Godt nytt år!

Da er det første lesehelg i det nye året. Er det stemning for å ta lesehelg-innleggene inn i 2015?

Her ble ikke ankomsten av det nye året feiret, men det kom allikevel. Første helgebok i 2015 er derfor Monster av Micael Dahlén. I denne boka tar han for seg 5 kjente og mindre kjente mordere og stiller spørsmål ved dagens samfunn og vår fascinasjon for mordere.
Neste bok ut er Jeg drepte Sjeherasad - en sint arabisk kvinnes bekjennelser av Joumana Haddad. Mitt litterære nyttårsmål er jo å lese mer utenfor den vestlige verden og da synes jeg det passer bra å begynne med denne.

God helg!

Godt sagt! (16) Varsle Svar

Viser 53 svar.

Leste ferdig kapitlet om Danmark i boka nesten perfekte folk. Nå er det Island som skal beskues utenfra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syns du skal fortsette med denne tråden selv om jeg ikke alltid er med. Er med når dagsformen tillater det:) Er så lite sosial for tiden. Er fremdeles sykmeldt og arbeidsledig og det kan jeg bli temmelig gretten av. Jeg kan ikke noe for det, men skal bidra når jeg føler for det.

På fredag ble jeg ferdig med Begravelsesriter av Hannah Kent. Og i helga begynte jeg på I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue (en fengende tittel for min del, haha), og Å våge livet en gang til av Per Arne Dahl. Og ved siden av leser jeg fremdeles i: Too good to be true: The colossal book of urban legends av Jan Harold Brunvand. Så går ikke tom for lesestoff denne helga heller.

Tror neppe at 2015 blir noe bedre. Blir nok like jævlig og fortvilende som i fjor, og året før der, og året før der osv (dere skjønner tegninga) og beklager mitt dårlige humør. Ønsker likevel både deg og dere andre godt nytt år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er hyggelig at du stikker innom her når du kan hvertfall, enten du er gretten eller ikke :-) Dårlig kapasitet vet jeg en del om så det behøver du ikke å tenke på.
Håper 2015 blir bedre for deg, selv om du ikke har trua :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei og takk for det. Prøver å bidra når jeg kan:) Og takk for forståelsen:) Takker også for lykkeønskningen selv om jeg ikke har noe snev av håp, men det er bare sånn jeg er. En evig pessimist:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da var nok en helg snart over. Synes som så mange andre her, at du skal fortsette med disse trådene. Ikke alltid at jeg skriver i dem hver helg, men leser dem alltid. Fin måte å se hva andre leser, få nye boktips, eller høre hva annet folk driver med.

Startet rett før nyttår med Lars Kepler - Stalker. Spennende og ekkel lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det har kommet mange ønsker om at vi skal fortsette med helge-innleggene, det skal vi selvfølgelig så lenge det er interessant for flere. Jeg setter like stor pris på alle innleggene som det ser ut som dere gjør. Det krever ikke allverden å lage disse innleggene hver helg, men det er alltid hyggelig at det settes pris på jobben man gjør. Tusen takk for alle oppmuntringer og hyggelige ord.

Det har vært en bra lesehelg for min del, jeg er ferdig med begge bøkene og begynt på
Chicago av Alaa Al Aswany. Boka ble valgt fordi den er tykk, jeg har som mål å slanke bokhyllene i 2015, og fordi forfatteren er egyptisk. Hovedgrunnen er selvfølgelig at det ser ut som interessant bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den har jeg tro på :) Har lest Yacoubian-bygningen av samme forfatter og likte den godt. Så takk for tipset!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har bare lest 50 sider, men så langt virker den lovende. Yacoubian-bygningen er nå lagt til ønskelisten :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Gled deg, Yacoubian bygningen er en av mine yndlingsbøker , og jeg synes iallefall den er ennå bedre enn Chicago:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I helga har jeg fortsatt på "En fremmed i verden" av Simon Stranger. For meg inntil nå ukjent norsk forfatter født i 1976. Jeg er veldig imponert over denne utradisjonelle romanen som fletter historier i fra ulike tidsepoker og fra Sør-Afrika og Norge sammen. Forfatterens eget liv ser også ut til å være en nødvendig kjerne for romanen og lysten til å skrive om Sør-Afrika skal ha vært utgangspunktet.

Så har jeg begynt på: Stemmer fra elva. "Stemmer fra elva. Fløtingas historie i Fet" av Thomas Støvind Berg, Fetsund Lenser. Dette er et viktig dokument over en av næringene som utgjør grunnmuren Norge er bygd på. Glomma var en av de viktigste transportveiene for en vare resten av landet og utlandet trengte. Skogbruket og treforedlingen var avgjørende for mye og mange i århundrer, i dag er det veldig lite treforedling igjen i Norge.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mann og barn er ute av huset og jeg er plantet i godstolen med "Stoner" og en kopp te. Det er søndagen sin, det!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg har starta året med ein historisk roman, ein murstein på 705 sider: Stormenes tid av Ken Follett. Sidan denne boka er for tung og tjukk for sengelesing, har eg ei krimbok liggjande på nattbordet; Djevelens barn av Chris Tvedt og Elisabeth Gulbrandsen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt nytt år til deg også, Vibeke! Fortsett gjerne med lesehelg-trådene! Det er mange fine boktips å få der. De er også, sammen med samlesingene her inne, med på å holde liv i bokelskere etter at bokdiskusjonene nesten forsvant da nettstedet ble lagt om.

Denne helga leser jeg min første bok av Siri Hustvedt Sommeren uten menn. Jeg liker godt måten hun skriver på om identitet og hvordan vi påvirker hverandre. Hun fletter inn en del filosofiske og naturvitenskapelige betraktninger som jeg synes gir boka en ekstra dimensjon. Tror nok jeg kommer til å lese flere bøker av henne etter hvert.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg håper at du finner tid og anledning til å fortsette. Det er spennende å følge hva folk leser så tett. Du gjør en verdifull innsats. Leser en av de beste fagbøkene på mitt eget område for tiden: Foundations of Behavioral, Socal, and Clinical Assessment of Children, av Jerome Sattler. Det blir ikke så intensivt når tre mennesker ligger og sitter rundt omkring i en sofa, med hunden på gulvet. Bok nr to er Annas bok av Michael Ondaatje.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Og JAAAA! Lesehelg-innlegget ditt er jeg veldig glad i! Det er blitt fast rutine å lese innleggene fredag kveld. Får mange gode tips her. Håper du vil fortsette. :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ingen er så trygg i fare av Gunnar Staalesen. Foreløpig syns jeg den er en av de bedre Varg Veum de siste årene. Jeg var veldig glad i han før, så syns jeg bøkene tapte seg litt, men denne koser jeg meg med. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest ut Sudden death av Anne og even Holt.
Skal begynne på Soloppgang av Victoria Hislop :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva synes du om Sudden death?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg liker helge innleggene dine veldig godt og er alltid innom og leser :) så jeg håper ikke du gir deg, selv om jeg skjønner at det kan være litt pes hver eneste fredag ;)

Nyttår ble ikke feiret her heller, da jeg var utslått av influensa, men jeg hadde det fint hjemme under pleddet på sofaen med hund og lydbok :)

I går ga jeg opp og avbrøt "Mormor hilser og sier unnskyld", men etter å ha lest "Felicia forsvant" av Jørn Lier Horst i hele natt er jeg for sliten til å orke så mye annet enn å høre på lydbok..så den fikk en ny sjanse. Jeg misliker sterkt og ikke fullføre noe jeg har begynt på, og angrer ikke! Jeg ga meg nok akkurat der boka begynte å få ei mening, og har et helt annet inntrykk etter å ha hørt noen cder til i dag! Nå er jeg spent på slutten...

Hvis jeg rekker noe mer har jeg "Hvis du lyver" som e-bok liggende. Husker ikke forfatter, men det er ei ungdomsbok om homofili, tror jeg... ;)

God helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sluker Et helt halvt år om dagen. Regner med å bli ferdig i morgen, og jeg er faktisk trist fordi det snart er over.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det skjønner jeg godt!
Hennes neste er også og anbefale :) "Den ene pluss en".

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har lurt litt på å kjøpe den, men ikke turt enda. Er så redd for å bli skuffa sånn som jeg ble av Dan Brown sine. Men at noen anbefaler lover bra. Ble ferdig med boka i dag. Den endte overhodet ikke sånn som jeg ønsket eller håpet på, men allikevel så fantastisk! Jeg kjenner jeg faktisk må bearbeide boka litt før jeg fortsetter på en ny, for historien tok meg så veldig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Et helt halvt år ER bedre, men den ene pluss en er søt på en helt annen måte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med deg! :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Akkurat ferdig med Huset mellom natt og dag, og ble skuffet. Action-film i bokform, med påslengt sci-fi teknologi.
Nå skal jeg lese ferdig Råta ^^

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Håper virkelig du fortsetter med lesehelg-innleggene, der gir en slik fin helgestemning og det er interessant å se hva andre leser. Jeg har hatt altfor lite tid til å lese og altfor mye annet på tapetet en stund, noe som – paradoksalt nok? – har ført til at jeg leser enda flere bøker parallelt enn noen gang.

Denne helgen håper jeg å fullføre to romaner av norske forfattere, nemlig Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen og Et personlig anliggende av Odd Klippenvåg. To svært forskjellig bøker, men jeg liker begge godt foreløpig.

God helg og godt nytt år til alle bokelskere!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Godt nytt år!
Håper du fortsetter med lesehelg-innlegget, det er fint å se hva andre har planer om i helgene på lesefronten.
Denne helga leser jeg Haren med øyne av rav av Edmund de Waal for annen gang. Veldig bra,en av mine yndlingsbøker.Holder også på med Ibsens Italia av Atle Næss,den er grei nok,men ikke mer heller. God helg og godt nytt leseår til alle.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har drevet på med Dave Eggers' "The circle" en liten stund nå og det har gått litt trått. Gir derfor boken en siste sjanse denne helgen før jeg gir den opp. Håper den bedrer seg for jeg tror egentlig dette kan være en god bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg holder på med Slik treet faller, Britt Karin Larsens sjette bok om folket på Finnskogen, og koser meg veldig med den, - hun skriver utrolig godt! :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt nyttår !
Leser fortsatt "Disse øyeblikk", av Herbjørg Wassmo. Har holdt på ei stund, men nå er det bare noen sider igjen :-) Ikke at den var kjedelig, det har bare kommet andre ting "i veien" ...
Etter den blir det krim igjen - tror jeg.

God helg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hentet hele serien om Inspector Morse som jeg hadde kjøpt med på DVD på eBay hos post-i-butikk nyttårsaften og satte da boka The Oxford of Inspector Morse i leser nå hylla. Jeg småleste litt i boka så snart jeg hadde fått serien i hus. Egentlig er Lewis min favoritt av de to, men slo til da jeg fikk hele serien på 8 bokser hos samme selger (samme som jeg kjøper de fleste engelske bøkene på eBay hos). Siden Morse ikke er min favoritt har jeg ikke sett alle episodene (33), og Lewis som de la ned etter 7 sesonger er i gang igjen, de viste sesong 8 på NRK i romjula.

