Jeg holder på å sortere bøkene jeg har lest de siste sju årene og oppdager stadig noen jeg faktisk ikke husker noe av. Jeg synes det er skummelt, men kanskje det er helt normalt å ikke huske innholdet i godt over 400 bøker?

Noen av bøkene vil jeg lese om igjen bare for å repetere, rart vil du kanskje si, men det er vel noe med at det som har vært en del av et bestemt år vil jeg gjerne fortsette å ha med meg, ikke bare et tall.

Det rareste er kanskje at jeg husker noen bøker godt, men når jeg ser gjennom listene mine så gjenkjenner jeg ikke forfatteren eller coveret til boken. Det henger ikke sammen, logisk sett, for meg.

Så, hvor mye husker du av bøkene du har lest? Er det viktig for deg å huske eller er bøkene over når de er utlest?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 20 svar.

De som gjorde dype inntrykk, fenget meg , fikk meg til å le eller gråte, de husker jeg.
Alle de andre blekner nok , dessverre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker de også, men gjerne partier av boka, slik at det kommer som en diger overraskelse når jeg finner tittelen igjen..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De fleste bøkene er for meg bare underholdning. Men noen få rører meg så dypt at jeg husker de lenge etter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har generelt dårlig hukommelse når det kommer til detaljer og spesifikt handlingsforløp. Jeg glemmer derfor ofte hva bøker handlet om, men sitter igjen med følelsen den ga meg -- eller så minner den meg på hvordan jeg hadde det da jeg leste den, når jeg ser omslaget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I fjor fant jeg ei bok i hylla her som så spennende ut. Jeg satte i gang med lesingen og etter en 30-40 sider tenkte jeg at dette virket da veldig kjent... Men tenkte det måtte være en lignende historie jeg hadde lest. Halvveis ut i boka så fant jeg ut at nei, det var visst denne boka jeg hadde lest før... Jeg hadde bare glemt det. Og ikke huska jeg hvordan den endte heller. Så nei, jeg husker nok ikke alle bøkene jeg har lest. Men det har å gjøre med at jeg har lest rundt 30 bøker i året i snitt siden jeg var tenåring. Altså de siste 20 årene. Så de jeg har registrert her inne, er bare de jeg husker i forbifarta og de jeg har lest etter jeg ble medlem her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg blir litt oppgitt over hvor likt enkelte forfattere skriver, bare for å oppdage at den som kopierte egentlig var originalforfatteren..

Eller den boka jeg leste flere ganger fordi det fristet med baksideteksten, men ikke gjenkjente, før jeg var ferdig med hele greia og da gikk det opp for meg at jeg ble like overrasket andre gangen som første gangen jeg leste den. Tenk så genialt skrevet! Mange år etter har jeg igjen glemt hele boka, og er selvsagt veldig nygjerrig på hvilken bok det var..!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Pøsj, hendt mer enn en gang at jeg har lest halve boka før jeg skjønner at "heeey, denne var det noe kjent med", og ofte må jeg lese resten for å huske hvordan den ender og. Husker etterhvert som jeg leser, men det vil jo si at jeg egentlig ikke husker en pøkk av boka.

Andre bøker husker jeg godt, og kan fortelle hovedtrekkene i.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herlig å høre, begynte nemlig å føle meg litt aleine om dette!

Jeg har nettopp lest Vi dyra, som jeg har lest før og jeg vet det, men underveis tenkte jeg "har jeg ikke lest dette før?" haha.. jeg koblet det bare ikke helt med akkurat den boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det varierer, men for de fleste bøkene, kan jeg si at jeg husker hovedtrekkene i handlingen i en slik grad at jeg kan gi et kort sammendrag av handlingen. Men hver gang jeg ser over min liste over bøker jeg har lest, finner jeg alltid noen bøker jeg knapt husker noe som helst av. På samme måte finnes det bøker jeg husker oppsiktsvekkende mye av, selv om det har gått flere år siden de ble lest. Jeg kan legge til at jeg i 2014 begynte med en ny rutine - nesten hver gang jeg fullførte en bok, skrev jeg et kort sammendrag på et ark (ca en halv side) , som jeg satte inn i samme perm som jeg oppbevarer leselistene mine. Kommer til å fortsette med dette nå i 2015 ;-) For meg er det litt viktig å huske grunntrekkene i handlingen, i alle fall fra de bøkene jeg liker.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har så langt ca 4500 bøker under leste bøker og husker en god del av de jeg har lest, husker en gang jeg hadde foredrag på vgs og nevnte noe fra en tegneserie jeg hadde lest ca 6 år tidligere og husker at frøken var imponert.

