For meg går det i kriminalnoveller for tiden, Påskekrim 2012, Påskekrim 2013 og Perfekte forbrytelser. Hvis jeg blir ferdig med disse 3 før helgen er slutt, starter jeg med Roald Dahl bøkene mine, 6 av dem har jeg med på leseutfordringen.
En fornøyelig liten perle av en bok, kan minne litt om "menig Svejk". Et karikert persongalleri som fungerer som bare det til tross for at svært få skikkelser kan sies å ha noen slags dybde.
Den som ikke vil få røpet noe fra handlingen må for all del ikke lese på omslaget. Her klarer man å gjenfortelle hele bokens handling på fire linjer!
Ganske uinspirert og uinspirerende såkalt thriller fra biomed-miljø. Snille og smarte vitenskapsfolk, slemme og dumme gangstere og businessfolk, heltemodige eks-militære, og en fullstendig forglemmelig intrige. Så forglemmelig var boka at jeg måtte lese en omtale for å minne meg selv på at jeg faktisk hadde lest den.
Bevare meg vel for en bok! Ungdommer i ferd med å bli voksne, og hva som foregår mellom dem og mellom ørene på dem, skildret med en slik innlevelse at jeg med ett var 17 igjen og skulle ønske jeg hadde trent styrke. Hvor lite skal ikke til før alt som var så perfekt ikke er det lenger?
Selv om boka vel er skrevet for ungdommer er det en bok også voksne kan ha godt av å lese.
Ganske intetsigende syntes jeg. En liten bok som forsøker å si noe viktig, men ender opp med bare å virke svulstig og pretensiøs.
Helt grei krim i Agatha Christies ånd, lagt til Oslo på 70-tallet. Kanskje litt omstendelig og pertentlig, men det ligger vel i sjanger og tidskoloritt.
Har igår og idag lagt 4 nye bøker til lista, 3 som jeg har selv (en av dem vet jeg jeg har men ikke hvor) og en de har på Sarpsborg bibliotek. De er:
Har så langt 46 bøker på lista med 2 bøker på 'selvbiografi' siden jeg leser Roald Dahl's 'Boy' og 'Going Solo' der, de 3 bøkene i 'trilogi' og har 2 punkter for 'Finnish a series you startet once' - et for hele serien og et for den siste boka jeg hadde å lese. Har lest 11 av dem og holder med på den 12. nå. Skal lese flere av Leseutfordrins bøkene i sommer for i håp om å komme gjennom lista i år, gav meg etter ca 10 ifjor.
Han gjekk i 17.mai-tog
og ropte hjelp.
Men sidan alle dei andre
ropte hurra
var det ingen som høyrde han.
Forfatter: Arne Ruset
Utgitt: Frå samlinga «Kunsten å stupe seg inn i ein by», Samlaget 1982
Den boken som fikk meg til å le mens jeg leste den er Prestens datter i serien Harlequin Historisk. Good Omens ser også ut til å bli en morsom bok.
Jeg har slått sammen de 2 listene, så jeg skal gjennom 64 bøker. Har så langt lest 11 bøker og holder på med den 12. 'en bok som er minst 100 år eldre enn deg' - Cornelius Tacitus: Agricola og Germania og skal lese flere fra lista mi i slutten av Mai, først og fremst Kongepudler - 'en satirisk bok' og Påskekrim 2011- 'Read a book with a cover you didn't like' og etter det skal jeg lese meg gjennom de engelske Roald Dahl bøkene mine, hvorav 6 er med på leseutfordringen (Boy og Going Solo for 'selbiografi', Danny the champion of the world for 'Re-read a children/teenage book you used to love', The BFG for 'en bok som blir til film dette året', Songs And Verse for 'en diktsamling' og tilslutt Revolting Rhymes for 'en bok basert på et eventyr' (Roald Dahls versjon av 6 eventyr: Askepott, Jack og bønnestengelen, Snøhvit, Gullhår og de 3 bjørnene, Rødhette og ulven & De tre små griser)).
Skal komme meg gjennom alle 7 Harry Potter bøkene i år, og ihvertfall 2 av dem passe inn på et punkt. 'En bok hvor hovedpersonen har samme yrke som deg' må jeg finne en som jobber i bokhandel (er nå trygdet men jobbet tidligere i en bruktbokhandel), 'en bok anbefalt av et familiemedlem' blir vanskeligere da jeg for tiden kun har en bror som jeg ikke har kontakt med, og så sist for 8 år siden, men jeg kan ta en av bøkene faren min leste. Har lest en del av de samme bøkene som han leste (Hotell New Hampshire og Explorer bøker som Karl Eskelund og lignenede).
