Mulig det har noe med hva markedet vil ha. Det er tydeligvis en forkjærlighet for de slitte, alkoholiserte politimenn. Det er litt klisje: "politimenn har en tøff jobb, derfor må de drikke". For noen år siden utga jeg to bøker med en krimhelt som var noe annerledes, Dara Singh var 35, edru og Sikh. Det slo ikke helt an, så enten var ikke markedet rede for en unorsk helt, eller så var det fordi Dara var for ung og for edru ...
Jeg leser like gjerne nynorsk som bokmål. Det kommer helt an på boken - akkurat som jeg like gjerne leser på svensk eller dansk, egentlig.
Takk for tipset. Jeg har bestilt min kopi, og gleder meg til å ta det i bruk for fullt!
Ha ha, nå måtte jeg humre litt her, men ellers så er jeg enig med Marit. Dette er den svakeste boka i sagaen, i mine øyne :)
En fantastisk og stilsikker roman som kunne vært skrevet av en forfatter som levde og virket på 1800 -tallet. Boken har klassikermateriale skrevet over hele seg.
Les anmeldelsen min her
Den siste boken heter Fugl føniks :)
Joda – i og for seg greit nok, men likevel holdt ikke boka helt mål. Den var lettlest og det var flere tilløp til noe fint, men svakhetene overskygget resten. For eksempel tilfører historien fra vår tid ikke noe nytt til fortellingen. Det er en platt historie, til tider lite troverdig skildret, særlig den “mystiske” mannen som skjuler seg i det gamle huset til The Cannings. Historien fra 1911 er bedre, men kanskje litt søkt? Men sletts ikke verst. En firer på terningen kan man si. Hvis du liker mystiske fortellinger, så kan det hende denne faller i smak. For meg nådde den ikke helt opp, men jeg leser gjerne Katherine Webb igjen.
Har skrevet om boka her: http://knirk.no/2011/10/the-unseen-katherine-webb/
Jeg er også godt voksen og likte boka veldig godt. Men jeg har stilt meg noen spørsmål ang. vinklingen i boka når det gjelder både voldsbruk og hvordan vi tenker rundt deltagerne i konkurransen: http://knirk.no/2011/10/dodslekene-suzanne-collins-nar-ungdom-dreper-ungdom-us-them-tenkning-som-trend-i-ungdomslitteraturen/
Bli med du også da vel! Ny søndag = ny smakebit. Jeg holder fortsatt på med den samme boken som forrige uke men regner med å lese den ut i dag, derfor blir dagens smakebit fra den neste boken som står på leselisten. Det er igjen dags for å avlegge et besøk hos styggingene og peningene i Scott Westerfelds
Tusen takk for svar, alle sammen :) Da blir det nok til at jeg kjøper meg den første boken i serien og leser alle i rekkefølge :)
Døden er farlig. Særlig for dem som blir igjen.
Hagerup skriver med en fortellerglede som skinner igjennom teksten, og handlingen er svært fantasifull. Bare navnene på flere av stedene er artige. Til tross for at boken er myntet på mye yngre mennesker enn meg, lot jeg meg rive med. Her er det oppfinnsomhet rundt spøkelsenes levemåte, hvordan de overlever, hva som er farlig for dem m.m. Det bare bobler over fra side til side. Barna vil nok i tillegg synes at dette er grøssende spennende.
Lese hele anmeldelsen her
Denne er forsåvidt ikke Norge, selv om den er det likevel. Vestover til østen av Hild Henriksen. Anbefales absolutt - men er vel nå bare mulig å få tak i på biblioteket!
Jeg har veldig lyst til å lese Horst etter hvert, men jeg lurer på om det er viktig at bøkene hans leses i rekkefølge. Er det slik at hovedpersonen hans har en utvikling man ikke får med seg om man plukker ut en hvilken som helst bok fra serien? Eller blir det like givende selv om jeg tar for meg en av de siste bøkene først?
Jaaa, Agaton Sax! Han hadde jeg nesten glemt. Fantastisk barndomslesning.
Denne boka er absolutt en favoritt hjemme hos oss.