Inspirert av en morsom tråd på Facebook-gruppen "Hva leser du akkurat nå?" samler jeg her noen utvalgte titler som har farger i seg, og som jeg enten har lest og synes er bra, eller ønsker å lese. Det holder altså ikke å bare være en farget tittel ^^
Flere 'Sällsamheter', Gunnar Staalesens Varg Veum bøker, filmbøker, f eks Crystal Lake Memories The Complete History of "Friday the 13th" og andre bøker fra film hylla mi, mere krim og i hovedsak flere av mine egne bøker isteden for bare biblioteksbøker, ifjor var 5/6 av alle jeg leste biblioteksbøker. Nå er 29 av 31 'leser nå' fra biblioteket og har 6 stk på reservering, skal prøve å kutte ned til max 15 bib bøker til en hver tid.
Jeg har så langt ca 4500 bøker under leste bøker og husker en god del av de jeg har lest, husker en gang jeg hadde foredrag på vgs og nevnte noe fra en tegneserie jeg hadde lest ca 6 år tidligere og husker at frøken var imponert.
Siden jeg hadde lister over de bøkene jeg hadde lest siden 1998 når jeg først opprettet profilen her, og la til andre etter hvert som jeg husket at jeg ihvertfall hadde lest dem, men ikke alltid handlingen har det hent at jeg har lest en del av dem om igjen, og ikke bare favorittbøkene mine. En del oversatte barnebøker har jeg lest igjen/skal lese på engelsk (f eks Roald Dahl).
Vet også at jeg har lest minst 200 forskjellige Bill & Ben bøker som ikke er tatt med på lista, de ble jeg lei av fordi de rett som det var kom ut i nye utg og jeg fikk den samme boka for mange ganger, og jeg har ikke lenger listene over hvilke jeg leste og det tar for lang tid å finne alle igjen. Har fått lagt til det meste av Harlequin da de kom senere. Også en del av de bøkene jeg har under 'skal lese' har jeg skumlest en del av tidligere, bl a de fleste av Star Trek bøkene mine.
Akkurat ferdig med Huset mellom natt og dag, og ble skuffet. Action-film i bokform, med påslengt sci-fi teknologi.
Nå skal jeg lese ferdig Råta ^^
Vitenbegjærlig?
Måter å dø på av Zakes Mda. Den handler om en mann som jobber som profesjonell sørger i begravelser. Han kommer opprinnelig fra landsbygden, men flytter til storbyens slumstrøk og prøver å passe inn på sin egen måte. Humor, tragedie, brutal,varme, kultur, primitivt Vs. moderne. Jeg likte den ganske godt ^^
Jeg hentet hele serien om Inspector Morse som jeg hadde kjøpt med på DVD på eBay hos post-i-butikk nyttårsaften og satte da boka The Oxford of Inspector Morse i leser nå hylla. Jeg småleste litt i boka så snart jeg hadde fått serien i hus. Egentlig er Lewis min favoritt av de to, men slo til da jeg fikk hele serien på 8 bokser hos samme selger (samme som jeg kjøper de fleste engelske bøkene på eBay hos). Siden Morse ikke er min favoritt har jeg ikke sett alle episodene (33), og Lewis som de la ned etter 7 sesonger er i gang igjen, de viste sesong 8 på NRK i romjula.
Ellers denne helga leser jeg på Krokskogen av bl a Per Hohle som jeg ble hektet på etter at jeg leste Skrømt og De endte på skafottet i fjor sommer, Påskekrim 2009 siden jeg tar sikte på å lese mere krim i år, og har nettopp startet på Skjær pent av osten - Thor Bjørklund - lillehamringen som oppfant ostehøvelen som er så kort (79 s) at jeg blir ferdig med den i kveld.
Jeg mener at serien 1900 Morgenrød - 1950 High Noon - 1999 Aftensang er ganske selvbiografisk, og Hundreårsboken en håndbok til 1900-1950-1999 sammen med Jo Gjerstad. Mener jeg leste det i boka På sporet av Bergen - Varg Veums by.
Jeg har som foresett å lese mere krim i 2015, i 2014 leste jeg kun 9 krimbøker og da var 7 av dem tegneserier. I tillegg har jeg lest 22 true crime bøker. Skal som sagt også lese flere egne bøker, av 313 bøker ifjor var 51 mine egne og resten biblioteksbøker. Jeg starter året med 34 av 35 bøker jeg leser nå som biblioteksbøker.
En pussig liten fabel fra de finske skogene. Mange festlige innfall, lett å lese, men så får den noe episk over seg i de siste kapitlene som jeg ikke helt klarer å sette i sammenheng med resten av boka. Formodentlig er det noe dypt psykologisk som jeg ikke har klart å tolke.
Tror du det er en pågående debatt i vitenskapelige kretser om global oppvarming er virkelig? Eller om den i vesentlig grad er menneskeskapt? Det er det ikke. Resultatene har blant forskerne vært helt klare siden tidlig på 1990-tallet. Kontroversen er fiktiv, skapt av de samme folkene som har bidratt til å skape kunstig forvirring og fiktive kontroverser omkring temaer som helseskader ved røyking (og siden passiv røyking), sur nedbør, og hullet i osonlaget, blant andre.
Denne boka viser hvordan dette har blitt gjort, ved hjelp av en håndfull forskere (med kunnskap på helt andre felt enn de har blandet seg inn i), med god hjelp av kommersielle og liberalistiske politiske krefter. Hvis du fortsatt er i tvil, gi denne boka en sjanse!
Om man leser denne og finner at det går litt tregt, sørg for å få med deg siste kapittel, du vil ikke angre.
Etter å ha tenkt litt. Voksne legger mye mer i lesestoffet enn barn gjør. Jeg vil si at barn hører det som blir lest (eller leser selv) og legger ikke mer i det.
Jeg synes at barnebøkene ikke skal redigeres. De var forsåvidt skrevet i sin tid, hvor vi i dag bruker andre ord og vendinger. Pippi var og er en fantasifigur som har gledet mange opp gjennom årene.
det er listen som er Norge
hehe hjernen trenger avlasting av og til!
Kort og godt Norge
Nå prøver jeg meg på en ny bok "Det som ble Norge". Har hatt lesesperre i en veldig lang tid. Deretter vil jeg følge min nye liste over bøker som tar for seg skapelsen av Norge.
For meg blir det også å lese flere av mine egne bøker, ikke bare biblioteksbøker, men jeg finner nye bøker til huskelista mi på bibliotekene hele tiden. Har huskelister på Sarpsborg, Fredrikstad, Halden og Moss. Skal se om halvparten (av ca 300) i hvert fall er mine egne neste år, finner rett som det er nye bøker fra en fast selger på eBay, og i det siste fra en selger på danske qxl, men der har jeg sagt stopp for nå.
Den unge Maria vandret
engang til Betlehem by
forteller den gamle legende
som alltid er like ny.
Det var ikke rom i herberget.
Men stallen var lun og varm.
Så fødte hun der sin sønn
støttet av Josefs arm.
Stjernesoler og vismenn.
Hyrder og englekor.
Hva tenkte den mørke Josef
som aldri mælte et ord?
Gjennomstrålet av himmelsk glans
lyste de hellige to.
Hva tenkte den mørke Josef
som bare var trofast og god?
Kanhende han svøpte sin kappe
litt bedre om barnet og moren.
Slik vernet han ordløs menneskets drøm,
den hellige Josef av jorden.
Fra Strofe med vinden (1958) av Inger Hagerup.