Tenkte igår på 'bøker som er oversatt til engelsk', har en på hver liste og det blir nok 2 bøker av Georges Duby siden de er oversatt fra fransk. Har 2 bøker av Margaret Thatcher for 'en bok på mer enn 600 sider' og 'en politisk memoar'. La nylig til Det var DDR forteljingar om eit nedlagt land som jeg lånte for en stund siden på biblioteket til punktet en bok om 'en kultur du er ukjent med'. Prøver for det meste å lese bøker jeg allerede har.
Begge bøkene er å få på engelsk som e-bok for kr 111,- pr stk på AdLibris (billigste valg der) også som CD-bok, pocket og innbundet, finnes også på biblioteket. Husker at jeg så tv-serien flere ganger under oppveksten, og har siden kjøpt den på DVD. Har bøkene i pocket utg, men har ikke lest dem enda.
Game of thrones... akkurat sett the shanara cronichles. Driver med firefly nå...
Denne helgen skal jeg lese en bok jeg har lånt på fjernlån i Strömstad da den ikke fantes på noe bibliotek i Norge siden den kom ut ifjor og av den grunn har kun 11 dager å lese den ut på, Svärd, sandaler och skandaler - - Antiken på film och i tv av red Isak Hammar og Ulf Zander.
Fant den på AdLibris når jeg lette etter bilde til en annen bok av Ulf Zander. Den handler om hvordan antikkens historie blir presentert på film og i tv-serier. Nevnt er bl a "I, Claudius", "Cleopatra" m/Elizabeth Taylor, "Caligula" og "King Arthur". Lånte den da jeg hadde tenk jeg ikke skulle kjøpe alle interessente bøker jeg fant, men etter å ha bladd litt i den og såvidt startet på den, ser dette ut til å bli en jeg kjøper meg etter at jeg har lest den som skjer av og til. De 3 siste var Tegneserienes historie og Steampunk - An Illustrated History of Fantastical Fiction, Fanciful Film and Other Victorian Visions som jeg kjøpte hos AdLibris og Den store boka om Morgan Kane som jeg fant i Litteraturhjørnet, bruktbokhandelen her i Sarpsborg.
Valentin trakk frem stolen, men fru Birgitte ble stående.
Det femte bud - et herregårdsmysterium av Lars Tore Bøe
Det er sommer
sykkel og sommer
Hun sykler forbi
og hun sykler forbi
spør hun treet
en ettermiddag i kløver og gress
Ja sier treet
Ja sier treet
Men treet kan ikke svare
for andre enn seg selv
Forfatter: Gro Dahle
Utgitt: Hentet fra samlingen «Linnea-pasjonen», Cappelen 1992
Ein skyt ikkje løver med pistol.
Ikkje med revolver heller.
Det trengst ei rifle.
Elefantar skyt ein med kanon.
Har ein to kanonar,
kan ein skyte ned månen.
Så skaffar eg meg to kanonar
gjennom eit postordrefirma
og sender månen til deg
som A-post
slik at du skal forstå
at eg enno tenkjer på deg
– så lenge etter.
Forfatter: Ragnar Hovland
Utgitt: Henta frå samlinga «Katten til Ivar Aasen møter hunden frå Baskerville», Samlaget 1996
Disse 3 er barnebøker som jeg leste flere ganger som barn av Bernhard Stokke, Bjørneklo - fortelling fra steinalderen, Dag fra skogene - fortelling fra norsk bronsealder og Geir den fredløse - fortelling fra folkevandringstiden, og her er noen av hyllene mine med historiske romaner: Historisk Krim antikken, Historiske Romaner antikken og Historiske Romaner norrønt. I den siste med norrønt er en del fra vikingtid men også eldre tid. Det er ikke alle bøkene jeg har, noen er fortsatt på ønskeliste.
De har det samme på Sarpsborg bibliotek, har funnet flere bøker der og titter gjennom hylla fra tid til annen.
Har 4 ønskelister på tegneserier, og 6 lister med bøker til salgs/bytte (nor romaner, nor fag, eng romaner, eng fag, dk, sve).
Aaja, vi også elsker dette landet
med sot og skorstensrøk og gatestøv,
den trange sprekk imellom grå kaserner
hvor solen bare har en times frist.
Vi lenges vel iblandt mot noget annet:
en li med vind og sus og sang i løv,
en strand med hav og himmel, sol og stjerner,
en skog med kvaeduft fra bark og kvist.
Men dette er vårt land. Her har vi hjemme.
Og hvad vi drømmer kommer ingen ved.
Vi elsker gaten – ja vi elsker landet,
som vi befolker her så altfor tett.
Og alle andre drømme må vi gjemme
i dypet av vårt mørke sind et sted.
For den skal være fredløs og forbannet
som sviker gaten og sin ætt.
Forfatter: Rudolf Nilsen
Utgitt: Fra samlingen «På stengrunn», Andelsforlaget «Ny tid», 1925.