Miles Vorkosigan møter veggen og får en ny karriere sånn helt ut av det blå. Bujold skriver med en solid dose humor oppe i all spenningen og Miles er sitt vanlige hyperaktive jeg når han kommer seg på bena igjen. Fascinerende å se hvor gjennomtenkt Bujold har gjort samfunnet på Barrayar. Et samfunn som fortsatt lever litt i oldtiden i forhold til resten av galaksen :)
Jeg mistet også en stjerne eller to for noen dager siden. Har ikke sett at det har kommet tilbake, men kan ikke si at jeg er helt sikker. Det er ikke så viktig, da.
Tusen takk for svar! Jeg ser nå at jeg får treff når jeg søker opp denne bokas ISBN-10. Jeg mener jeg ikke fikk det første gang jeg prøvde, men det er jo mulig jeg har tastet feil eller noe.
Det er jeg da fullstendig klar over. Det jeg lurer på er hvordan det fungerer med gamle ISBN-10 her på Bokelskere. Jeg mener det for ei stund siden var mulig å legge inn og søke på ISBN-10, men det er mulig jeg husker feil.
Hvis det ikke er mulig synes jeg det er litt tungvint, spesielt ettersom man ofte må søke på ISBN for i det hele tatt å finne visse bøker.
Hei! Nettopp - dette kjente jeg meg igjen i. Har skrevet om boka her jeg:
http://knirk.no/2012/07/song-for-eirabu-slaget-pa-vigrid-kristine-tofte/
Nei da, det er ikke noe opptrykk. 1. utgave, 1. opplag.
Da jeg nettopp la inn boka "Den gyldne blomsts hemmelighed", ble ISBN-10 gjort om til ISBN-13. Hva er dette for noe? Vil det si at ISBN-10 ikke aksepteres lenger? Det blir vel litt dumt hvis folk prøver å søke på et ISBN-10, for da finner de ikke boka? (Denne boka er jo for gammel til at den egentlig har fått et ISBN-13.)
Lærerikt og underholdende lesestoff om et svært aktuelt og interessant tema. Jeg er selv samfunnsøkonom, som forfatteren, men jeg tror alle vil ha glede av å lese denne boka. Enkelt og lettlest språk, med referanser kun bakerst i boka. Anbefales!
Som du kanskje ser, så linket jeg nettopp til BMJ - til responsen som har kommet på artikkelen, som er masse kritikk, bl.a. om hvorfor de ikke kan konkludere som de gjør basert på dataene.
Jeg orker virkelig ikke å gå inn på alle manglene ved denne undersøkelsen ut over det at jeg har linket til to websider som sier noe om det.
Det har jeg ikke sagt, og ikke ment heller. Men det kan være greit å være litt kildekritisk før man konkluderer.
Og det man tror man vet, men ikke stemmer, kan føre en på ville veier.
Det finnes vel bøker om nesten alt. Jeg finner det ikke naturlig av den grunn å ta opp hvilket som helst emne som VG har laget en sensasjonsartikkel av basert på skikkelig dårlige undersøkelser.
"Om litt av hvert" tolker jeg under hovedoverskriften bokelskere, altså ting som har med bøker og bokelsekere å gjøre som ikke passer inn i de andre to kategoriene. Men det er klart det ikke er noen skarpe grenser her, og jeg er ikke først og fremst ute etter å begrense folk.
Etter å ha lest om BHer og sko av Stephanie Perdersen, sjekket jeg om hun hadde skrevet flere og fant en om vesker på engelsk, Handbags. De andre 2 leste jeg på norsk, lånt på Fredrikstad bibliotek. Boka kom i posten idag.
Vet ikke helt om jeg synes dette er stedet å diskutere kosthold, men.
http://www.kostdoktorn.se/dagens-ateruppvarmda-lchf-larm/
http://www.bmj.com/content/344/bmj.e4026?tab=responses Enkelt sagt: "The conclusions of the paper are not supported by the data."
Jeg bryr meg ikke så mye om utseendet på bøkene, men bøker er til for å leses, og da behandler jeg dem slik at jeg har det så behagelig som mulig når jeg leser. Jeg liker jo ikke at de blir ødelagt da selvfølgelig, så jeg prøver å ikke lage løsbladsystem av dem. Sånn sett så er jeg ikke så glad i pocketbøker som er dårlig limt.
Jeg orket ikke å lese ferdig denne. Jeg har ikke studert på Blindern, men jeg har studert lingvistikk, og det var nok til at jeg kjente igjen en del av miljøet, og siden jeg følte meg så til de grader ferdig med det miljøet og problemene omkring det, så fant jeg ut at dette nok ikke var noe for meg. Spesielt ettersom det ikke virket som boka hadde noe særlig mer å by på.
Så jeg tenkte kanskje litt motsatt av det du gjorde: Kanskje det er mer interessant for dem som ikke vet så mye om det fra før.
Det er kanskje ikke den betydningen som er den mest brukte for tida, nei.
En meget god bok for alle som er interessert i Atlantismyten. Som tittelen antyder er dette et leksikon, man kan lese seg fra A til Z eller bare bruke det som oppslagsverk. Jeg har så langt oppdaget flere tråder og nøste videre på for mitt eget Atlantisbokprosjekt:)
Jeg kommer til og fortsette og bruke Yinepu/Anubis, denne gamle egyptiske guden er "meg" på nett. Har brukt dette profilbildet i så mange år nå at jeg ser ingen grunn til å bytte :) Det sier faktisk mer om meg enn et vanlig "headshot" vil gjøre :D
Da tror jeg ikke vi kan stole på Tanums. Hinsides hører jeg da i bruk relativt ofte. Og det er ikke fra eldre heller.