Tusen takk for tipset. Den boken har jeg ikke hørt om før. Prøvde å google den men det var dårlig med resultater, men det er mulig den lar seg spore opp allikevel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips, Knirk! Har ikke lest noen av disse bøkene tidligere :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg syntes den var utrolig oppskrytt, ikke min smak.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Maria Gripe! -70 tallet: Tordivelen flyr i skumringen, klokkenes tid. -80 tallet: Agnes Cecilia og Skyggen over stenbenken...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En nydelig bok, en nydelig historie. Jeg har lest den to ganger, og den holder seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har bestilt disse bøkene nå, så da vet jeg hva jeg skal gjøre i juleferien - blir en fin kontrast til 1600-tallet som jeg jobber med nå. Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg pleier å anbefale Joanne Harris - gjerne Chocolat, Strandtyven eller En smak av vin). De pleier å falle i smak - spesielt hvis vedkommende liker å lage mat!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er noen av de beste bøkene jeg har lest i år:

Den tidsreisendes kvinne av Audrey Niffenegger Kvinnen i buret av Jussi Adler-Olsen Drep ikke en sangfugl av Harper Lee

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er enig! En av de beste bøkene jeg har lest i år :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har akkurat meldt meg på en liten lese-utfordring. Skal lese minst en ungdomsbok fra alle tiår fra 1930-tallet(eller tidligere) frem til vår tid.

Jeg har funnet meg noen titler men blir veldig glad hvis noen av dere har forslag til bøker dere mener er verdt å ta en titt på.

Slik ser listen min ut så langt:

1930-tallet og tidligere:

* Little Women av Louisa May Alcott (1868) - Denne boken har jeg to utgaver av i bokhylla. Den ene er en Penguin Classic utgave på engelsk, den andre er en gammel norsk utgave som jeg har arvet fra bestemor.

* The Adventures of Huckleberry Finn by Mark Twain (1884) - Denne har jeg på lydbok, perfekt å ha på øret til jobb eller husarbeid.

* Frøken Detektiv bøkene av Carolyn Keene (de første 16 bøkene ble utgitt på 1930-tallet) - Jeg leste mange av mammas gamle Nancy Drew bøker tidlig i tenårene, så jeg syntes det er passelig med et gjensynn med denne lyshårede tenåringsdetektiven nå.

* Hardy guttene av Franklin W. Dixon (de første 18 bøkene kom ut på 1920/30-tallet) - Pappas bøker om Hardy guttene ble slukt på lik linje som Frøken Detektiv.

* Anne of Green Gables by L.M. Montgomery (1908) - En gammel klassiker som jeg har stående, ulest, i bokhyllen. Jeg har sett serien om Anne på Bjørkly flere ganger da jeg var liten, men jeg tror aldri jeg har lest boke. Husker at jeg leste Emily bøkene av samme forfatter men ikke bøkene om Anne.

1940-tallet

* A Tree Grows in Brooklyn av Betty Smith (1943) - Denne boken har jeg hatt på ønskelisten en stund, passer bra å få lest den i denne forbindelsen.

* I Capture the Castle av Dodie Smith (1948) - Jeg leste en veldig god anmeldelse av denne boken tidligere i høst på Stephanies blogg som fikk meg til å sette boken på ønskelisten med en gang. Dodie Smith er faktisk damen bak historien om 101 Dalmantinere.

1950-tallet

* The Catcher in the Rye av J.D. Salinger (1951) -Dette er også en lydbok jeg har, har skullet lese den i lange tider men har liksom ikke kommet så langt enda.

* Lord of the Flies av William Golding (1954) - Denne leste jeg i engelsken på gymnaset, eller rettere sagt skulle lese, husker ikke om jeg ble ferdig. Hadde en periode hvor jeg demonsterete veldig mot tvang når det gjaldt lesing av bøker *rødme* Uansett så tyder det på at det er påtide å friske på hukommelsen, boken står jo klar i bokhylla og venter på å bli lest.

1960-tallet

* Weirdstone of Brisingamen av Alan Garner(1960)

* The Outsiders av S. E. Hinton (1967) - En klassiker jeg har veldig lyst til å lese(vil også se filmen).

* The Owl Service av Alan Garner(1968)

1970-tallet

1980-tallet

* Cal av Bernhard MacLaverty (1983) - Denne leste vi også på gymnaset men i motsetning til en del andre bøker så leste jeg denne. Den gjorde inntrykk den gangen.

1990-tallet

* A Wizard of Earthsea av Ursula Le Guinn (1993)

2000-tallet

* The Sisterhood of the Traveling Pants av Ann Brashares (2001)

* The Absolutely True Diary of a Part-time Indian av Sherman Alexie (2007)
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre. Spesielt siden jeg sitter dypt inne i bok nr seks - den er nemlig ikke helt ferdig enda ... God søndag!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tre forslag du kan vurdere ut fra hvordan du kjenner henne:

1) Persepolis (den tegneserien fra Iran, husker ikke i farten hva forfatteren heter)

2) Ian Mc Ewan; on chesil beach (finnes på norsk, vet ikke hva den heter)

3) Sue Monk Kidd: Bienes hemmelige liv (legg ved filmen også)

Tre flotte bøker!

Ellers er Iselins forslag svært godt; å gi bort det du selv har hatt store opplevelser av. Samtidig kan det bli litt 'svett' for svigerdatteren din; oj! nå må jeg like den også! Men det spørs jo selvsagt hvordan man formulerer seg - man trenger jo ikke utbrodere hvor FANTASTISK man synes boka er... Det kan oppleves som påtrengende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har vokst opp med Karen Blixen, men har ikke lest så mye av henne. Det bør jeg gjøre noe med. Kanskje jeg skal starte med Syv fantastiske fortellinger, for den har jeg ikke lest.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker at den gjorde et sterkt inntrykk. Det var noe med denne jenta som trosset alt på en så rolig måte. Dessuten var tidsperioden fascinerende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste denne før jeg leste Da Vinci-koden. Det gjorde Da Vinci koden litt mindre spennende. Jeg kan på en måte forstå at de gikk til sak mot Dan Brown, på den annen side har denne boken solgt adskillig mer enn den sannsynligvis ville ha gjort uten Dan Brown.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ingen av disse har jeg lest - de er satt på leselisten! Jeg har lest mye om krigen, ikke bare fra Norge, men er spesielt interessert i krigen her. Prøver blant annet å finne ut mer om krigen i Haugesund, men det har ikke vært spesielt lett. Det finnes biter og brokker rundt omkring, men vi mangler tydeligvis en Haga.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Morsom liste. Du slapp ikke unna med skavanker i sagatiden, tydeligvis. Ikke mye politisk korrekthet der, nei!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg oppdager gamle bøker på nytt, og innser hvor mange bøker jeg har glemt! Men det er et kjempeflott forum. Alltid noe interessant som man får med seg. Velkommen ombord!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser for tiden Drolshagen: De gikk ikke fri som tar for seg tyskertøser og deres barn. Jeg leser mye om krigen, men er grundig lei av fortellinger av den typen Arnfinn Haga og Kristian Ottosen har skrevet om i alle år. Ser at det dukker opp bøker som strider mot den "offisielle" versjonen. Kan noen anbefale bøker som er kontroversielle, som gir ny kunnskap, som forteller en annen historie enn den Hjemmefrontmuseet fronter så voldsomt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tipset. Jeg skal ta en titt. Ser at den får gode omtaler overalt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaNorahEli HagelundHeidi Nicoline ErtnæsVariosaMarianne MSolAlice NordliLena Risvik PaulsenIngeborg GEivind  VaksvikMarit AamdalSigrid Blytt TøsdalBente NogvaLailaReidun SvensliBertyTor Arne DahlBjørn SturødHilde H HelsethStine AskeAnniken RøilIna Elisabeth Bøgh VigreLinda RastenRoger MartinsenHarald KTonje-Elisabeth StørkersenElisabeth SveeStig TTovesveinKorianderTone SundlandSigrid NygaardTonje SivertsenTorTone Maria Jonassenanniken sandvikLars MæhlumTanteMamie