Tar gjerne diskusjonen om Tor Ulven. Den boka er en av de som forandret min leseforståelse da jeg var yngre.
Riksteateret tar som oftest godt vare på klassikerne. Rollelisten lover bra.
Mini-biografien om Max er liten godbit.
Frankenstein er en av de bøkene man ender opp med å lese om igjen med tid og stunder.
Så du tv-serien? Fikk ikke sett om de var tro mot boken.
Boka er god, men hørespillet er faktisk bedre... Det samme gjelder De dødes tjern. God lesning!
"Ordentlig" vampyrisme slik som gruppen du siterer fra er vel mildt sagt i mindretall og kun for meget spesielt interesserte? Demoner og slikt anser jeg kun for å være aspekter av vårt eget sinn, så sånn sett kan man kanskje anse det for psykiatrimat:)
En fin tekst om å miste noen. Sårt og godt. Anbefaler andre bokelskere å lese teksten til tenkmetaforisk. Takk.
Trist.
Denne uken er preget av sorg i og med Stig Sæterbakken sin bortgang. Jeg ble var en statusoppdatering signert Edenborg på Twitter som ikke var dagligdags. Budskapet bar med seg den triste nyheten om at vi har mistet en viktig litterær stemme.
Jeg har bladd litt i noen utgaver av tidsskriftet Marginalt som han var redaktør for på nittitallet. Ellers anbefaler jeg alle bokelskere å lese hans romaner, gjendiktninger og oversettelser. Det skal bli rart å lese neste utgivelse som er ventet i løpet av 2012.
Hører på Maria Parr sin Tonje Glimmerdal. Det er forfatteren selv som leser. Leser Weltshmerz #9 av Christopher Nielsen.
Denne uken gikk en av våre mest dedikerte litteraturstemmer bort. Det er ufattelig trist å tenke på at Stig Sæterbakken ikke lenger er blant oss. Men han lever videre gjennom sine bøker. Anbefaler å ta en titt på hans forfatterskap og hans gjendiktninger/oversettelser.
Selv skal jeg lese Weltsmerz # 9 av Christopher Nielsen.
Ha en god lesehelg!
Denne uken gikk en av våre mest dedikerte litteraturstemmer bort. Det er ufattelig trist å tenke på at Stig Sæterbakken ikke lenger er blant oss. Men han lever videre gjennom sine bøker. Anbefaler å ta en titt på hans forfatterskap og hans gjendiktninger/oversettelser.
Selv skal jeg lese Weltsmerz # 9 av Christopher Nielsen.
Ha en god lesehelg!
Det er jeg helt enig i, Asimovs robothistorier tåler tidens tann og vel så det:)
Grei nok service når jeg var innom Norli i Larvik nå på nyåret. Hadde fått gavekort til jul i fjor:) Ellers har jeg såpass særboksmak at det blir mest netthandel for min del utenom hvis jeg roter meg inn i Oslo, da blir det en tur på Outland:)
Den har jeg ikke lest faktisk, må føres opp på lista over skal lese:) Leste de to første med Bailey og R. Daneel Olivaw rett før jul i fjor:)
Sant nok, Atlantisgåten er ikke løst, men man har da funnet ut mye mer om den minoiske sivilisasjonens fall:) Siste var vel forøvrig at Atlantis finnes i sør-vest Spania i nærheten av Cadiz. Det er på riktig side av Gibraltarstredet, men ingen øy. Men spennende uansett at man har funnet ukjente ruiner i en myr tror jeg det var.
Stemmer at Gibraltarstredet ble kalt port og også referert til som Herkules' søyler av de gamle grekerne. Filosofen Platon som er den som gjorde Atlantis kjent i Europa er nøye på det at Atlantis lå utenfor Gibraltar sett med greske øyne. Altså utenfor Middelhavet istedenfor at Atlantis var Thera eller Kreta som enkelte forskere hevder pga. jordskjelv/vulkankatastrofen(e) som ødela den minoiske sivilisasjonen :)
Visste ikke at porten til Atlanterhavet kalles Atlantis, artig:) Ellers er det jo i tillegg til hypotesen om Azorene/Midt-Atlanterhavsryggen også spekulert i Antarktis som mulig plassering. Da sett i sammenheng med jordskorpeforskyvningsteorien :)
Atlantis er et fascinerende tema:) Og jeg mistenker en kobling mellom Atlantis og oldtidens Egypt. Noe forfattere som Graham Hancock mfl. skriver om.