Leste for en stund siden at Obama også er fan av denne boka, så han skrev brev til godeste Yann Martel:
Martel forteller om det her: http://www.whatisstephenharperreading.ca/2010/03/01/book-number-76-one-day-in-the-life-of-ivan-denisovich-by-alexander-solzhenitsyn/.
Stilig med fanpost fra en sittende president! Jo Nesbø fikk jo en anbefalingstvitring fra John McCain, men et håndskrevet brev er jo en klasse over! :-)
Det eneste aberet er at hvis en har over 20 bøker i bokhylla man ønsker å printe, så får man ikke skrevet ut bøkene i en alfabetisk liste.
Man kan dette hvis man velger "Sorter etter" --> Tittel, men man må skrive ut én og én side.
Det hadde vært bedre om den fullstendige bokhyllen kom opp alfabetisk i en og samme liste når man trykket på utskiftvennlig format,
Dette er bedre hvis man faktisk vil skrive ut alle bøkene i visningsavgrensningen.
Jeg føler instinktivt at en knapp med "utskriftsvennlig format" burde gi deg et utskriftsvennlig format av den samme siden man er på, med samme mengden bøker. Det er sikkert ikke alltid slik at man vil skrive ut alle bøkene i en hylle.
Slik det er nå, fungerer kun printfunksjonen hvis det kun er inntil 20 bøker i listen (hvis det ikke er noe galt med pc´n min)
Litt usikker på hva som kan være problemet der. Slik ser min "Har lest" ut:
http://bokelskere.no/an/boksamling/har_lest/?print=1&sorter=tittel&side=1
Når lista har mer enn 20 bøker kan man gå til neste side og skrive ut den:
http://bokelskere.no/an/boksamling/har_lest/?print=1&sorter=tittel&side=2
Et hemmelig profftips: hvis man legger &vis_alle=1 til bak en url i en boksamling, så vises alle bøkene i visningsavgrensningen man er inne i, og ikke bare de vanlige 20. Dette trikset virker også i "Utskriftsvennlig format"-visning.
Nå er forfatternavn med i lista man får på "Utskriftsvennlig format".
Håper dette hjelper!
I kveld ble vi 15.000 bokelskere her inne!
Hurra :-)
Aha - men da burde det gå an å fikse. For å få fram kode trykker man "Lag kode", så dukker det opp kode under.
Hvis dette ikke dukker opp hos deg, så er det noe galt et sted! :-)
Jeg får det ikke til :( hva må jeg gjøre??
Sannsynligvis er dette ikke din feil; det er rett og slett ikke alle blogger som lar deg vise dynamisk innhold fra slike widgets. (Av sikkerhetshensyn)
Blogspot lar deg gjøre det, samt blogg.no.
Gandalf never had this kind of problem.
He had exactly this problem, actually, standing in front of the hidden Dwarf door to Moria. Remember when...
I sighed. Sometimes my inner monologue annoys even me.
"Edro, edro," I muttered. "Open." I rubbed at the bridge of my nose and ventured, "Mellon."
Nothing happened. The wards stayed. I guessed the Corpstaker had never read Tolkien. Tasteless bitch.
Jeg setter i utgangspunktet pris på Lindgren sitt univers, men må innrømme at jeg ble litt skuffet her. Det er noen veldig gode partier, feks når han sitter ved dødsleie til moren, der berører han meg. Men jeg synes ellers at det er mye babling og kjedelig fyllstoff til å være en forfatter av hans kaliber.
Joda – i og for seg greit nok, men likevel holdt ikke boka helt mål. Den var lettlest og det var flere tilløp til noe fint, men svakhetene overskygget resten. For eksempel tilfører historien fra vår tid ikke noe nytt til fortellingen. Det er en platt historie, til tider lite troverdig skildret, særlig den “mystiske” mannen som skjuler seg i det gamle huset til The Cannings. Historien fra 1911 er bedre, men kanskje litt søkt? Men sletts ikke verst. En firer på terningen kan man si. Hvis du liker mystiske fortellinger, så kan det hende denne faller i smak. For meg nådde den ikke helt opp, men jeg leser gjerne Katherine Webb igjen.
Har skrevet om boka her: http://knirk.no/2011/10/the-unseen-katherine-webb/
Jeg er også godt voksen og likte boka veldig godt. Men jeg har stilt meg noen spørsmål ang. vinklingen i boka når det gjelder både voldsbruk og hvordan vi tenker rundt deltagerne i konkurransen: http://knirk.no/2011/10/dodslekene-suzanne-collins-nar-ungdom-dreper-ungdom-us-them-tenkning-som-trend-i-ungdomslitteraturen/
Jaaa, Agaton Sax! Han hadde jeg nesten glemt. Fantastisk barndomslesning.
Denne boka er absolutt en favoritt hjemme hos oss.
En sjelden gang i blant kan det være nyttig å vite at et innlegg har blitt endret etter at det har fått stjerner av noen og etter at noen har svart på det.
Jeg føler i ikke selv ubehag av at det viser at et innlegg jeg har skrevet er redigert. Det er i alle fall ikke meningen å stigmatisere folk som redigerer et innlegg.
Nei, den er nesten usynlig, og inspirert av http://reddit.com som bruker en liten asterisk etter innleggets alder om det er redigert.
Godt poeng. Jeg har nå lagt inn en subtil markering av dette, som blir synlig på innlegg i framtida. (Det blir med tiden også synlig på eldre innlegg, når de oppfriskes i cache-serveren.)
Denne meldingen er redigert, forøvrig. Klarer du se det?
Ah, takk! Jeg har vært nysgjerrig på denne sjangeren. Hvis man skal begynne et sted: hvor? Hva er den aller beste?
"One time, one of them wanted the Sun, the Moon and Lady Freya. The time before that, they wanted my hammer, Mjollnir, and the hand of Lady Freya. There was one time they wanted all the treasures of Asgard and Lady Freya..."
"They must like Lady Freya a lot," said Odd.
Forfatteren har mye å by på: Gode karakterskildringer, viktige tema om kvinners forhold til kropp, seksualitet, kunstfeltet og mennene der, skam! hun klarer å skrive godt om skam, den er romantisk uten å kategorisere folk som homo eller hetero, og har til tider gnistrende gode passasjer.
Har skrevet mer om boka her: http://knirk.no/2011/10/torst-ellisiv-lindkvist/
Boka er fra 1983 og handler om Michael K som vandrer med sin mor for å følge henne til den delen av Sør Afrika hvor hun ble født. Hun dør på veien, og Michael blir for første gang overlatt til seg selv. Det er borgerkrig i landet, handlingen er lagt til -70/-80 tallet.
Michael K er et menneske som man ikke legger merke til. Han er en enkel sjel, han ses på som en som ikke passer inn, en idiot. Selv vil han ikke være til bry, han ønsker ikke kontakt med andre mennsker. Han vil leve i verdighet og dyrke jorda. Hvilke odds har han for å klare det i et land i krig? Det er kaos overalt hvor han vandrer og omverdnen preges av hat. Michael K er en fredlig mann. Boka handler om hvordan menneskets åndelige side lever uavhengig av den politiske og sosiale realismen. Men til slutt vil det kollidere, vil det ikke? Kan Michael K leve et liv som han ønsker, uten å være til bry for noen, eller vil samfunnet til slutt finne ham, forklare ham? Boka handler om hvilke historier vi forteller om oss selv, og ikke minst hva slags historier andre kler våre liv med.
Jeg har skrevet mer her: http://knirk.no/2011/09/life-times-of-michael-k-j-m-coetzee/
Jeg synes den var hakket for tilfeldig, og veldig rar. Ikke Hagerups sin beste, men heller ikke dårlig.