurrøde stråler og flammer sig langt ud over himmelhvælvet. De bliver blegere og blegere, og så kommer månen frem. Luften er klar, så blikkstille, der er lydt overalt.
Her er et utdrag av stykket "Soga um Volsungane". Jeg ser at der er visse likheter utfra denne teksten.
Jeg la ikke spesielt merke til Ørnulfs replikk nå jeg las, jeg las den som at de måtte forderede seg til toktet og forvente et blodig slag.
Kanskje leser jeg for fort og får ikke med meg det skjulte i teksten. Jeg har lest hele, men må kanskje lese det på nytt for å se om der er noe mer å finne.
Tror han er det ja. Får ikke anledning til å gå på Peter Englund idag. Men du får kose deg. Tror det blir veldig bra.
Her er lista over alle Nobellprisvinnere i litteratur fra 1901.
Jeg har laga meg ei bokhylle på min profil der jeg har samlet bøker av Nobellprisvinnere.
Ja, ikke sant det er spennende. Jeg hadde ikke funnet André Gide hadde det ikke vært for at vi begynte å prate om bøker av Nobellprisvinnere for en stund siden her inne.
Jeg har funnet mange gode bøker av flere Nobellprisvinnere som ikke lenger er like kjente.
Jeg har funnet mine på Fretex/Shalam, men de har nok denne og andre på antikvaiater.
Jeg må si jeg ble overrasket over denne boka og jeg har lest et sted at "Kvinneskolen" ikke er Gides beste. Da ser det ut som det er flere perler fra hans hånd. Det er i grunnen litt rart at han ikke er mer kjent men nå kan han jo bli gjenoppdaga av noen av oss.
Det er så deilig å finne slike litt "ukjente" bøker som har slikt innhold og kvalitet.
André Gide, fransk forfatter og Nobellprisvinner i litteratur i 1947.
Tittelen på denne boka er "Kvinneskolen" og her treffer vi en datter som sender inn sin mors dagbok til publisering. I dagboken forteller hun om sitt liv som barn, ungdom og ikke minst som hustru i et ekteskap. Det er ekteskapet som er hovedtemaet i boka og definisjonen på et ekteskap i sin helhet. Mor, far og datter har ulike syn på ekteskap og etterhvert kommer deres synspunkter også frem.
Romanen er lagt til Paris rett før og under 1. verdenskrig. Det er starten på kvinners frigjøring, rett til å bestemme og ha egne meninger som er den "røde tråden" i boka.
Jeg ble så positivt overrasket over denne boka og Gide er forut for sin tid med å være åpen om mange ting som ellers ikke skulle snakkes om på den tiden som seksualitet og han er også så vidt innom homofili.
Det er kanskje ikke så rart for han var selv homofil men giftet seg med en kvinne.
Jeg er glad jeg har ei bok til av Gide på lur.
Jeg anbefaler dere å lese denne fine boka.
Det varer ikke lenge før man sier at hvis en tanke bare er ærlig, så skal den anerkjennes.
Du er ikke aleine om å bruke tid her inne. Jeg har vært her 1 år og det har blitt noen timer skal jeg si deg. Fått mange herlige boktips slik at "skal lese" hylla bare øker og øker.
Dette må være det beste stedet å være ang. boktips, både av nye, og ikke minst eldre bøker. Helt toppers.
Dette var en fornøyelig bok og min første av Strindberg. Flotte skildringer av menneskene og miljøet, en bok å bli glad i.
Jeg kan ikke huske jeg har sett den på tv, men kan godt forstå at en filmatisering av boka måtte bli bra, spesiellt med Edwall i hovedrollen.
Du har selvfølgelig helt rett Morten. Lenge siden jeg leste noen av hennes bøker. Det er fort å blande sammen bøkene spesiellt når jeg ikke har de i bokhylla. Hun har skrevet bøker om Saga kvinner/menn og etter å ha googlet fant jeg ut at "Dronning uten rike" heter boka og ikke "Gunhild" som jeg skrev. Takk for at du sa i fra.
Jeg er ikke i tvil, det må bli 5 verker av Fjodor Dostojevskij!!
De siste bøkene jeg har lest har vært om sørgelige og traurige forhold på landsbygda både i Russland og her i Norge.
Derfor var det godt å lese en "moderne" bok, en biografi, selv om innholdet i boka er ting som har eksistert i uminnelige tider i større eller mindre grad.
Eva Joly skriver om sin barndom og oppvekst i Oslo og ikke minst om hennes liv i Frankrike.
Her forteller hun om sitt arbeid som forhørsrettsdommer med økokrim som spesialfelt i Paris. Elf-saken er vel den mest kjente og den største saken hun hadde. Når hun holdt på med den fikk hun alvorlige trusler og måtte ha livvakter.
Hun har satt spor etter seg som korrupsjonsjeger og vi trenger nok flere som Eva Joly.
Hun har her skrevet en intressant biografi.
Man kan jo lure på, og det gjør ofte jeg, hva som driver mange av dommerne i Europa til å fortsette en så ujevn krig og risikere karrieren og av og til livet, særlig i Italia. I snart fem år har jeg levd under beskyttelse. Livvaktene lever så tett innpå meg at de bare legger fra seg våpnene på spisestubordet hjemme.
Hjørdis er "vrangsida" av et kvinnfolk. Til nå, fram til litt ut i "annen handlig" er hun : hånlig, spottene, sjalu, misunnelig, hevngjerrig, hatfull, lunefull, egger til strid, planlegger drap, manipulerende, utspekulert, grisk,ondskapsfull, osv
Ingen tvil om at den dama har et forbedringspotensiale.....
Vil hun klare å forbedre seg eller vil hun fortsette? Følg med videre.
Handlingen er spennende som en kriminalroman.
Denne romanen er rett og slett mesterlig skrevet og jeg ble virkelig grepet av fortellingen. Her er så mye sorg, lengsler og håp i denne boka som Johan Bojer er en mester til å formidle. Her beretter han om de mest vanlige årsakene til utvandringen.
Enig med deg at denne boka er blant de beste.
Til de av dere som ønsker å lese den, gled dere.
Det var et veldig bra arrangement! Hyggelig at du sa hei. Jeg lover å tenke videre på et bokelskerearrangement. Først skal jeg ta meg en vinterferie. Men neste arrangement jeg skal på er Peter Englund på mandag kl. 17 hos Cappelen Damm. Kommer med mer info.
Sola senker si brennende kule ned mot præriehavet og farger ansiktene deres raue. Det er som de nå for alvor stirrer etter fjella, fjordene, skogene, de blide sjøene og grønne bakkene i heimlandet. De kan stirre og stirre, men av prærien dukker de ikke fram.
"You damned rascal"! tordnet Erik til den høyre stuten og slår et svepesmell over ryggen på den.
"Vår egen stamme" av Johan Bojer