Barnet Gud glemte - er en bok jeg tilfeldig fant på biblioteket en dag jeg tok meg tid og gikk gjennom diverse hyller. Det er tittelen som var fengslet meg i første omgang. Boken var liten og ikke særlig tykke og forfattet av Dagfinn Grønoset. Som viser et tidsbilde av Norge fra slutten av 1800-tallet. Viser hva som skjedde når en familie hadde dårlig råd (i tillegg at faren drakk), ble barn bort på en gård når de nådde 7 år og måtte jobbe. Fikk innblikk i samhørigheten blant de som jobbet der. Barna fikk også skolegang, men det lå langt fra våre dager - kanskje noen ganger i måneden. Må innrømme at det var en tårevåt lesing. Flere år etterpå fikk jeg tak i boken på et aktikvariat og tittelen sitter spikret.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ikke bare det, men ISBN med 10 nummer blir registrert med ekstra tall som maskinen gir. Slik at tidligere ISBN ikke kan brukes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til å begynne med Bobseybarna og Hardyguttene. Så fikk jeg lånekort på biblioteket og oppdaget bla. Alexandriabøkene til Jon Bing samt noe "voksen" sci-fi som hadde forvillet seg gjennom nåløyet på skolebiblioteket. Når de da bygde nytt bibliotek her i kommunen, med voksen og barneavdeling i samme bygg og egen sci-fi hylle, var veien videre i grunnen staket opp:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Til min store glede er bokomtalene vi skriver nå tilgjengelige inne på profilene våre. Hjertelig takk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

SANGSVANENE

Vi vil ikke
fornekte skyggene -
og de sorte fuglers klør
i våre hjerter -
angsten og hjelpeløsheten,
fortvilelsen -
de lange timer
nesten uten håp.

Noen vismenn
med fremmede fakter
prøvde å lede oss bort
fra enkle kjensgjerninger
til en gold ørken -
noen andre atter
til teorienes ingenting -
til et selvklokt
koketteri med tomheten -

Aldri noen sinne
kunne vi tie livet ihjel
for de sorte fuglers skyld,
vi - som også fikk se
de hvite sangsvanene
fra det motsatte land -
så dem flyve
under en solklar himmel
- likt skinnende håp -
som ingen jordiske vismenn
kunne slokke.

Når sangsvanene
møtte dødens skygge
så sang de -
de sang en livsdrøm inn
i våre trette hjerter -
de fløy ikke
mot aftenens solnedgang
men biet i natteskyggene -
så lettet de - ved morgengry -
og vi så en ny dag
som glitret i deres sloknende øyne.

Vi fornekter ikke skyggene
de sorte fuglers grep
om våre hjerter
med timer nesten uten håp -
men likefullt -
vi har fått oppleve
de uforglemmelige sangsvanene -
og seiertonen
i deres sang
dirrer nå for alltid
i våre sinn.

Forfatter Anna-Lisa Jørstad, Morgenhilsen, 1986.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

hehe så sant så sant! Selv er jeg uten vann, men samler opp hvor jeg kan (bøtter er satt ut). Håper at vannet fra brønnen renner igjen. Kipt uten vann.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Liker han Star Wars/Clone Wars? Da finnes det ihvertfall en bok i den aldersgruppen, Jediens vei; adlibris jediens vei
Jediens vei er laget som en lærebok for jedi"rekrutter" med stor skrift og notater i margen fra bla. Ahsoka Tano og Anakin Skywalker mfl. Ga den i bursdagsgave til min eldste nevø, han så ut til å like den, han er 8.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Cold days - Jim Butcher

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"I know it's not thematically in tune with my new job and all, but I find it effective. Build a man a fire and he's warm for a day", I said. "But set a man on fire and he's warm for the rest of his life. Tao of Pratchett. I live by it."

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastiske bøker, utrolige beskrivelser av mennesker i sine miljøer. Beskrivelser om hvordan livet kunne endres totalt når hovedpersonen Jean Valjean, som ung mann tar et brød fra bakeren pga søsterens sultne barn og blir tatt for ugjerningen.
Han strir med en indre kamp etterhvert utover i fortellingen, og det synest jeg blir beskrevet på en fantastisk måte.
Hugo skrev bøkene i 1862 og blir lest og beundret den dag i dag, som den klassikeren den er.
Bøkene er blitt filmatisert opptil flere ganger, og det har blitt laget musikaler i flere land.
En storslått fortelling som fortjener en sekser på terningen

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Nesten litt vemodig å være ferdig med siste boka. Den sterke An-Margitt går fortsatt foran, og sammen med Johannes bringer hun framskritt og større grad av selvberging til bygda. Men også den tilsynelatende usårbare An-Magritt blir sårbar etter å ha møtt Johannes: Amors Schwester hette Angst. Og hun er stadig redd for å miste ham. Hun skjønner også selv at hun er avhengig av Johannes: Her ville aldri ha kommet til å vokse et eneste kornaks uten det under - drømmen om Johannes fra Freiberg.

