Lenge sidan eg las denne, men gløymer den ikkje!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 33 svar.

En by som Alice har stått på hytta i alle år. Trodde det var en slags damebladroman. Blir nysgjerrig etter de ulike omtalene her. Er den leseverdig eller ikke??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fikk tak i et brukt eks på antikvariat.no. Like kjekt å lese boka nå som for 30 år siden. Gjensynsgleden var STOR.... Synes det er en riktig kosebok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig, det skal noe til å ikke like den.
Nevil Shute skrev mange bøker men det er vel bare denne her som ble en stor suksess.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pied Piper er enda mer kjent i engelsktalende strøk..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, mannen med seljefløyten, heter den vel på norsk,

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan sikkert stemme, kjøpte Pied Piper og Requiem for a Wren i bruktbokhandel i England. Begge er brukbare.. Perspektivet fra annen verdenskrig gjør bøkene til noe man bør få med seg..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leste bøkene hans for mange år siden, ser at jeg har 5 stk. som han har skrevet. Likte dem veldig godt.

Et par av dem har jeg funnet på antikvariater, men alle har vært lesbare. Sjakkbrettet var den boka som gjorde størst inntrykk på meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, storartet altså, den skal jeg se etter. Ser den har navnet "Mannen med seljefløytene" på norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den siste bredd/On the beach som er nevnt under her er også en veldig kjent og veldig god roman. Også filmet - en sterk og skremmende film også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var vel annelingua tror jeg, som ønsket hun kunne gi ulike terningkast til ulike deler av en bok! Det ønsker jeg med En by som Alice

Første del av boken foregår i Malakka (i dag Malaysia), den gang en britisk koloni, under andre verdenskrig. Japanerne okkuperer halvøya. De driver en gruppe kvinner og barn som ikke har klart å evakuere i tide, fra sted til sted. Ingen vil ta noe ansvar for disse flyktningene. Denne delen av boken synes jeg er svært god. Vi får et realistisk innblikk i forholdene i landet (flotte naturskildringer blant annet), krigen og i hvordan situasjonen utvikler seg for menneskene på flukt. Terningkast 5!

I vel siste halvdel av boken er handlingen lagt til England og Australia i tiden etter krigen. Historien som fortelles er rørende og ganske godt skrevet. Ikke noe galt i og for seg, men litt for rett frem og forutsigbart for min smak. Personene forblir forholdsvis flate og klarer ikke engasjere meg slik de gjorde til å begynne med.

Sum á summarum – jo da, en underholdende og på mange måter fin bok. Synd at forfatteren ikke greier å opprettholde drivet fra den første delen. Det er etter min mening den som bærer denne boken. Terningkast 4.


Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg er helt enig med deg i analysen, dette var følelsen jeg også satt igjen med!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er vel snart tjue år siden jeg leste den (da jeg var tidlig i tenårene), kanskje jeg må gjenta den opplevelsen snart.. Husker den som ei sterk bok totalt sett, men det er mye mulig du har rett i at de forskjellige delene av den burde få hver sine terningkast.. Men denslags kan man jo alltids spesifisere med å skrive en bokanmeldelse etterpå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

On the Beach/Den siste bredd regnes vel også som en av hans beste. Der beskriver han hvordan det er å være de eneste som har overlevd etter at bomben falt, - en sterk skildring som har sittet i meg i over 40 år. Og problematikken i boken hadde ikke et snev av "dameroman", men gikk rett inn i det mest aktuelle og fryktede i sin tid.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

On the Beach er en veldig sterk og skremmende bok. Den ble også filmet - jeg tror Gregory Peck spilte hovedrollen - så den som ganske ung, og som Ellen over her sier, så sitter den i...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da noterer jeg Den siste bredd også- Takk skal du ha.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for boktipset Ellen, da skal jeg jammen se etter den i bruktsjapper.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Absolutt lesverdig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var selv litt skuffet over denne, likevel vil jeg ikke si at den var dårlig. Jeg må jo nesten nevne da at jeg hadde veldig store forventninger til boken, så det kan være derfra min skuffelse kommer. Og boken er mer enn en dameroman, så klissete og platt synes jeg ikke den er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Dette er en klassiker!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er ingenting som pirrer min nysgjerrighet mer enn disse sprikende meldingene fra dere!
En by som Alice - til stille og mørke høstkvelder på hytta ...
(Jeg har tatt den ut av hyllen og kikket på den flere ganger opp gjennom årene, så tiden er kanskje inne.)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er utrolig gripende! Dessuten er den bygget på en sann historie, og det alene gir det hele en ekstra dimmensjon, synes nå jeg da ... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Førte den opp på leselisten straks etter ditt innlegg :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg tror ikke du går glipp av noen stor leseopplevelse om du lar den forbli i bokhylla på hytta. Etter mitt skjønn lignet den for mye på det du kaller en damebladroman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Dette er en rørende og tankefull bok. Historien om to mennesker som møtes under andre verdenskrig i Malaysia der de begge er fanger av den japanske hær. Denne boka fungerer så bra på så mange nivåer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det vanskelige med Bokelskere er at jeg kommer på alle de flotte bøkene jeg har lest i løpet av årene. Jeg har lyst til å lese dem alle en gang til, men da får jeg jo ikke lest noe nytt. Jeg tror jeg må lage en egen bibliotekhylle, "bøker jeg skal lese en gang til". Ellers er jeg helt enig, En by som Alice gjorde et sterkt inntrykk på meg den gangen jeg leste den.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Og det gjorde den på meg også, i 1972. Og jeg leste den om igjen nå, men jeg synes nok ikke den har holdt seg så godt som jeg hadde håpet. Jeg ble ikke like mye revet med nå, hadde litt mere distanse og så på den mer som en historisk skildring fra en forgangen tid med sjokkerende omtaler av de innfødte og en selvfølgelig dyrking av det britiske.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde nok for høye forventninger til denne boka. Skuffet ble jeg iallefall. Selve historien har jo et stort potensiale hvor hovedhistorien er full av dramatikk. Likevel ble jeg ikke så veldig engasjert i verken historien eller personene, og det skyldtes nok at jeg opplevde fortellingen som veldig flat - jeg kom ikke under huden på disse menneskene, og jeg kunne heller ikke se at det var noe bevisst fortellergrep å skape distanse. Som du er inne på, så forandres man som leser med årene. Denne hadde nok fungert bedre for meg om jeg hadde lest den i tenårene.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg frykter nok at jeg vil få samme opplevelse som deg om jeg leser boka på nytt nå. Tror jeg heller vil holde på den gode følelsen boka ga meg den gang jeg var ung og kanskje litt mer ureflektert.....
Tror jeg skal lese "Og bakom synger skogene" bøkene isteden. Jeg har tenkt å lese noe for gang nummer to denne sommeren. Eller, kanskje jeg skal holde meg til å lese Albert Åberg for n'te gang for små barnebarn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det høres jo innmari koselig ut da! Heldiggris!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En nydelig bok, en nydelig historie. Jeg har lest den to ganger, og den holder seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også lest den to ganger for mange, mange år siden. Jeg husker ikke akkurat når det var, men jeg var ikke gamle jenta nei (fant mye på biblioteket som jeg tok med hjem og leste som ung pike ;)). En by som Alice har jeg vært på ukikk etter en stund nå, jeg har lyst til å lese den på nytt og se om "magien" fortsatt er der. Husker naturlig nok ikke så veldig mye av den, men husker at jeg synes den var både fin og spennende.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Magien er der fortsatt - jeg leste den som jentunge, og igjen tjue år senere, så det går nok bra!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag