Ønsker å ta ut liste over mine Skal lese bøker for å ta med i bokhandel/bibliotek. Klarer dessverre bare å få ut liste med tittel og et eller annet nummer. Noen som vet om man få ut en liste med både tittel og forfatter??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 26 svar.

Nå er forfatternavn med i lista man får på "Utskriftsvennlig format".

Håper dette hjelper!

Godt sagt! (6) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det eneste aberet er at hvis en har over 20 bøker i bokhylla man ønsker å printe, så får man ikke skrevet ut bøkene i en alfabetisk liste.

Man kan dette hvis man velger "Sorter etter" --> Tittel, men man må skrive ut én og én side.

Det hadde vært bedre om den fullstendige bokhyllen kom opp alfabetisk i en og samme liste når man trykket på utskiftvennlig format,

Dette er bedre hvis man faktisk vil skrive ut alle bøkene i visningsavgrensningen.

Jeg føler instinktivt at en knapp med "utskriftsvennlig format" burde gi deg et utskriftsvennlig format av den samme siden man er på, med samme mengden bøker. Det er sikkert ikke alltid slik at man vil skrive ut alle bøkene i en hylle.

Slik det er nå, fungerer kun printfunksjonen hvis det kun er inntil 20 bøker i listen (hvis det ikke er noe galt med pc´n min)

Litt usikker på hva som kan være problemet der. Slik ser min "Har lest" ut:

http://bokelskere.no/an/boksamling/har_lest/?print=1&sorter=tittel&side=1

Når lista har mer enn 20 bøker kan man gå til neste side og skrive ut den:

http://bokelskere.no/an/boksamling/har_lest/?print=1&sorter=tittel&side=2

Et hemmelig profftips: hvis man legger &vis_alle=1 til bak en url i en boksamling, så vises alle bøkene i visningsavgrensningen man er inne i, og ikke bare de vanlige 20. Dette trikset virker også i "Utskriftsvennlig format"-visning.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg setter pris på profftipset - den funksjonen har jeg savnet. Er det et stort problem å legge inn en link som heter f.eks. "vis alle" slik at vi slipper å gå rundt og huske hva vi skal skrive i url?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen hjertelig takk for hjelpen; - at du tok deg tid til å forklare dette André. Det løste alle mine "liste- og printe-frustrasjoner". Det falt meg merkelig nok ikke inn at jeg kunne velge å vise boksamlingen etter tittel, og deretter printe hver side bakover. Da blir jo listen alfabetisk akkurat som jeg vil ha den. Men enda mer setter jeg pris på "profftipset" som lister alle bøkene slik at lange lister kan printes i ett. Hurra for den :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk, supert!
Nå blir det enda lettere å holde oversikten over alle våre bokønsker, og å finne frem i alle mulige utsalg for nye og gamle bøker.

Benytter anledningen til en ekstra takk for dette gode nettstedet - som bare blir bedre og bedre! Veldig fornøyd med at du følger opp våre ønsker :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig!!! Dette nettstedet er på topp tre lista mi over alle. Det er helt genialt!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette finnes idag, og er egentlig ganske enkelt.

Gå inn på "din side". Nederst i venstre kolonne finner du "bokeksport". Trykk på denne.

Velg "eksporter-knappen" på den siden du kommer til ("eksporter bøker")

Dette vil gi deg en csv-fil ("kommaseparert fil") som du kan velge å lagre på maskinen eller åpne i Excel. (Selvfølgelig, velger du å lagre filen på maskinen må du også åpne den i excel etterpå).

Dette gir deg et excelark som ved første øyekast ser litt uoversiktlig ut.

Dette løses på følgende måte: Marker A-kolonnen. (KUN A-kolonnen) Velg "tekst til kolonner" (ligger under "data"). Velg "data med skilletegn" i boksen som dukker opp. Trykk "neste". Skilletegnet du skal bruke er "annet" (hak av, og fjern haken på "semikolon" som pleier å være forhåndsutfylt), skriv inn " (shift og 2-tallet på et vanlig norsk tastatur). Trykk "neste" Trykk "fullfør". (Svar "ja" om du blir spurt om å overskrive kolonner)

Dette gir deg en liste over alle dine bøker med TITTEL, isbn, diverse annen informasjon, FORFATTER, diverse annen informasjon. Gå gjennom listen og se at alt ser OK ut (av mine 1500 bøker fant jeg 4 feil hvor forfatternavnet lå i feil kolonne). RETT sånne feil.

Slett de kolonnene du ikke trenger.

Og du har listen din.

Bruk vanlige excel-kommandoer til å gjøre ytterligere redigering/sortering ved behov.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Flott og takk - det blir jo veldig enkelt!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Se innlegget til André. Nå er det i orden det vi begge øsker oss - ønskeliste med titler OG forfatternavn! Ikke noe er enklere enn det.

(Det er mulig du har det, men jeg gjør deg oppmerksom på det for sikkerhets skyld, siden svaret ditt er til jengeno.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal du ha - det var snilt. Har tatt ut listen - flott å ha før bibliotekbesøk til jul.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ønsker å printe ut oversikt over f. eks bare et utvalg av bøkene mine, f.eks kun innholdet i den skjønnlitterære bokhylla, alfabetisk, og uten alt talmaterialet og kodene som følger med. Derfor funker det ikke for meg å få alle de 1500 bøkene mine hulter til bulter i et excel-dokument.

Det hjelper ikke å slette de kolonnene man ikke trenger, for listen ser fortsat rotete ut med all den ekstra informasjonen på hver bok når en kun ønsker tittel og forfatter.

Det er ikke rakettforskning å legge inn en "skriv ut" funksjon inne i bokhyllene på nettsiden. Det er gjort på ett minutt. Da kan man printe direkte fra nett hvis man ikke har excel.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser at André allerede har laget en utskriftsvennlig versjon av boklisten.

Jeg lempet imidlertid min liste inn på telefonen min (MYE greiere enn mange sider med papirer).

HVIS du bruker excel og lager velger "autofilter" på øverste linje så vil du få en mulighet til å plukke ut bare de(n) forfatteren(e) du ønsker å se, uten at alle de andre blir med og gjør listen for lang å håndtere.

Hvis du ikke liker "grunnsorteringen" i excel så markerer du hele området listen din er i, og velger "sorter". Øverste raden er "overskrift", så du velger da "sorter etter forfatter" og deretter (før du trykker "ok"), "sorter etter tittel". Så får du listen etter forfatter og tittel.

For de fleste av oss er de kolonnene vi trenger i en slik liste "forfatternavn", "tittel" og "kommentarer". (Jeg har iallefall i min mer komplette excelliste (der ligger det ytterligere 7-8000 bøker) kommentarer av typen "denne forfatteren skal jeg ALDRI lese igjen", og det er veldig greit å bli minnet om når jeg står i bokhandelen og lurer på om ikke akkurat DEN boken er veldig spennende)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Kjære jengeno!

Vet du ikke at de fleste av oss bokelskere er gode til å lese, ikke til å håndtere dataprogrammer.
Det må da finnes en enklere måte...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg trodde "gode til å lese" inkluderte "gode til å lese bruksanvisninger", jeg...

For:

  • last ned en fil. Vel, det må du uansett, du slipper ikke unna. For hvordan skulle du få tak i bøkene dine uten en fil med bøkene dine?

  • Åpne filen i et program. Vel, det må du også uansett gjøre. For det å putte en fil i vesken og gå på biblioteket gjør ikke at noen vet noe mer om hvilke bøker du faktisk har.

  • Trykk på noen knapper. OK, det slipper du selvfølgelig om du lar noen andre lage en "ferdig" liste til deg, men... i dagens verden MÅ man trykke på knapper på datamaskiner, om enn bare for å skifte program på TV'en.

Jeg kan være enig i at det ikke er den enkleste måten å få ut en liste på, MEN det krever ikke selvstendig tenkning i det hele tatt. Det er kun "gjør som det står så får du listen din".

Nåja. Lykke til til de som ønsker å forsøke. Det er faktisk ikke vanskelig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du glemte oss Excel-vegrerne i det regnestykket, jengeno, du glemte oss... ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg glemmer ingenting. Jeg IGNORERER :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Å. Ja, da så - da har jeg jo ikke stort jeg skal ha sagt, selvfølgelig. 8-O (;-D)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg trodde "gode til å lese" inkluderte "gode til å lese bruksanvisninger", jeg...

He, he, Du var heldig med den :-)

Jeg skal prøve, jeg lover!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bra! :D

Jeg er enig i at det hadde vært greit å ta ut lister direkte kunne være praktisk for mange her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det kunne jeg ønsket meg også ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å kunne skrive ut lister med boktittel og forfatter ønsker jeg meg også!
Har etterlyst det tidligere. En slik funksjon mottas med stor takk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ikke sant!
Tenk å ha denne listen i vesken år vi snoker rundt hos alle våre brukthandlere :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:D Ja, det hadde vært g e n i a l t! :O)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Trude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseTove Obrestad WøienSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeChristoffer SmedaaselmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge SerigstadSilje-Vera Wiik ValeCecilie69Amanda AKjersti S