Selv om også denne siste boka var godt skrevet, er jeg ikke like begeistret som over de tre første. Kanskje fordi det ikke var samme "fortryllelsen" (finner ikke noe dekkende ord...), ikke så mange sitatvennlige visdomsord, mindre humor - både galgenhumor og den underfundige. Og så savner jeg mer om Ole soldat. Vi får i verket ganske god kjennskap til mange personer, men en sentral skikkelse som An-Magritts far dukker bare opp i få setninger og etterlater iallefall meg med mange spørsmål. Samlet sett ble det derfor en litt blandet leseopplevelse, men havner absolutt på pluss-siden! Og jeg tror dette er bøker jeg vil ta fram igjen senere og sikkert finne noe nytt hver gang :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

To år etter at moren min døde, forelsket faren min seg i en glamørøs, blond, fraskilt dame fra Ukraina. Han var åttifire, og hun var trettiseks. Hun kom inn i livet vårt med et smell, som en luftig, rosa granat, og virvlet opp alle de mørke understrømmene slik at halvglemte minner kom opp til overflaten og ga familiespøkelset et spark i baken.
(En kort historie om traktoren i Ukraina av Marina Lewycka.)

Jeg håper denne boka er like bra som den første jeg leste av henne: "To campingvogner og en jordbæråker", hvor hun med en humoristisk innfallsvinkel setter fokus på alvorlige samfunnsproblemer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter å ha lest epilogen, sitter jeg igjen med en følelse av at Hedstrøm er en høyst reell person, men også noe langt mer enn det. I epilogen er det fortellerstemmen som formidler uten at det er en gjengivelse av hva andre folk tror (eller er det ikke det?), og her beveger vi oss et stykke utenfor de kjente begrensninger i tid og rom...
Vanligvis er jeg ikke så begeistret for "mysteriepersoner" i romaner, men kølfogden fascinerer meg :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ble fristet til å kjøpe den, og her var det mye rart!
Ser bl.a. at Victor Hugo i 1862 sender en lapp til sin forlegger: ?
Svaret er: !
Han lurte altså på hvordan salget av De elendige gikk, og fikk bekreftet at det gikk strålende. Må si de kunne kunsten å fatte seg i korthet!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal gjøre meg ferdig med "Samfunnets ulykkelige" eller de elendige av Victor Hugo, har litt igjen av denne klassikeren. Denne gangen leser jeg IKKE en kortversjon som jeg en gang har gjort. Fantastisk bøker, rett og slett.
Har så vidt begynt på Falkberget sin bok Nattens brød - "Kjærlighetens veier". Jeg kommer nok også til å begynne på "Haugtussa" av Garborg når jeg er ferdig med De elendige.
Helga er da som sagt redda.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er greit at du ikke forstår spørsmålet mitt, men med all respekt det var ikke stilt til deg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom du hadde lest boka og hadde en mening om den, så forstår jeg. Men å forklare og svare på vegne av andre, mener jeg blir helt feil. Hvordan kan vi vite hva andre tenker og mener om en bok annet enn det de skriver her. Og noen ganger kommer ikke det helt tydelig frem, da er jeg interessert i bokanbefalerens svar og ikke hva du eventuelt tror. Forstå meg rett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg står ikke med noen fasit på konseptet her inne. Det jeg personlig skiller mellom er å komme med innspill i en diskusjon og det å svare på vegne av andre. Det siste synes jeg er en uting.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har aldri forstått at folk har behov for å svare på andres vegne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

OleTone Maria JonassenHilde H HelsethHelena EAnniken RøilHeidiLena Risvik PaulsenLilleviBente NogvaKirsten LundBjørg RistvedtEgil StangelandIreneleserHarald KAnne-Stine Ruud HusevågJane Foss HaugenKjell F TislevollMarteHilde VrangsagenEivind  VaksvikellinoronilleMona AarebrotJoakimMargretheReadninggirl30Martine GulbrandsenNina SolåsRandiALailaGladleserJoannNinaToveBeathe SolbergNeraBjørg L.Synnøve H HoelTine SundalElisabeth SveeLinda Nyrud