Ellers denne helga leser jeg på Krokskogen av bl a Per Hohle som jeg ble hektet på etter at jeg leste Skrømt og De endte på skafottet i fjor sommer, Påskekrim 2009 siden jeg tar sikte på å lese mere krim i år, og har nettopp startet på Skjær pent av osten - Thor Bjørklund - lillehamringen som oppfant ostehøvelen som er så kort (79 s) at jeg blir ferdig med den i kveld.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser om hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant. Den har jeg hatt lyst til å lese lenge. Nå sto den i hylla på biblioteket. Jeg lånte også : Bastarden fra Istanbul. Hvis jeg klarer å lese begge, kan jeg fortsette med : Nilen - historiens elv. Jeg ønsker alle Bokelskere Godt Nytt År!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Riktig godt nytt år til deg også!
Selv om jeg ikke svarer hver uke på lesehelg-innleggene dine så leser jeg bestandig over og koser med med denne "spalten" Synes det er hyggelig hvis du fortsetter i 2015:-)
Her tar jeg sikte på å fullføre "gravrøys" av Johan Theorin, og koser meg med den. Etterpå er det valgets kval, hva skal jeg lese da, en følelse jeg vil dvele ved litt tror jeg. Ganske god følelse.
Riktig god helg til deg:-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Artig tråd dette her!
Eg les Herr Fikrys litterære liv av Gabrielle Zevin. Veldig koseleg bok!
Denne blir eg ferdig med før helga er omme, så eg vil gå vidare med Ensomheten i Lydia Ernemans liv av Rune Christiansen.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er alltid kjekt å få desse fredagsinnlegga slik at ein kan gle seg retteleg til alt ein trur ein skal rekka i løpet av helgi. Denne helgi håpar eg at eg rekk å ferda to bøker, Introducing Islam før semesteret byrjar att måndag, og ei av bøkene bror min fekk til jul, The Slow Regard of Silent Things av fantasy-forfattar Patrick Rothfuss. Eg trur det går gale med begge, då eg har tenkt meg ut av huset i morgon (det har ikkje skjedd kvar dag denne ferien) - men heldigvis har eg lydbok i bilen, Whispers Under Ground, tredje bok om trollmannslærling og politimann Peter Grant, so då kjem eg i det minste vidare i den.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt nytt år!
Selvfølgelig må lesehelg-innleggende fortsette inn i 2015! :) Det er en fin måte å få litt innsikt i hva forskjellige bøker handler om, samtidig som man får et lite innblikk i hverdagen til oss som er bokelskere.

Når det gjelder min egen lesing har jeg ikke lest så mye som jeg i utgangspunktet trodde jeg kom til å gjøre i julen. Tiden er i stedet brukt til å strikke ferdig ei kofte (Salhus kofta), så skulle man bare montere den. Det ville selvfølgelig ikke symaskinen være behjelpelig med så nå er den til reparasjon :( og kofta er fremdeles umontert.

Boken jeg derfor fortsetter med er Livvakten av Lee Child, som så langt er veldig fengende.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er akkurat det jeg liker ved dette innlegget og, man blir oppmerksom på ukjente bøker og så kan man fortelle litt om hva man ellers er opptatt av, om man vil.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt nyttår, Vibeke!

Hvis du føler for det selv, så håper jeg du fortsetter din iherdige innsats med å holde dette nettstedet interessant. Om du skulle trenge en vikar en gang i blant, så kan du jo sende meg en melding :)

Jeg har ikke begynt på noen bok etter 1984, og lurer på om jeg skal hente frem "A tale of two cities" av Dickens, som jeg har begynt på, men ikke fullført eller finne på noe helt annet.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for fine ord og takk for tilbudet, det kan godt hende jeg benytter meg av det :-)

Husker jeg ikke helt feil så slet jeg litt med den boka sjølv.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt nytt år :)

Første bok ut i 2015 ble En vinterkveld av Simon Sebag Montefiore. Regner med at det blir mest barne - og ungdomslitteratur på meg i år også, så klarer jeg å lese ca 40 voksenbøker i tillegg - ja, så er jeg fornøyd :) I morra er det tilbake på jobb - første jobblørdag i år, spent på om det blir travelt. Regner med at mange er interessert i å låne noen nye bøker i det nye året:)

Ellers har jeg hatt fri i dag pga planleggingsdag på skolen - så da ble det noen timer i akebakken - samt knusing av pepperkakehuset:) Taco står på menyen i kveld - helt greit etter all julematen.