Siden jeg hadde lister over de bøkene jeg hadde lest siden 1998 når jeg først opprettet profilen her, og la til andre etter hvert som jeg husket at jeg ihvertfall hadde lest dem, men ikke alltid handlingen har det hent at jeg har lest en del av dem om igjen, og ikke bare favorittbøkene mine. En del oversatte barnebøker har jeg lest igjen/skal lese på engelsk (f eks Roald Dahl).

Vet også at jeg har lest minst 200 forskjellige Bill & Ben bøker som ikke er tatt med på lista, de ble jeg lei av fordi de rett som det var kom ut i nye utg og jeg fikk den samme boka for mange ganger, og jeg har ikke lenger listene over hvilke jeg leste og det tar for lang tid å finne alle igjen. Har fått lagt til det meste av Harlequin da de kom senere. Også en del av de bøkene jeg har under 'skal lese' har jeg skumlest en del av tidligere, bl a de fleste av Star Trek bøkene mine.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker de grove trekkene i ca 70-80 % av bøkene jeg har lest, andre har helt forsvunnet ut av hodet, og noen har blitt igjen i hukommelsen nesten komplette. Men det er ikke alltid jeg husker pga tittel eller forfatter, noen ganger må jeg ha coveret på boken for å kunne si; åja, det var den..

Jeg tenker at det må være greit, noen bøker er laget for ren underholdning, lest og forsvunnet igjen. Noen er helt OK bøker, som det kan være greit å huske trekk av for å anbefale videre. Noen bøker er laget slik at du husker de, leenge, og så ønsker man å friske opp hukommelsen innimellom og gjenleser dem. Jeg setter pris på å ha en litt glemsom tendens, da gjenleser jeg gode bøker med glede! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg husker ikke alt fra alle bøkene jeg har lest, men de grove trekkene sitter i, slik at jeg kan gjenfortelle handlingen, i mer eller mindre grad, fra de bøkene jeg har lest. Favorittbøkene kan jeg naturlig nok huske flere detaljer fra.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå ser jeg på meg selv som en som egentlig har lest mye bøker, men ikke sammenlignet med denne gjengen her inne :)
Har lest rundt 200 bøker, og når jeg ser i bokhylla mi er det mange jeg ikke husker noe særlig fra. Men det gjelder jo de bøkene som ikke ga meg noe spesielt, eller som kanskje kan forveksles med andre bøker. Men tipper jeg kan fortelle "essensen" i 80% av bøkene jeg har lest.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lest hele livet og helt fra jeg var lita har jeg ikke glemt handlingen i en eneste bok. Vet ikke hvorfor, men det har bare vært sånn. Husker til og med de som var dårlige/jeg ble skuffet over og de bøkene jeg elsket. Så ingen handling i en bok har gått i glemmeboken for min del.:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er helt utrolig at det går an å ha så god hukommelse. Du er veldig heldig, Rufsetufsa!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk:) Og jeg kan ikke noe for det. Det har alltid vært sånn.
Glemmer aldri handlingen i en bok :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange av bøkene jeg har lest er delevis glemt. De er bøker som var helt greie, men som ikke ga meg noe ekstra å huske dem for. Bryr meg ikke så mye om det. De var til underholdning der og da. De bøkene jeg virkelig elsker husker jeg. Om ikke i detaljer så husker jeg i hvertfall følelsene de ga meg, og noen ender jeg med å lese om igjen og om igjen. De som er viktige for meg husker jeg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har en brukbar hukommelse, og av de ca 2 000 bøkene som jeg har, er 6-700 såkalte alternative bøker. De fleste av dem har jeg lest minst tre ganger, og husker på innholdet sånn 90 prosent.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Imponerende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alle har noe som de kan utenat hvis de er interessert i noe. Ikke noe spes for meg som sådan...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeHarald KPiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica Carlsen