De siste bøkene jeg har lest har vært om sørgelige og traurige forhold på landsbygda både i Russland og her i Norge.
Derfor var det godt å lese en "moderne" bok, en biografi, selv om innholdet i boka er ting som har eksistert i uminnelige tider i større eller mindre grad.
Eva Joly skriver om sin barndom og oppvekst i Oslo og ikke minst om hennes liv i Frankrike.
Her forteller hun om sitt arbeid som forhørsrettsdommer med økokrim som spesialfelt i Paris. Elf-saken er vel den mest kjente og den største saken hun hadde. Når hun holdt på med den fikk hun alvorlige trusler og måtte ha livvakter.

Hun har satt spor etter seg som korrupsjonsjeger og vi trenger nok flere som Eva Joly.
Hun har her skrevet en intressant biografi.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Jeg er enig i at dette er en interessant bok. Du gir en beskrivelse av den, som jeg er enig i Karin.

Det er to forhold ved boken jeg synes trekker ned.
For det første blir en del av det Joly skriver om sitt private liv, vel overflatisk. Noen av hennes tanker og ytringer er selvfølgeligheter. Jeg synes ikke jeg kjenner personen Eva Joly etter å ha lest boken, selv om det selvfølgelig er artig å få innblikk i hvordan hun har jobbet seg "Fra Grünerløkka til Palais de Justice" (som er undertittelen).
Min andre innvending går på beskrivelsen av arbeidet hennes, spesielt som korrupsjonsjeger. Her blir det innimellom vel vanskelig å henge med. Jeg har ingen grunn til å betvile omfanget av den korrupsjonen hun beskriver. På den andre siden blir noe av teksten så "teknisk" at jeg ikke helt får forståelsen for de mekanismene hun skriver om (når sant skal sies er heller ikke tall min sterke side, og noe fikk jeg da med meg...).

Boken bør absolutt leses, selv om jeg ikke syntes den nådde helt opp. En viktig bok. Terningkast 4 fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaHeidi HoltanBente L.Ellen E. MartolKrishHanneTine VictoriaKine Selbekk OttersenPiippokattaHeidiLinda NyrudTheaIngvild STone SundlandStine SevilhaugMonaBLVariosaHarald KTorFlettietteMonica CarlsenHilde Merete GjessingReadninggirl30DemeterPacosiljehusmorgretemorBjørg RistvedtHilde H HelsethStig TJarleLeseberta_23BenedikteHelena EGrete AastorpEileen BørresensomniferumLisbeth Marie UvaagTone HGrete Amundsen