God lesehelg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Godt nyttår og god helg:-) ja jeg syns ihvertfall dine helgetråder er kjempekoselige, så jeg håper du vil fortsette med de. Idag leste jeg ut Vidunderlige nye verden, den gjorde inntrykk, så nå sitter jeg faktisk for første gang på veldig lenge å lurer på hva jeg skal ta fatt på. Har bokhylla full av uleste bøker, så det skal ikke være noe problem, men må bare finne ut hva jeg har lyst til å lese. Sannsynligvis lander jeg på noe lettlest, kanskje en krim.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Brave New World "leste" vi på skolen, men jeg må innrømme at jeg ikke fikk med meg mye. Jeg mener å huske at jeg hadde problemer med komplisert språk, men i ettertid så tror jeg det var like mye alder, eller umodenhet, som påvirket det. Det frister faktisk å prøve en gang til, denne gangen noen år eldre og forhåpentligvis litt mer samfunnsbevisst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det vil jeg absolutt anbefale deg å gjøre. Jo mer jeg tenker på det, jo mer skremmende likt er vårt samfunn idag. Institusjonalisering av barn og eldre i barnehager og sykehjem, lykke som ideal for å nevne noe. Tankevekkende bok altså:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nyttår Vibeke!

Eg set stor pris på at du tek deg tid til å lage lesehelg-innlegg kvar veke, og vonar du vil halde fram med dette.

Nett no les eg Beatles av Lars Saabye Christensen, eg blir truleg ferdig med den i morgon. Det vil seie, ferdig med den blir eg nok ikkje på lenge, men eg vil i allefall ha lest den ut. Knakande god bok.

Neste bok på programmet blir truleg Bildet av Dorian Gray av Oscar Wilde. Denne har eg sett fram til å starte på lenge. Så er det også på tide å lese noko på portugisisk, mange veker sidan sist. Eg heller mot å starte på ei novellesamling av Machado de Assis, som er, om ikkje Brasil sin mest kjende forfattar (det er det nok Paulo Coelho som er), så i det minste den mest anerkjente. Samlinga eg har i tankane heiter kort og greit Várias histórias, eller Diverse forteljingar på norsk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nei,du må ikke legge ned lesehelginnleggene:),det er så hyggelig med disse innleggene dine og samtidig får man masse nye lesetips:) God Helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Hei. Det er faktisk helg igjen, det går altfor fort for meg hvertfall.
Du har fortsatt god tid på 1984, vi har både nominasjon og en liten pause før neste bok, så ikke stress med det.

Sitater legger jeg sjelden inn, ofte har jeg problemer med å løsrive det fra lange avsnitt.
Omtaler er jeg også for dårlig på, men det har jeg tenkt å bli flinkere til i år.
Monster er interessant, men den er nok for spesielt interesserte. Den andre boken begynner jeg på straks og denne er jeg spent på selv. Vi får se om det kommer noen sitater ut av den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Nysgjerrighet har vi nok alle sammen, ellers ville ingen av oss vært på sidene her. Det tror jeg også er en positiv egenskap, det viser interesse. Jeg føler ingen plikt til å legge inn kommentarer eller annet, men det blir jo litt mer interessant om man vet at det blir lest.

Når det kommer til "spesielt interesserte" så tenker jeg at det da er for de som har en over gjennomsnittet interesse for temaet. Noen bøker er skrevet på en måte som kan skape interesse eller har et tema som kan interessere de fleste, mens andre kan oppleves tørre eller sære. Boken Monster er om mordere og vårt samfunns interesse for de, det tror jeg man må en spesiell interesse for å begi seg ut på.

Vel, om Tv'en min har av-knapp er jeg usikker på, spesielt når det er sport. Heldigvis har jeg noen sportsgrener som jeg liker å ha i bakgrunnen mens jeg leser. Både hopp og de lengre distansene av langrenn kan bli litt langtekkelige.

Fortsatt god helg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]
[ Slettet av bruker ]

Godt nytt år! Jeg håper du fortsetter med lesehelg-innleggene i hele 2015 også :)

Denne helgen skal jeg lese Hulemannen av Jørn Lier Horst. På nettbrettet har jeg Hypnotisøren av Lars Kepler, regner med at jeg leser noen sider i den også.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNera